De ins en outs van goede video landingspagina’s

Heb jij ook last van landingspagina’s die amper bezoekers opleveren? Probeer dan eens een video landingspagina! Door video toe te voegen aan je landingspagina, houd je de aandacht van je bezoekers langer vast, informeer je ze snel en verhoog je ook nog eens je conversie. Benieuwd wat een video landingspagina is, wat de voordelen van zo’n landingspagina zijn en hoe deze pagina’s voor meer conversie zorgen? Lees dan snel verder!

Een korte recap

Wat is ook alweer een landingspagina? Een landingspagina is een webpagina waar een bezoeker op landt wanneer hij of zij op het web zoekt naar iets of op een link klikt. Vaak staat een aanbieding of product op zo’n pagina centraal. Het doel van zulke landingspagina’s is om de website conversie te verhogen. Een video landingspagina is eigenlijk precies hetzelfde, alleen wordt er dan video gebruikt om bezoekers te informeren in plaats van tekst.

Je kunt video op verschillende manieren toevoegen aan je landingspagina:

  • Hero video op je landingspagina: in dit geval vervang je de hoofdafbeelding van je landingspagina door een video. De video is in dit geval de belangrijkste visual op de pagina.
  • Ondersteunende video op je landingspagina: hier vervult de video een ondersteunende rol, de video wordt onder de vouw van de webpagina geplaatst en wordt ondersteund door tekst en andere visuals.

Voordelen van video landingspagina’s

Video marketing is dé manier om je boodschap op een eenvoudige manier over te brengen en je SEO te verhogen. Dat is waarom video landingspagina’s zo effectief zijn, bekijk deze statistieken maar:
• Een video toevoegen aan je landingspagina kan je conversie verhogen met 80%;
• Websites met een video op hun webpagina hebben 53 keer meer kans om op de eerste pagina van Google resultaten te komen;
64% van de consumenten geeft aan een product sneller aan te schaffen nadat ze er een product video van hebben bekeken.

De statistieken laten het zien, video’s zorgen voor een hogere conversie en meer betrokkenheid van je publiek. Maar hoe maak je een goede video landingspagina?

voordelen landingspagina's

7 tips voor je video landingspagina

1. Houd het kort

Mensen hebben een korte aandachtspanne. De video op je landingspagina is daarom het meest effectief als hij niet te lang is. Wij adviseren je om video’s op je landingspagina tussen de 30 en 60 seconden te houden. Hiermee heb je de grootste kans dat mensen je video ook echt afkijken.

2. Kom snel ‘to the point’

Deze tip sluit aan op de vorige, omdat mensen zo’n korte aandachtspanne hebben is het belangrijk dat je snel to the point komt. Zorg dat je in het begin van je video de belangrijkste boodschap naar voren laat komen. Mochten mensen op een later moment toch afhaken, dan hebben ze wel de belangrijkste info meegekregen.

3. Bepaal wat voor soort video het beste past

Het doel van je landingspagina bepaalt welke video het beste past:

  • Promo video: dit soort video’s zijn perfect wanneer je mensen een voorproefje wilt geven op wat ze te wachten staan.
  • Instructievideo: dit soort video’s zijn ideaal wanneer je dieper in wilt gaan op een bepaald product. Je geeft mensen een demonstratie en licht speciale features uit in deze video.
  • Uitlegvideo: uitlegvideo’s zijn een goede keuze wanneer je mensen wil uitleggen wat jouw bedrijf, product of dienst voor hen kan betekenen.
  • Clientreview: in dit soort video’s laat je bestaande klanten aan het woord. Zij vertellen hier hoe jouw product of dienst hen heeft geholpen. Dit soort video’s verhogen de geloofwaardigheid van je bedrijf en kunnen mensen net dat laatste zetje geven om over te gaan op de aankoop.

4. Verhoog je SEO

Zoals je misschien al weet zijn zoekmachines als Google dol op video’s. Landingspagina’s met video worden daarom vaak ook veel hoger gerankt. Je kunt hier zelf nog op inspelen door je video te voorzien van een duidelijk bijschrift waarin je omschrijft waar de video over gaat. Hierdoor rankt Google jouw landingspagina hoger, waardoor je SEO nog beter wordt.

5. Duidelijke CTA

Video landingspagina’s zorgen voor een SEO optimalisatie, lokken mensen naar je website en trekken de aandacht. De laatste stap in dit proces is om deze mensen aansporen iets te gaan doen. Dit doe je met behulp van een duidelijke call to action (CTA). Spoor mensen bijvoorbeeld aan om je product te kopen, of vraag of ze zich willen aanmelden voor je nieuwsbrief. Een duidelijke CTA, niet alleen in de video maar ook in de ondersteunende tekst, zorgt voor nog meer conversies.

6. Thumbnail

De thumbnail van je video is het eerste wat mensen zien wanneer ze op jouw landingspagina komen. Zorg er daarom voor dat de thumbnail er aantrekkelijk uit ziet en eventueel al wat informatie geeft over de inhoud van de video.

7. Vermijd autoplay

Het is ontzettend irritant wanneer je een webpagina opent, er allerlei geluiden automatisch beginnen afspelen. Mensen zijn dan geneigd om de pagina gelijk te sluiten, waardoor je ze niet meer kunt overtuigen. Zorg er daarom voor dat je de autoplay van je video uitzet, zo kunnen mensen zelf besluiten of ze je video willen kijken of niet.

Wil je nu toch graag gebruik maken van autoplay? Zorg dan voor een autoplay zonder geluid, dit wordt als minder irritant gezien waardoor je video uiteindelijk meer kijkers trekt.

 

Tags: