Fontys Hogescholen – Technology Impact Cycle

fontys technology impact cycle tool

Opdrachtgever:
Fontys Hogescholen

Onderwerp:
Technology Impact Cycle

Stijl:
Maatwerk Infographic

Opdracht:
De Technology Impact Cycle Tool is een methode ontwikkeld door Fontys Hogescholen om de impact van technologie te analyseren. Aan ons de opdracht om deze tool te vertalen naar een overzichtelijke infographic die in de klas gebruikt kan worden als praktisch hulpmiddel.

De uitvoering

Fontys is de grootste hogeschool van Zuid-Nederland met meer dan 100 opleidingen in allerlei richtingen. Deze infographic is bedoeld voor ICT studenten. Een jonge, door computer en techniek gefascineerde doelgroep. Daarom is er gekozen om deze interesse op een speelse manier terug te laten komen in het design van de infographic. Bijvoorbeeld door grote pixels voor de illustraties te gebruiken. Daarnaast zijn er enkele bekende figuren uit oude videogames toegevoegd. Door de keuze van de paarse kleur en het raster op de achtergrond ziet de infographic er futuristisch en interessant uit. Het gebruik van dezelfde kleuren in de cirkel bovenaan en de drie blokken eronder zorgt voor herkenning van de drie fasen uit het model.

De infographic komt in de klaslokalen van de Fontys ICT-opleiding te hangen. De praatplaat zal worden gebruikt als discussiemodel wanneer de studenten met een project bezig zijn. Aan de hand van de verschillende onderdelen in het model kunnen studenten de voortgang van hun project meten en concreet maken, zo kunnen zij écht impact maken!