Video Marketing Trends

Een nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe verwachtingen. Waar de populariteit van video in 2017 al enorm toenam, wordt er dit jaar nog meer van online video verwacht. We kijken in onze glazen bol en blikken vooruit op de video trends en ontwikkelingen van 2018, zoals het super coole Face Reading! Lees ze allemaal in deze blog.

Gezien de enorme stijging van het aantal video’s en het aantal bekeken online video’s in 2017, durven we met heel veel zekerheid te zeggen dat video in 2018 alleen nog maar groter zal zijn. Dat is geen natte vinger werk, dat baseren we onder andere op onderstaande feiten:

  • Wanneer het woord ‘video’ wordt gebruikt als onderwerp van een e-mail, verhoogt dat het kijkpercentage met 19% (Syndacast).
  • Bijna 50% van de internetgebruikers kijkt een video die gerelateerd is aan een bepaald product of dienst voordat ze naar winkel gaan. (ThinkWithGoogle).
  • 48% van de marketeers is aan het overwegen om YouTube toe te voegen in hun content strategie in 2018. (State of Inbound report).
  • 85% van de video’s die wordt afgespeeld op Facebook, wordt afgespeeld zonder geluid. Hierbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat geluid niet de kern van je video is. Het is dus belangrijk dat je video ook zonder geluid te begrijpen is. Wees dus ook niet bang om ondertiteling te gebruiken.

Video Analyses

Niet alleen video is in ontwikkeling, ook de tools en marketingtechnieken daaromheen evolueren. Zo wordt het steeds gemakkelijker om je statistieken in te zien en het effect van je video te analyseren. Dit kan met Artificial Intelligence analyses, waar we eerder al meer over vertelden.

Maar daarnaast wordt het ook belangrijk om het effect van de videoproductie te pijlen. Dit kan door middel van het super coole Face Reading! Hiermee kan er gemeten worden welke emotie jouw video teweegbrengt bij de kijker.

Face Reading maakt het mogelijk om te onderzoeken of de kijker de video interessant vindt. De micro-expressie van het gezicht van de kijker wordt bestudeerd tijdens het kijken naar een video. Denk hierbij aan het analyseren van de gezichtsuitdrukkingen en de mimiek. Aan de hand van de resultaten kan bepaald worden:

  • Of de kijker de video aandachtig bekijkt of niet.
  • Of de kijker zich betrokken voelt bij de video.
  • Welke emotie de video bij de kijker oproept.

Bovenstaande factoren zijn van invloed op de mate van interesses en de vervolgacties van de kijker. Het oproepen van emotie heeft hierop de grootste invloed. Door verschillende boodschappen te laten zien, kan er getest worden welke boodschap het beste aanslaat bij de doelgroep van jouw bedrijf.

Deze nieuwe manier van video analyse werkt is een win-win voor video marketeer en consument. Als marketeer bereik je jouw doelgroep met precies de juiste doelgroep en als consument krijg je alleen nog meer video’s te zien die jou aanspreken!

Wil je weten én meten wat jouw video voor emotie teweegbrengt? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze video strategie experts.

Mobile-first

Afgelopen jaar werd maar liefst vijftig procent van het aantal bekeken online video’s op mobiele apparaten bekeken. Deze video’s werden voornamelijk bekeken via platformen als Facebook, YouTube en Instagram. De verwachting is dat het kijken van video’s via smartphones in 2018 alleen maar zal toenemen. Echter, dit betekent niet dat we alles op mobiel moeten inrichten. Websites worden namelijk ook nog vaak via desktops bekeken.

Wil je je echter vooral richten op mobiel gebruik? Houdt er dan al bij het produceren van een video rekening mee. De video’s zullen namelijk mobile-friendly moeten zijn om het maximale bereik te kunnen behalen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen je video’s in vierkante formaten te laten maken.

Animatie in 2018

Ook animatie maakt een flinke groei door. In populariteit, maar ook in techniek en mogelijkheden. Dit betekent bijvoorbeeld dat animaties in de toekomst een hogere framerate zullen hebben. Hierdoor zien bewegingen er een stuk natuurlijker uit. Zie je het verschil?

Een andere ontwikkeling voor animatie in 2018 zal zijn dat de animatie video’s geconverteerd kunnen worden naar een SVG animatie . Hierdoor kunnen deze worden afgespeeld in iedere moderne browser zonder gebruik te hoeven maken van een videoplayer.

Meer kwalitatieve videocontent

Video zal in 2018 veel vaker meegenomen worden bij het bepalen van de marketingstrategie. De reden hiervoor is heel simpel. Video zorgt namelijk voor meer leads. Hoewel het aangetoond is dat het gebruik video het aantal leads verhoogt, betekent dit niet dat je dit resultaat met iedere video zult bereiken. De kijker hecht steeds meer waarde aan ‘echte’ content. Een over geacteerde commercial wordt niet meer gewaardeerd. Denk er eens over na om te gaan vloggen. Op deze manier leert je consument jouw bedrijf en je medewerkers op een oprechte manier kennen. Dit vergroot het vertrouwen en de betrokkenheid.

Betaalde en gesponsorde video’s

Op het gebied van adverteren is video al een grote speler geworden. Videoadvertenties zijn regelmatig te zien op grote platforms als Facebook, Linkedin, YouTube, Instagram en Twitter. Ook worden er op grote schaal social influencers ingezet om producten en diensten te promoten. Doordat er steeds meer online advertentiemogelijkheden zijn, zien we dat bedrijven een steeds kleiner budget vrijmaken voor TV reclames. Bedrijven die eerst gebruik maakten van TV reclames, gaan het budget wat ze hiervoor hadden nu voor online advertenties gebruiken. Naar verwachting zal het aantal online videoadvertenties in 2018 dus alleen nog maar meer stijgen.

Het is duidelijk zichtbaar dat video marketing de wereld van het digitale adverteren aan het overnemen is. Als marketeer is het belangrijk om die trend op tijd op te pakken en toe te passen in je marketingstrategie. Eén ding is zeker: in 2018 kún je de videotrend niet aan je voorbij laten gaan. Oke, misschien alleen als je nog steeds de trotse eigenaar bent van een Nokia 3310.

Wil je weten hoe jij succes kunt blijven behalen? Lees hier over de video trends van 2020 of neem vrijblijvend contact op met een van onze uitleg experts.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan