kerstvideo als marketing tool

Een kerstvideo als marketing tool

De bladeren zijn van de bomen gevallen, de temperatuur ligt rond het vriespunt en de eerste sneeuw is op sommige plekken al gevallen. Het einde van het jaar is in zicht! Wij hebben de kerstboom al opgezet, jullie ook? Daarnaast zijn we druk bezig met de productie van onze jaarlijks terugkerende Cooler-kerstanimatie. Dé manier om terug te blikken op een bijzonder jaar en vooruit te kijken naar een Cooler nieuw jaar.

Waarom een kerstanimatie laten maken?

De feestdagen zijn voor veel mensen een lichtpuntje in de donkere wintertijden. Het samenzijn met familie, vrienden en geliefden doet wonderen. Kerstmis is niet voor niets het favoriete feest van meer dan de helft van de Nederlanders! Ideaal om hier als onderneming op in te spelen.

Nog voordat de Sint het land uit is worden de eerste kerstboodschappen gedeeld. Join the crowd! Een kerstvideo is namelijk erg effectief. Vooral op social media of in een e-mail kun je jouw bericht een boost geven met een gezellige kerstanimatie. Je verkleint de afstand tussen je organisatie en mederwerkers of klanten met een persoonlijke eindejaarsboodschap, in een tijd waarin de afstand steeds groter lijkt te worden.

Kerstvideo voor online marketing

Een videoboodschap met een geliefd thema wekt enthousiasme, interesse en nieuwsgierigheid op bij het grote publiek. Daarbij zorgen de simpele woorden ‘kerstvideo’, ‘Christmas Edition’ of slechts een klein kerstachtig element in je communicatie al voor een stijgend aantal kliks bij je online uitingen. Bovendien is het ontvangen van een persoonlijke kerstvideo een leuke verrassing voor je klanten, medewerkers en prospects; dit zien ze waarschijnlijk niet vaker!

kerstvideo als marketing tool

 

De verspreiding van je kerstboodschap

  • Intern: perfect voor je interne kanalen, zeker nu we steeds vaker vanuit huis of op afstand werken. Laat je medewerkers weten wat er goed ging, waarvoor je ze dankbaar bent en wat ze kunnen verwachten in het nieuwe jaar. Met deze manier van employer branding laat je je als werkgever van je persoonlijke kant zien en uit je op een luchtige, maar toch waardevolle manier blijk van waardering. Het kan helpen om meer sympathie en begrip te krijgen vanuit je medewerkers, vooral in zware of mindere tijden.
  • Website: thuis zet je een kerstboom neer, hang je overal lichtjes op en versier je je kamers met kerstdecoratie. Dit kun je dit ook doen met je website (niet letterlijk natuurlijk). Plaats je kerstvideo op je homepage om ook met jouw website het kerstgevoel uit te dragen. Het geeft je bezoekers meteen een prettig en warm gevoel. Daarnaast laat je je ook van je persoonlijke en creatieve kant zien aan buitenstaanders. Je website blijft immers je visitekaartje, dus indruk maken is een must.
  • Promotie: zoals we al eerder aangaven, zijn kerstvideo’s enorme klikboosters. Mensen zijn nieuwsgierig, omdat ze weten dat ze iets leuks kunnen verwachten zonder dat dit té informatief wordt. Daarnaast zijn veel kijkers in de aanloop naar de feestdagen bewust op zoek naar kerstgerelateerde content. Wij merken zelf ook dat onze jaarlijkse kerstvideo een van de populairste video’s van het jaar is!

Kerstanimatie maken: zo ga je te werk

Een kerstanimatie laten maken is de perfecte manier om je creatieve karakter als merk of bedrijf te promoten. Van productvideo’s tot interne explanimations; laat de kerstsferen rijkelijk door je communicatie vloeien! Bekijk hier bijvoorbeeld de kerstgroet die we maakten voor Administratie Portaal:

Of de nieuwjaarsboodschap speciaal voor relaties van Avans Plus:

Hoe start je?

Het draait bij het maken van een kerstanimatie vaak om effectieve video storytelling. Om een goed verhaal op de planken te krijgen, is het belangrijk om tijdig te beginnen met je brainstormsessie. Zo pakken wij het aan:

  • Actueel: wat speelde er in de wereld? Wat speelde er in en rondom je bedrijf? Wat beïnvloedde je klanten? Genoeg over het afgelopen jaar te vertellen.

Zo speelden we in onze kerstanimatie van 2017 in op het enorme energieverbruik in Nederland:

  • Relevant: kies voor een relevant onderwerp waar kijkers zich in kunnen herkennen. Laat dit onderwerp vervolgens op verschillende momenten in de video terugkomen; herhaling zet het verhaal kracht bij.

In 2018 maakten we een kerstanimatie die kenmerkend is voor het huidige online smartphone-tijdperk:

  • Humor: Kerstmis brengt positieve gevoelens met zich mee. Humor kan daarom prima verwerkt worden in je kerstvideo. Bovendien werken grappige kerstvideo’s als een enorme booster voor je views. but don’t overdo it! Baseer de hoeveelheid humor op je kijkerspubliek, maar neem je kerstvideo vooral niet té serieus.

Zo zagen we in 2019 dat onze Alfredo de touwtjes niet meer helamaal in handen had…

  • Boodschap: een kerstverhaal is niet compleet zonder krachtige boodschap! Kies bijvoorbeeld voor een goed voornemen, hartelijk bedankje of bijzondere wens.

Het jaar 2020 gaat de boeken in als het jaar van corona, persconferenties en het hamsteren van wc-papier. Ondanks alle beperkingen kijkt Alfredo dit jaar naar wat er nog wél kan:

De kosten van een kerstanimatie laten maken

Een kerstanimatie in eigen stijl en met unieke boodschap? Onze video-experts helpen je graag een handje! Maar waar kun je op rekenen als het gaat om je budget? Uiteraard maak je het zo bont en kerstig als dat je zelf wilt. Een goede ‘simpele’ kerstanimatie kunnen we realiseren vanaf €2.000,-. Ga jij voor kerst, kerster, kerstst en wil je groots uitpakken? Neem dan even contact met ons op en wij geven je een prijs op maat.

Benieuwd hoe de Cooler-kerstanimatie van volgend jaar eruit komt te zien? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en maak deel uit van het premièrepubliek in december!

Tags: