Beter Bereikbaar applicatie

Bekijk meer animaties Animatie laten maken?

Opdrachtgever:
Gemeente Breda

Onderwerp:
Beter Bereikbaar applicatie (BBA)

Stijl:
Maatwerk animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Met de Beter Bereikbaar applicatie wordt een bezoek aan de stad toegankelijker gemaakt voor de ruim 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Ter promotie van de app hebben we deze uitleganimatie gemaakt over de toepassingen van de app. Zo dragen ook wij bij aan een toegankelijkere wereld.

Communicatie voor professionele gebruikers

Uitleganimatie

De app promoten bij gebruikers is belangrijk, maar de app promoten bij professionele gebruikers zoals eventpromoters, restauranthouders of culturele instellingen is mintens net zo belangrijk. Zij moeten immers de juiste informatie over hun event, locatie of voorziening aan de applicatie toevoegen. Met een uitleganimatie maken we duidelijk hoe je als professionele gebruiker een eigen interactieve kaart kunt maken via het zelfserviceportaal. Met deze stapsgewijze uitleg maken we ook het gebruik van de app toegankelijker.

Infographic

Naast de twee animatievideo’s ontwierpen we een infographic in dezelfde designstijl. Deze infographic kan worden ingezet voor zowel online als offline promotie van de Beter Bereikbaar app. Zo is deze bijvoorbeeld online te downloaden op www.bba.nl en wordt de geprinte versie verspreid onder eventorganisatoren en communicatieprofessionals. Zo zorgen we voor zoveel mogelijk informatie over locaties, festivals, voorzieningen en openbare activiteiten om de stad nóg toegankelijker te maken voor bezoekers!

Flyer - Beter Bereikbaar Applicatie

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Bij een bezoek aan de binnenstad kan je voor uitdagingen komen te staan. Waar kun je parkeren? Zijn er toiletten? En welke locaties zijn toegankelijk voor een rolstoel of kinderwagen?Deze informatie en nog veel meer is bij elkaar gebracht in één slimme kaart. Handig als je je bezoek goed wilt voorbereiden of wanneer je plotseling naar de wc moet.

Op de kaart vind je speciale faciliteiten tijdens een evenement zoals een EHBO post of de rolstoel-Dixi. Daarnaast vindt je informatie over de route van een sportevenement of optocht. Heb je gevonden op de kaart wat je zocht? Dan kun je deze selecteren voor meer informatie of de route er naar toe.

De slimme kaart vind je terug op de website van de deelnemende evenementen, musea, restaurants en gemeenten.