video promoten

6x je video promoten met succes

Je video promoten als marketingtool en wil je dit zelf doen? Er zijn gelukkig nog steeds manieren waarop je meer bereik kunt krijgen. Resultaten voor je video zijn afhankelijk van de inhoud en hoe je deze promoot.

Tip: wanneer je inhoud saai is, helpt geen enkele promotie. Maar de vraag is nu: hoe kan ik video promoten met succes? Wij kunnen je daarbij helpen met deze blog.

Video’s insluiten op je website

Om te beginnen: embed je video’s op je website. Als je YouTube video’s hebt, kun je deze gebruiken. Dit kan zowel voor afzonderlijke video’s als een hele afspeellijst. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van je Facebook-video’s.

  • YouTube-video: ga naar de video. Klik vervolgens op delen en daarna op insluiten. Kopieer de HTML-code vanuit het vak dat wordt weergegeven. Plak vervolgens de code in de HTML-code van je website.
  • YouTube-afspeellijst: log in op je YouTube-account. Selecteer aan de linkerkant van de pagina de afspeellijst die je wilt embedden. Kopieer vervolgens de ID van de afspeellijst van de URL. Plak tenslotte de code in je website.
  • Facebook-video’s: ga als eerste naar de video die je wilt embedden. Klik in de rechterbovenhoek van het bericht en selecteer embedden. Kopieer en plak vervolgens de code die verschijnt. Voeg deze dan toe aan je website.

Video promoten op social media

Social media is niet meer weg te denken. Je video promoten is daarom ook essentieel. Weetje: YouTube heeft een optie om de video te delen op verschillende social media kanalen. Bij Facebook is het delen minder eenvoudig. Deze kan de video alleen delen met Twitter.

social media iconen

Verzend e-mails naar journalisten, bloggers en influencers

71% van de millennials is eerder geneigd iets te kopen wanneer het wordt aanbevolen door een influencer. Influencer marketing is dus de toekomst. Hoewel het een goedkope manier van video promoten is, kost het contact leggen met influencers en bloggers veel tijd. Maar als je eenmaal wat goede samenwerkingen hebt lopen, is het een waardevolle investering. Influencers kunnen over je video schrijven en linken naar de video.

Tip: maak gebruik van BuzzSumo. Deze tool kan je helpen om gemakkelijker bloggers, influencers en journalisten te vinden.Wil je nóg meer doen en heb je iets meer te besteden? Je kan bijvoorbeeld advertenties op Youtube en Facebook kopen. Deze tactieken helpen je met het creëren van resultaten voor je video.

En nu aan de slag met jouw video promoten!

Heb je nog hulp nodig met video promoten na het lezen van dit artikel? Wij van Cooler Media zijn expert in het maken van uitleganimaties en video marketing. Neem vandaag nog contact op en wij helpen je verder.

 

Tags: