Mondiaal FNV

Opdrachtgever:
Mondiaal FNV

Onderwerp:
Wat doen wij?

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Tussen de 60 en 75 miljoen mensen werken wereldwijd in de voeding- en kledingindustrieën onder vaak de meest barre omstandigheden. Mondiaal FNV werkt daarom met lokale partners aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Uitleg over Just Transition

De transitie naar een duurzame wereld kan nadelige gevolgen met zich meebrengen voor werkende mensen wereldwijd. Vakbonden hebben samen het plan Just Transition ontwikkeld met acties die nodig zijn om de rechten en het levensonderhoud van werknemers veilig te stellen. Met deze maatwerk animaties wordt op een overtuigende en begrijpelijke manier uitgelegd wat het plan inhoudt, waarom het plan er is én wat jij als kijker kan doen om hier aan bij te dragen. De video’s zijn gemaakt in het Engels en Spaans, met en zonder ondertiteling, om een zo groot mogelijke doelgroep te breiken.

De uitvoering

Hoewel het geen geheim is dat veel kleding en voedingsstoffen in verschrikkelijke omstandigheden worden geproduceerd, hebben we dit niet altijd door als we een koekje eten of ons favoriete shirt uit de kast trekken. Daarom wilde Mondiaal FNV met deze maatwerk animatie meer bewustzijn creëren over de herkomst van dit soort producten en duistere wereld die er soms achter schuilgaat.

Middels een specifieke stijl van de karakters en donkere kleurpaletten straalt het begin van de animatie bewust een grimmige impressie uit om het onderwerp te benadrukken. In combinatie van professioneel sounddesign wordt een passende sfeer gecreëerd, die later in de video verandert in een positievere variant.

Om bewustzijn bij de doelgroep te stimuleren en de juiste mensen aan te spreken, wordt de animatie op strategische wijze gedeeld via diverse online kanalen.

Infographic - Mondiaal FNV

Social dialog Peru
FNV Mondiaal en Ethical Training Institute slaan de handen ineen voor het “The Fruits of Peruvian Dialog” programma.

Infographic - Monidaal FNV - Kleding

Kleding
Een infographic om alle leden en niet-leden op de hoogte stellen over feitelijke en vooral belangrijke informatie omtrent de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in het buitenland.

Infographic - Monidaal FNV - Palmolie

Palmolie
[Tekst]

Infographic - Monidaal FNV - Groente & fruit

Schepen slopen
[Tekst]

Infographic - Monidaal FNV - Groente & fruit

Groente & fruit
[Tekst]

Infographic - Monidaal FNV - Schepen slopen

Schepen slopen
[Tekst]

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Hoeveel calorieën zitten er in één koekje? En wat is ook alweer de maat van je lievelingsshirt? Belangrijke informatie die je terug kan vinden op een etiket. Maar er staat meer informatie op zo’n etiket, waar soms een heel verhaal achter schuilt…

De plantaardige vetten in je koekje, bestaan vooral uit palmolie. Op een palmolieplantage zou je zelf niet willen werken… De lonen zijn laag, je werkt vaak met schadelijke chemicaliën en door te hoge targets wordt het hele gezin gedwongen te werken. In de kledingfabriek van je shirt ben je niet beter af. Werken in een onveilige omgeving, seksuele intimidatie en uitbuiting zijn aan de orde van de dag.

Mondiaal FNV stelt werknemers wereldwijd in staat om samen op te komen voor betere arbeidsomstandigheden. Niet alleen in de palmolie- en kledingindustrie, maar ook in andere sectoren. We ondersteunen projecten van lokale vakbonden en geven ze híer in Nederland een stem door lobby en actie.

Iedere werknemer heeft het recht om voor zichzelf en collega’s op te komen. Steun hen en kijk op mondiaalfnv.nl.