Slogans | Inspiration Blog

We zeggen het wel vaker: beelden zeggen meer dan duizend woorden, maar zonder een krachtige slogan of tag-line blijft je product, dienst of merk niet meer dan een mooi plaatje. Daarom hebben we deze week de commercials met de beste slogans en taglines voor je geselecteerd! Herken jij ze allemaal?

Rolo: bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet

Deze reclame behoort misschien wel tot het collectief geheugen van ons als Nederlanders. Ken jij de commercial nog? De commercial heeft diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. Het idee achter de slogan is dat ROLO gemaakt is om te delen. Maar aangezien ze zo lekker zijn, is dat vaak moeilijk! Je bent dus gewaarschuwd.

KitKat: have a break, have a KitKat

Wanneer je aan een break denkt, denk je aan KitKat. En geef toe: een beter excuus voor een pauze is er niet. De eerste advertentie waarin KitKat zo wordt gelinked aan de break komt al uit 1937. Echter, de slogan “Have a Break, have a KitKat” werd pas in 1958 aan KitKat verbonden. De commercial hieronder laat de laatste iteratie van de bekende slogan zien.

https://youtube.com/watch?v=0xQfpMFSPsU

Old Spice: smell like a man, man

Deze reclame neemt je mee op een korte surrealistische rit, geleid door krachtige maar fijne stem van Isaiah Amir Mustafa. De scherpe scripts en de surrealistische beelden zorgen ervoor dat de reclame blijft hangen en je denkt wat heb ik net gezien. Er zijn ook vele varianten, die allemaal net zo gek, maar krachtig zijn.

Apple: Think Different

Een merk als Apple met de slogan “Think Different” mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. De slogan van Apple “Think Different” werd al in 1997 geïntroduceerd. Deze allereerste campagne was het startschot van het marketing empire van Apple.

Eneco: Samen gaan we voor duurzaam

Met de slogan wordt een klantvoordeel benadrukt. De visie van het bedrijf komt hier ook in terug. Namelijk om te kiezen voor duurzame energie, zodat er in de toekomst ook betaalbare en schone energie is voor iedereen. Daarnaast is het een supergave animatie, waardoor de boodschap goed blijft hangen!

Wil jij eens samen met ons brainstormen over een goede slogan of tagline voor jouw product, dienst of idee? Neem even contact met ons op!

Tags:

COOLER MEDIA

We maken korte, krachtige uitleganimaties en zorgen voor het juiste publiek. Onze animaties en uitlegvideo’s creëren een ‘Aha! moment’ bij de kijker. Maar dat is niet alles: we gebruiken de animatie als online commercial, zodat we ook nieuwe klanten bereiken.

Lees meer →

Emerce 100


Cooler Media - YouTube Certified

Cooler Media

Stationsweg 1-A
4811 AX Breda

+31 (0)76 886 7790
[email protected]

© 2011-2020 Cooler Media. Cooler Media is door klanten beoordeeld met een 9,4 / 10 op basis van 161 reviews