ONZE WERKWIJZE.

Elk van onze diensten is anders en heeft een uniek proces. Toch zijn er drie globale stappen die we altijd met je zetten:

Kies een dienst.

Concept & Script

Een animatie laten maken begint bij een overkoepelend concept en script. Nadat je een stijl hebt gekozen, plannen wij een een uitgebreide ‘Magic Meeting’ in. Tijdens deze meeting (where the magic happens!) worden jouw wensen en verhaal omgezet naar concrete voice-over zinnen voor het script. Jij vertelt alles wat je weet over je dienst, idee of product en wij maken de vertaalslag. Ook ontwerpen wij ter plekke de eerste shots van de animatie in de vorm van een storyboard.

Werkwijze - animatie laten maken

Werkwijze - Animatie laten maken

Storyboard en Visual Design

In de tweede fase van het productieproces vindt de uitwerking van de eerste schetsen van het storyboard en de zinnen van het script plaats. Alles wordt omgezet naar de definitieve designs en gesproken teksten voor jouw video. Dit presenteren we in een overzichtelijk visual design. Stel jezelf hierbij een soort stripverhaal voor; elk uitgetekend shot heeft een uitgebreide voice-over- en beeldbeschrijving. Zo krijg jij een goede indruk van hoe de animatie eruit zal komen te zien. Met goedkeuring op dit document starten we de productie.

Productie

Op basis van het visual design, de ingesproken voice-over en jouw gekozen stijl brengen we de animatie tot leven in de productiefase! Een aantal werkdagen nadat je het visual design hebt goedgekeurd, ontvang je van ons een eerste versie van de video mét stem, maar zonder sounddesign. Nadat we jouw feedback hebben ontvangen, werken we de animatie uit in een definitieve versie mét overtuigende geluidseffecten. Helemaal tevreden? Dan ronden we de productie samen af.

Verspreiding

Je bent in het bezit van een super duidelijke animatie! Nu hoef je niet meer steeds weer je idee, productie of dienst uit te leggen, maar doet de animatie dit werk voor je! Om je doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken, is een strategische aanpak van belang. Al een idee hoe je dit gaat doen? Wij helpen je graag daarbij. Met ons video marketing pakket verspreiden we jouw video overal op het internet! We gebruiken bekende en bewezen technieken (SEO/SEA) en minder bekende internet marketing technieken (Magic) die jouw naamsbekendheid en conversie verhogen.

Script

Je hebt een idee van een bepaalde boodschap die je wilt overbrengen met een uitlegfilm. Dit idee proberen wij zo goed mogelijk te verwezenlijken. Zo houden we een persoonlijke meeting, om zoveel mogelijk van je wensen te weten te komen. Wij zullen je vragen wat je precies wilt communiceren, wat voor sfeer je wilt creëren, wie je doelgroep is en nog veel meer. Met deze informatie beginnen wij aan het schrijven van een script, waarin de gehele uitlegfilm van begin tot eind wordt uitgeschreven.

Productie

Zodra jij helemaal tevreden bent met het script, plannen we de productiedag in. Op deze dag zullen wij met een cameraploeg van drie man naar de gewenste locatie komen. Hier verzamelen wij al het beeldmateriaal dat we nodig hebben voor jouw uitlegfilm. We filmen alle momenten die jouw bedrijf, merk, product of dienst uniek maken.

Post-Productie

Nu we het beeldmateriaal hebben verzameld, gaan we er mee aan de slag. Eerst maken we een zorgvuldige selectie van de juiste beelden. Vervolgens gebruiken we professionele toepassingen om jouw uitlegfilm een filmisch effect te geven. Denk hierbij aan kleurcorrectie en sounddesign. Met deze features wordt de perfecte sfeer gecreëerd in jouw uitlegfilm.

Verspreiding

Jouw uitlegfilm is af! Tijd om het te delen met de rest van de wereld. Ook hierbij staan wij voor je klaar. Met onze brede kennis over video marketing en jarenlange ervaring in het schrijven van video strategie plannen, zorgen wij dat jij jouw marketingdoelstellingen behaalt. Meer views, lagere bounce rate, meer websitebezoekers, betere vindbaarheid, wij regelen dat jouw video’s hieraan bijdragen.

Research & Thema

Na een inhoudelijke sessie beginnen we met het analyseren en structureren van de informatie. We verkleinen het aantal woorden en vervangen deze door duidelijke illustraties. Wanneer nodig, doen we nog wat extra onderzoek. In deze fase kies je ook direct voor een van onze vaste stijlen of voor een maatwerk design. Vervolgens werken we een concept uit in een eerste schets. Deze bespreken we. Zo kun je direct feedback geven, voordat we beginnen aan het definitieve design.

Design

In de designfase worden de concepten, schetsen en teksten gecombineerd tot een eerste versie van de infographic. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, ontwikkelen we een design op maat of we gebruiken onze huisstijliconen. Uiteraard geven we altijd een persoonlijke draai aan het ontwerp en krijg je de kans om feedback te geven op alle aspecten van het ontwerp. Na de designfase is het ook mogelijk de infographic te laten animeren in een begeleidende video.

Verspreiding

Wij vinden het belangrijk dat de investering zich dubbel en dwars uitbetaalt. Daarom maken we overtuigende infographics én zorgen we dat de juiste mensen ernaar kijken. In deze optionele fase helpen we de infographic te verspreiden op het internet via slimme online marketing technieken. Zo weet je zeker dat je klanten het werk ook écht te zien krijgen en dat jij je doelstelling behaalt!

Doelen bepalen

In een strategiesessie van ongeveer 2 uur bepalen we wat jouw doelen zijn. Voor elke fase formuleren we de Key Performance Indicators voor de lange en korte termijn.

Campagne instellen

In deze stap zorgen we dat alles ready to go is. We optimaliseren jouw YouTube-kanaal, uploaden de video’s met maximale kwaliteit en zetten een vieocampagne voor je op.

Verspreiden

Ready, set, go! We zetten alles voor je in werking. We begeleiden nu jouw doelgroep gestructureerd door elke fase van het SEE – THINK – DO model.

Remarketing

In de THINK en DO fase zetten we specifieke content in door middel van remarketing, die gebaseerd is op interesse. Hiermee bereiken we precies jouw doelgroep op het juiste moment.

Rapportage & optimaliseren

Aan de hand van een maandelijkse infographic rapportage zie jij in één oogopslag of de doelen (KPI’s) behaald zijn. Waar nodig optimaliseren we de campagnes om het doel te bereiken.

Research & Thema

Tijdens een ‘Magic Meeting’ vertel jij ons wat je in je interactieve infographic wilt laten zien. We stellen je doelgerichte vragen en bepalen samen wat de belangrijkste informatie is. Daarnaast definiëren we je doelstellingen en doelgroep, en ontdekken we welke visuele stijl jou aanspreekt. Vervolgens werken we aan het eerste concept in een schets, die we vervolgens bespreken. Op deze manier kun je direct feedback geven, voordat we beginnen aan het definitieve design.

Design

Nu is het tijd om je interactieve infographic tot leven te brengen met design én animatie! We geven altijd een persoonlijke draai aan het ontwerp, of je nu hebt gekozen voor een maatwerk infographic of een van onze vaste stijlen. Uiteraard vragen we om jouw feedback. Met jouw goedkeuring ronden we de productie daarna af.

Verspreiding

Je hebt nu een toffe interactieve infographic in the pocket, maar weet je al hoe je deze gaat verspreiden? Wij kunnen je hierbij helpen. In deze optionele fase verspreiden we je interactieve infographic online met de nieuwste en slimste marketingtechnieken. Zo weet je zeker dat je investering zich dubbel en dwars terugbetaalt.