Brandweer Nederland

Bekijk meer infographics

Opdrachtgever:
Brandweer Nederland

Onderwerp:
Nodeloze meldingen

Stijl:
Standaard Infographic

Opdracht: 
Nodeloze meldingen bij de brandweer komen vaker voor dan je denkt. Ze zorgen dan ook vaak voor onnodig gevaarlijke situaties, waar niet alleen de brandweerlieden, maar ook burgers mee in aanraking komen. Met de standaard infographic wilt Brandweer Nederland meer duidelijkheid scheppen over de mogelijke gevolgen na een nodeloze melding.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De uitvoering

Met onze eigen animatiestijl Business creërden we een staande en lange infographic om de gevolgen van nodeloze meldingen te visualiseren. Doeltreffende communicatie en herkenbare situaties waren het uitgangspunt om deze infographic te realiseren.

Met zo min mogelijk tekst en zoveel mogelijk (karakter)illustratie omvat de infographic vier duidelijke thema’s: de oorzaken, de gevolgen, de reden van belang en actie waarmee de lezer kan helpen. Het uitgebreide design en karakters geven herkenbare situaties weer, zodat het tekstelement wordt versterkt en tot het broodnodige wordt beperkt.

Deze infographic is ideaal voor online gebruik binnen e-mailmarketing en op belanghebbende websites. Daarbij draagt het staande formaat van de infographic bij aan de mobielvriendelijkheid, waardoor het breed in te zetten is.