15 sec video advertentie youtube

Succes van een 15 seconden video advertentie op YouTube

Goed nieuws! Binnenkort komt de 15 seconden video advertentie op Youtube beschikbaar voor álle adverteerders. Voorheen was dit format enkel beschikbaar onder strenge(re) voorwaarden. En het mooiste? Het zijn non-skippable ads, wat betekent dat je ze niet kunt overslaan.

Top, je kunt nu dus je volledige boodschap overbrengen aan de kijker. Maar hoe pas je dit efficiënt toe? Laten we eerst even teruggaan naar de basics.

YouTube advertentie formats

Op dit moment zijn er drie verschillende soorten video advertentie formats op YouTube, namelijk:

Skippable TrueView in-stream advertenties: Deze verschijnen alvorens, tijdens of na een YouTube video en kun je na 5 seconden weg klikken. Je betaalt als adverteerder als de kijker een interactie heeft met de video (bijvoorbeeld klikt op een CTA), 30 seconden lang kijkt of de gehele video bekijkt (als deze korter is dan 30 seconden).
TrueView video discovery advertenties: Deze verschijnen naast gerelateerde YouTube video’s, op de mobiele YouTube homepage of in de YouTube zoekresultaten. Als adverteerder betaal je wanneer de kijker op de video thumbnail klikt.
Bumper advertenties: Dit zijn non-skippable ads van maximaal 6 seconden. Als adverteerder betaal je per 1000 impressies (CPM).

Wat betekent het nieuwe 15 seconden video advertentie format?

YouTube is een must! Dagelijks worden er miljoenen uren aan video’s bekeken. En dankzij de update hebben adverteerders nu meer mogelijkheden voor een creatieve aanpak. Door adverteerders toegang te geven tot alle video advertentie formats maakt Google de buyer experience een stuk flexibeler.
Klinkt allemaal goed, maar let wel even op de kosten. Adverteerders betalen namelijk voor het aantal views (CPM) en deze advertenties kunnen niet worden weg geklikt. Het voordeel: meer views!

15 seconden video advertentie op YouTube Non-skippable

Youtube ads 15 seconds non-skippable

Zo zet je het nieuwe format succesvol in

Run je op dit moment een YouTube campagne of sta je op het punt er eentje te lanceren? Non-skippable ads zijn ideaal wanneer je de hele boodschap aan je kijker wilt overbrengen. Ons advies: test het nieuwe format tegelijk met bumper ads en TrueView In-Stream ads. Het kan verschillen per campagnedoel en doelgroep welk format het beste werkt. Meten is weten ♥

Zoals hierboven uitgelegd zijn de kosten voor dit format hoger door de gegarandeerde views. Het is daarom extra belangrijk om goed na te denken over je advertentie. Wat wil je met je video bereiken en hoe krijg je dit voor elkaar?

Hieronder zie je een goed voorbeeld van een succesvolle 15 seconden video advertentie op youtube.

Behaal succes met jouw 15 seconden video advertentie op Youtube

Adverteren op YouTube heeft meerdere voordelen. Zo kun je de resultaten precies meten en profiteer je van een groot bereik. Bovendien is video hét perfecte communicatiemiddel om snel een visuele indruk te geven van je dienst, product of evenement. De combinatie van beeld, geluid, tekst en soms zelfs animatie geeft een gezicht aan je bedrijf, creëert sfeer en laat mensen je dienst of product “beleven”.

Weten hoe jouw boodschap het beste overkomt? Neem contact op met onze video marketing consultants. We adviseren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

 

Tags: