Hollandia – Veiligheidscampagne

Opdrachtgever:
Hollandia

Onderwerp:
Veiligheidscampagne

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Al sinds 2020 zijn we samen met Hollandia bezig met een campagne rondom veiligheid. Het thema van dit moment: “Wat doet Hollandia aan veiligheid?”. Met dit thema wil Hollandia laten zien dat niet alleen de medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor veiligheid op de werkvloer, maar dat ook Hollandia hier een grote rol in speelt. ‍♂️

De uitvoering.

Om een belangrijk onderwerp als veiligheid goed onder de aandacht te brengen is meer nodig dan één animatievideo. Op basis van een intern plan voor veiligheidsbewustzijn creëren we visuele content passend bij ieder thema. Het doel is dat iedereen binnen Hollandia bewust is van werkveiligheid, zowel op de werkvloer als thuis.

Allereerst creëerden we veiligheidsmascotte Buddy, hij komt in bijna iedere visuele uiting terug en geeft uitleg over veiligheid. Daarnaast ontwierpen we ‘Onhandige Henk’, een medewerker die zich niet voldoende aan de veiligheidsmaatregels heeft gehouden en daardoor in het gips is beland.

Met deze twee karakters in de hoofdrol maakten we een serie animaties, enkele uitlegfilms, verschillende infographic posters, een kleurplaat, koffiebekertjes, en zelfs een kaartspel. Al deze content wordt gedeeld via veiligheidbijhollandia.nl.

Kleurplaat.

Infographic poster.

Naast de serie animatievideo’s zijn er verschillende infographic posters gemaakt om de boodschap te versterken. Hier zien we ‘Onhandige Henk’ in het gips en de gevolgen die zijn ongeval heeft op zijn omgeving.

Cartboard veiligheidsmascotte Buddy.

Kaartspel.

Uitlegfilm veilig werken.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

[/col]

Het script.

Je ziet het misschien niet direct, maar Hollandia doet veel aan jouw veiligheid. Dat hebben we altijd al gedaan. Alleen wat vroeger heel normaal was, is dat nu niet meer. Werkzaamheden en processen veranderen, zo ook onze aanpak omtrent veiligheid.

We beginnen niet zo maar met werken, maar kijken vooraf naar de risico’s. Dat begint al bij de ontwerpfase. Op basis hiervan kunnen we maatregelen treffen. Blijkt er extra kennis nodig te zijn, dan zorgt Hollandia voor de juiste training. Bij aanvang van een project bespreken we samen de gemaakte afspraken en werkzaamheden.

Tijdens het werk blijven we de situatie evalueren. Wanneer nodig wordt er actie ondernomen om deze te verbeteren. Zo zorgen we bij Hollandia samen voor een betrouwbare werkomgeving!

Hoe kun je hier zelf aan bijdragen? Veilig denken, doen en tonen.

Uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.