Visuele storytelling

Vrijblijvend advies Ons werk

Icon - Storyboard (donker)

Storytelling met video

Storytelling is een hot topic onder moderne organisaties. De vraag naar ‘echte’ verhalen neemt snel toe. En hoe kun je échte verhalen nou beter communiceren met video en animatie? Wil je geloofwaardige, emotietriggerende en indrukwekkende video’s op basis van doeltreffende storytelling? Dan helpt Cooler Media jou al te graag!

We bieden verschillende videostijlen waaronder animatie en film. Weten wat de stijl is voor video storytelling gericht op jouw boodschap? Onze uitlegexperts helpen je geheel vrijblijvend op weg.

Animaties waar we trots op zijn

Visma Beeldmerk

Visma
eAccounting software

dbg bio energy beeldmerk

DBG BioEnergy
Enzymentechnologie

CMNTY

CMNTY
Specialist in marktonderzoek

Organto
I AM Organic

Hollandia beeldmerk

Hollandia
Veiligheidsmaatregelen

Veenendaal logo

Gemeente Veenendaal
Omgevingsvisie

Als beste beoordeeld

Hoe kunnen wij je helpen?

Animaties zijn onze specialiteit. We maken enkel animaties van hoge kwaliteit en bieden je de mogelijkheid zelf je animatie samen te stellen, waardoor je volledige controle over de kosten hebt. Kies een standaard stijl uit een van onze vijf stijlen of ga voor animatie op maat voor je bedrijf.

Lees verder
Icon - Visual design

Een uitlegfilm, corporate film of promotiefilm is hét ideale communicatiemiddel om snel een visuele indruk te geven van je bedrijf, merk, product of dienst. Met live action beelden leg je de sfeer van je producten of organisatie vast. 

Lees verder
Een illustratief icoon op de productpagina voor een bedrijfsfilm laten maken.

Infographics helpen om feitelijke informatie aantrekkelijk te maken voor de lezer. Een infographic laten ontwerpen is dus de perfecte aanvulling op korte uitleganimaties of video’s. Het is de verdiepingsslag die de uitgebreide en feitelijke informatie overbrengt. Zo wordt de meest complexe informatie visueel gemaakt én is het makkelijk om te begrijpen voor je doelgroep.

Lees verder
Icon - DTP

Een video werkt alleen als je ook een publiek hebt dat er naar kijkt. Daar helpen we je bij. Samen ontwikkelen we een optimale strategie, uitgewerkt in een video strategie plan. Dit op basis van jouw specifieke wensen, doelstellingen en natuurlijk de behoefte vanuit jouw doelgroep.

Lees verder
Icon - Video strategie

The best of both worlds: design en interactie. Kies voor een interactieve infographic of website. Beide ideaal voor het generen van websitebezoekers, conversies en het boosten van engagement van je bezoekers. Maar vooral: één duidelijk overzicht van de belangrijkste informatie, op subtiele wijze verpakt in een aantrekkelijk design.

Lees verder
Icon - Interactief

Staat de optie die je wil er niet tussen? We maken ook designs voor drukwerk, zoals productverpakkingen en brochures. Maar ontwikkelen ook een volledige digitale stijl voor je die we verwerken in een handige styleguide.

Lees verder
Icon - Content strategie

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 12+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Supersnelle levering mogelijk

Fleur Loef
Managing Director Auxillim Offshore B.V.

Veegestelde vragen

Kortgezegd is storytelling het bouwen van verhalen om je product, idee of bedrijf om bepaalde marketingdoelen te bereiken. Denk aan het vergroten van de betrokkenheid van je doelgroep, het creëren van merkherkenning en -waardering enzovoorts. Storytelling kan, naast door geweldige verhalen te schrijven, ook middels visuele beelden, zoals uitleganimaties. Dit wordt ook wel visuel storytelling genoemd. Vaak wordt storytelling verward met de promotie van een bedrijf of product. Dit hoeft dus niet zo te zijn! Je kunt het ook inzetten om je missie en visie op indrukwekkende en gedenkwaardige wijze te communiceren.

Je bent altijd vrij om designwerk met ons te delen om je wensen duidelijk te maken. Dit kunnen onze designers dan ook prima gebruiken ter inspiratie. Voor het behoud van ons soepele productieproces en om onze kwaliteit te garanderen creëren we echter een video of infographic altijd van A tot Z zelf. Daarbij wordt met name bij een infographic altijd gewerkt met een nieuw design en niet met een template. Zo heb je altijd iets nieuws dat anders is dan dat van anderen!

Met storytelling breng je jouw gewenste boodschap over aan je publiek. Dit zodat het doel van je bedrijf zo goed mogelijk wordt ontvangen, begrepen en gewaardeerd door de juiste mensen. Emotie losmaken bij je kijkers is een van de belangrijkste doelen. Video is daar de perfecte methode voor. Mensen zijn visueel ingestelde wezens. We kijken liever naar bewegende beelden dan dat we een tekst lezen. Andere redenen om voor video te kiezen (Wyzowl, 2019):

 • 72% van de bedrijven ondervindt dat video op hun website de conversion rate verhoogt
 • 83% van de bedrijven gelooft dat video een aanzienlijk positief effect heeft op de ROI
 • 59% van de mensen kiest video content boven gschreven content wanneer een onderwerp in beide vormen wordt gecommuniceerd
 • 80% van de videokijkers onthoudt een video die zij in de afgelopen 30 dagen hebben bekeken

Een productietijd van het laten maken van een storytellen video variëert. Normaal gesproken hanteren we de volgende doorlooptijden voor onze animaties:

Voor onze uitlegfilms hanteren we deze productietijden:

 • Smart film: 2 werkdagen
 • Bedrijfsfilm: 5 werkdagen
 • Commercial: 10 werkdagen

Wij zijn flexibel in onze planning. Laat het ons dus weten als je jouw video eerder nodig hebt!

Afhankelijk van welke vorm beeldtaal je kiest, kunnen we een aantal documenten van je goed gebruiken. Over het algemeen vragen voor al het designwerk het volgende:

 • Een styleguide van de organisatie (mits deze beschikbaar is)
 • De juiste kleurcodes
 • Designwerk uit eerdere opdrachten
 • Logo’s in vector based of illustrator files

Om een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen, designen wij als onze producten van begin tot eind zelf en word nooit gebruik gemaakt van een template. Mocht je al teksten en beelden hebben dan kun je deze natuurlijk altijd sturen naar de projectmanager. Altijd handig voor extra inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan