VIDEO IN HET ONDERWIJS LATEN MAKEN

Visuele Uitleg met animatie, film en Infographics

Al eens overwogen om video in te zetten voor het onderwijs of wil je extra duidelijkheid creëren met een infographic? Het onderwijs is de ruggengraat van onze toekomst. Innovatieve en duurzame ontwikkelingen, zoals digitaal en gepersonaliseerd leren worden steeds belangrijker. Maar hoe leg je deze ontwikkelingen kort én krachtig uit? Laat dat aan onze uitlegexperts over! Wacht niet langer met het visualiseren van jouw boodschap. Ga aan de slag met video en infographics in het onderwijs.

Scroll direct naar:

Aan de slag met visualisatie?
Neem vrijblijvend contact op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeelden van Animaties in het onderwijs

Als onderwijsinstelling ben je altijd aan het innoveren. Heb je een innovatie of complexe boodschap die je wilt uitleggen?
Gebruik animatie en leg bondig en helder jouw verhaal uit! Bekijk hier een aantal voorbeelden.

Binnen het onderwijs maakten wij video’s en infographics voor:

Voorbeelden van Films in het onderwijs

Als onderwijsinstelling heb je jaarlijks veel evenementen. Leg dit vast door middel van film! Bekijk hier een aantal van onze voorbeelden.

Wat zeggen onze klanten

KLANTERVARING | Mentorprise

Mentorprise verbindt talent met de arbeidsmarkt. Net als in het onderwijs! Jeroen de Maeyer vertelt over onze samenwerking en op welke manier we diverse doelgroepen toegankelijk hebben bereikt.

 

Zo helpen wij het onderwijs met video en infographics

Jouw idee

Heb jij de nieuwste ontwikkeling binnen het onderwijs? Leg dit aan ons uit!

Vertel het in beeld

Wij zorgen ervoor dat jouw ontwikkeling kort én krachtig wordt gevisualiseerd.

Verspreiden

Verspreid je boodschap eenvoudig en bereik je doelgroep.

ONS PRODUCTIEPROCES

Stap voor stap voor je uitgelegd

Concept & Script

Voordat we beginnen, willen we precies weten wat je wilt vertellen. Hoe scherper de boodschap, des te beter wij deze kunnen uitleggen. Hiervoor organiseren wij een Magic Meet. Tijdens deze inhoudelijke en persoonlijke sessie vertel jij alles over je nieuwe ontwikkeling, product of dienst. Daarnaast stellen wij meerdere doeltreffende vragen om een goede indruk te vormen. Vervolgens toveren wij deze input ter plekke om in een kort geschreven script. Daarbij worden er ook schetsen gemaakt door onze designer. Wanneer de meeting is afgelopen heb jij een eerste beeld van hoe je eindproduct eruit zal zien.

Productie

Tijdens de productiefase werken wij alle input uit tot een kort en krachtige boodschap. Het is voor ons heel belangrijk dat jij tevreden bent met het product. Jouw feedback is daarom cruciaal. Door middel van meerdere feedbackmomenten zorgen wij ervoor dat jouw video precies is zoals jij dat wilt. Nadat we je goedkeuring hebben, ronden we de productiefase af.

Verspreiding

Tijd om je verhaal de buitenwereld te laten betreden! Al nagedacht over hoe je ervoor zorgt dat je gehoord wordt? Wij helpen je graag een handje. Door onze brede kennis over online marketing kunnen wij je adviseren hoe je het beste jouw doelgroep kunt bereiken. Laat je het graag aan ons over? Dan is ons videomarketingpakket wat voor jou! Hierbij nemen wij de gehele marketing van je video over. Dus sit back and relax!

laat je adviseren over video & infographics in het onderwijs

Olivier de Waal

Video Consultant

Onderwijs Video FAQ’s?

Waarom zou ik een animatie in het onderwijs laten maken?

In het onderwijs ben je continu bezig met vernieuwen. De ene dag zal je jezelf een nieuwe leermethode moeten aanmeten, terwijl de andere dag een nieuwe ontwikkeling tot stand komt die de sector vernieuwt. Om iedereen op de hoogte te kunnen houden van deze snelle ontwikkelingen heb je natuurlijk een snelle, duidelijke uitleg nodig. Hiervoor is animatie de perfecte oplossing!

Animatie is de manier om iets wat niet tastbaar is wel tastbaar te maken. Daarom kan animatie voor meerdere doeleinden ingezet worden in het onderwijs. Van het introduceren van een nieuwe onderwijswijze tot het bespreken van een gevoelig thema, met een animatie krijgt iedereen hoe dan ook een concreet beeld van je verhaal. Daarbij komt het voordeel dat mensen veel sneller je boodschap onthouden en er ook meer van onthouden.

Wat is de gemiddelde productietijd voor een animatie?

Een animatie laten maken kost wat tijd. Gelukkig, hebben wij een efficiënt productieproces. Hierdoor is binnen één week een animatie al van jou. Zo ben jij razendsnel met je animatie bij de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. Voor het laten maken van een animatie hanteren we de volgende tijden:

 • Infographic animatie: 4 tot 6 werkdagen
 • Huisstijl animatie: 5 werkdagen
 • Maatwerk animatie: 10 werkdagen

Heb je een animatie met spoed nodig? Dat is geen enkel probleem! Door ons extra efficiënte productieproces kunnen wij ervoor zorgen dat jouw animatie nóg eerder klaar ligt. Het blijft hoe dan ook onze prioriteit om een animatie te maken waar jij happy van wordt. Daarom is het belangrijk dat je als klant goed mee kunt schakelen en ons snel van feedback kunt voorzien.

Wat kost het om een animatie te laten maken?

Hoeveel de animatie gaat kosten, ligt geheel aan hoe jij wilt dat de animatie eruit komt te zien. De prijs voor het laten maken van een animatie is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • De lengte van de animatie: Des te langer de animatie, des te meer wij moeten animeren. Dit kost simpelweg meer tijd en daarom ook geld.
 • De hoeveelheid detail in je animatie: wil je meer detail in je animatie? Dat kan! Houd er dan wel rekening mee dat ook hier meer tijd en werk zit in het animeren. Dit maakt het wederom duurder.
 • Wel of geen karakters in je animatie: karakters kosten het meeste tijd om te animeren. Deze bestaan uit meerdere lagen en hebben veel onderdelen die afzonderlijk moeten bewegen. Hierdoor zal een karakter meer geld kosten vergeleken met een stilstaand object.

Nieuwsgierig naar een concrete prijs? Dat snappen we! Neem daarom vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts. Bespreek je wensen met hen en zij adviseren jou graag. Daarbij ontvang je binnen vijf minuten een prijsindicatie op maat!

Waarom een uitlegfilm in het onderwijs laten maken?

Open dagen, workshops, gastsprekers en exposities.. Een kleine greep uit momenten die je in het onderwijs regelmatig mee mag maken. Terugblikken op zo’n succesvolle dag? Ga dan voor een uitlegfilm. Door middel van een uitlegfilm kan je deze evenementen perfect vastleggen en  nader toelichten. Hierdoor haal jij nog meer waarde uit dit soort momenten. Met een uitlegfilm maak je van je moment een daadwerkelijk verhaal. Hierdoor zullen mensen het moment sneller onthouden en meer van leren. Daarnaast geef je een concreet beeld van wat je onderwijsinstelling doet. Je brengt de filosofie van de onderwijsinstelling beter in beeld en pakt zo de aandacht van potentiele studenten.

Wat is de gemiddelde productietijd voor een uitlegfilm?

Er zijn verschillende soorten uitlegfilms waar je uit kunt kiezen. De productietijd gaat in na de filmdag. De gemiddelde tijdsduur voor het laten maken van een uitlegfilm varieert:

 • Smart film: 2 werkdagen
 • Bedrijfsfilm: 5 werkdagen
 • Commercial: 10 werkdagen

Heb je een film eerder nodig? Dat is geen enkel probleem. Onze productie-experts zijn bereid om voor jou een extra hard te werken. Op aanvraag kun je bij ons een uitlegfilm laten maken die eerder wordt opgeleverd dan de gemiddelde productietijd. Een vereiste hierbij is dat jij als klant snel kunt schakelen en ons tijdig van feedback voorziet. Jouw feedback is cruciaal. Immers, is het allerbelangrijkste voor ons dat je tevreden bent met de uitlegfilm.

Wat kost het om een uitlegfilm te laten maken?

Voor het laten maken van een uitlegfilm bieden wij verschillende pakketten. Welke jij nodig hebt zal afhankelijk zijn van hoe groot je evenement is of wat je wilt uitleggen.

 • Smart film: Een one man crew gaat voor jou aan de slag met een uitlegfilm.
 • Bedrijfsfilm:een team gaat voor jou aan de slag met het maken van een uitlegfilm. Hogere kwaliteit gegarandeerd en dus duurder dan een one man crew.
 • Commercial: Dit is het meest uitgebreide filmpakket. Een uitgebreid team gaat voor jou aan de slag om een uitlegfilm te leveren van de hoogste kwaliteit.

Door middel van de vaste pakketten leveren wij films van hoge kwaliteit voor een vaste prijs. Ben jij benieuwd wat jouw film zou gaan kosten? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze uitlegexperts. Zij adviseren je graag over welk pakket je nodig hebt en geven een realistisch prijsindicatie.