Slogans | Inspiration Blog

We zeggen het wel vaker: beelden zeggen meer dan duizend woorden, maar zonder een krachtige slogan of tag-line blijft je product, dienst of merk niet meer dan een mooi plaatje. Daarom hebben we deze week de commercials met de beste slogans en taglines voor je geselecteerd! Herken jij ze allemaal?

Rolo: bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet

Deze reclame behoort misschien wel tot het collectief geheugen van ons als Nederlanders. Ken jij de commercial nog? De commercial heeft diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. Het idee achter de slogan is dat ROLO gemaakt is om te delen. Maar aangezien ze zo lekker zijn, is dat vaak moeilijk! Je bent dus gewaarschuwd.

Old Spice: smell like a man, man

Deze reclame neemt je mee op een korte surrealistische rit, geleid door krachtige maar fijne stem van Isaiah Amir Mustafa. De scherpe scripts en de surrealistische beelden zorgen ervoor dat de reclame blijft hangen en je denkt wat heb ik net gezien. Er zijn ook vele varianten, die allemaal net zo gek, maar krachtig zijn.

Apple: Think Different

Een merk als Apple met de slogan “Think Different” mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. De slogan van Apple “Think Different” werd al in 1997 geïntroduceerd. Deze allereerste campagne was het startschot van het marketing empire van Apple.

Eneco: Samen gaan we voor duurzaam

Met de slogan wordt een klantvoordeel benadrukt. De visie van het bedrijf komt hier ook in terug. Namelijk om te kiezen voor duurzame energie, zodat er in de toekomst ook betaalbare en schone energie is voor iedereen. Daarnaast is het een supergave animatie, waardoor de boodschap goed blijft hangen!

Wil jij eens samen met ons brainstormen over een goede slogan of tagline voor jouw product, dienst of idee? Neem even contact met ons op!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan