Hoe zorg je dat bezoekers op je website blijven?

Hoe zorg je dat bezoekers op je website blijven?

De gemiddelde spanningsboog van een goudvis is negen seconden. Die van een mens acht. Zie hier de grootste uitdaging van online marketeers: een extreem snel afgeleid publiek. Meer dan de helft van de internetgebruikers blijft niet meer dan vijftien seconden hangen op een pagina.

Heb ik nog steeds je aandacht? Ha! Dat komt omdat jij weet hoe belangrijk het is om bezoekers op je website te houden.

Bezoekers klikken van de ene website naar de andere. Ze stoppen alleen wanneer een pagina ze écht aanspreekt. Niemand wil natuurlijk over het hoofd gezien worden, dus hier wat tips om bezoekers te vangen en vast te houden.

    1. Beschrijf je toegevoegde waarde in de eerste tien seconden
Hoe langer bezoekers op je website blijven, hoe kleiner de kans dat ze weggaan. Ze bepalen in de eerste tien seconden of ze blijven of niet. Laat ze dus zien waarom het de moeite waard is om te blijven hangen.

    2. Richt je op specifieke behoeften
Gebruikte zoektermen in Google worden steeds langer. In plaats van te zoeken naar ‘’groene jas’’, zoeken mensen naar ‘’Waar koop ik een groene jas in Amsterdam’’. Google heeft zich hier, natuurlijk, aan aangepast. Mensen zijn dus gewend om precies te vinden waar ze naar op zoek zijn. Wanneer jouw website niet duidelijk laat zien welke behoefte of vraag jij beantwoordt, zal je bezoekers mislopen. Denk vanuit je publiek. Wat proberen ze te vinden?

    3. Lengte is minder belangrijk dan leesbaarheid
Lange pagina’s zorgen zeker niet altijd voor een korter verblijf. Belangrijk is hoe leesbaar je pagina is. Lange lappen tekst zijn intimiderend en kunnen ervoor zorgen dat je bezoekers afhaken. Plaatjes, filmpjes en een goede paginaverdeling zijn hierbij erg behulpzaam.

Lang verhaal kort…
De eisen van websitebezoekers worden steeds maar hoger.  Het is een kwestie van zwemmen of verdrinken. Loop geen bezoekers mis door een verkeerde eerste indruk.

De tijd loopt!

Tags: