Interactieve Video | Inspiration

Online video’s zijn de laatste jaren ontzettend ontwikkeld. Maar er wordt nog steeds geïnnoveerd. Marketeers zijn altijd opzoek naar de ‘what’s next’. Het onderwerp van deze week speelt in op deze innovatie, namelijk interactieve video’s. Een interactieve video is een video gecombineerd met technologie. Zo wordt er een script aan de video toegevoegd, waardoor je op elementen in de video kunt klikken. Probeer het zelf eens uit in onderstaande voorbeelden.

Interactieve video’s op een rijtje

Coldplay

Deze interactieve video is gemaakt voor het liedje Ink van Coldplay. Het liedje gaat over het leven van de hoofdpersoon en jij kunt als kijker dit leven bepalen door op de interactieve elementen te klikken. De interactieve video zorgt voor een extra dimensie bij het liedje.

Jeff Buckley

Interactieve video’s zijn super populair onder muziekvideo’s. Bij deze video, gemaakt voor Jeff Buckley, zit achter elk raam weer een ander verhaal. Er zijn in totaal 73 raampjes om op te klikken, genoeg om het liedje opnieuw en opnieuw te horen. Welk raampje vind jij het leukst?

Major Lazer

Wil je twee verhaallijnen door elkaar gebruiken? Ook dit kan met een interactieve video. Met elke klik switch je tussen de verhaallijnen. In deze interactieve video switch je tussen de verhaallijnen van een arme en rijke jongen.

Toyota

Bij deze interactieve commercial kan je je eigen weg kiezen: kies je voor avontuur of juist voor lekker luieren op de bank. Wanneer je kiest voor de eerste optie, kun je daarna je eigen avontuur kiezen. Op deze speelse wijze leer je de 4runner van Toyota kennen.

Deloitte

Recruitment en interactieve video’s? Ja, dat gaat zeker samen! Hoe reageer je bijvoorbeeld wanneer je een kopje koffie over iemands jasje morst of wat doe je als de printer stuk gaat? De video is met een knipoog gemaakt, dus probeer alle opties uit ;).

Wil je ook een interactieve video laten maken of kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan