kerst video marketing

Een kerstvideo als marketing tool

Nu we massaal vroegtijdig de kerstboom tevoorschijn halen, doen wij ook gewoon lekker mee. De Cooler-kerstanimatie is dan ook in volle productie. Dé manier om terug te blikken op (op zijn zachts gezegd: een hels jaar) en vooruit te blikken op een hopelijk mooier 2021!

Waarom een kerstanimatie laten maken?

De feestdagen zijn voor veel mensen een lichtpuntje in de donkere wintertijden. Vooral in de huidige tijden is het een periode waar we nog graag naartoe leven, ook al ziet het ernaar uit dat kerst er dit jaar net even anders uitziet. Toch blijft het voor meer dan de helft van de Nederlanders het favoriete feest. Ideaal om hier hierop in te spelen.

Want vanaf november kunnen we verwachten weer overladen te worden met kerstgerelateerde-uitingen. Join the crowd! Een kerstvideo is namelijk niet voor niets zo effectief. Vooral op social media en e-mail kun je jouw informatieverstrekking net even die boost geven die het nodig heeft met een gezellige kerstanimatie. Daarmee verklein je de afstand tussen je organisatie en mederwerkers of klanten door een persoonlijke eindejaarsboodschap, in een tijd waarin afstand de norm is.

Kerstvideo voor online marketing

Een videoboodschap met een geliefd thema eraan, wekt namelijk veel meer enthousiasme, interesse en nieuwsgierigheid op bij het grote publiek. Daarbij zorgen de simpele woorden ‘kerstvideo 2020’, ‘Christmas Edition’ of slechts een klein kerstachtig element in je communicatie al voor een stijgend aantal kliks bij je online uitingen. Bovendien is het iets voor je klanten, medewerkers en prospects om naar uit te kijken ieder jaar en bied je hen net even wat anders dan dat je normaal doet.

 

kerst video online marketing

De verspreiding van je kerstboodschap

  • Intern: perfect voor je interne kanalen, zeker nu we op afstand werken. Laat je medewerkers weten wat er goed ging, waarvoor je ze dankbaar bent en wat ze kunnen verwachten begin 2021. Met deze manier van employer branding laat je je als werkgever van je persoonlijke kant zien en kun je makkelijk je blijk van waardering uiten. Zo kun je ook meer sympathie en begrip vanuit je medewerkers. Vooral in mindere tijden.
  • Website: net zoals dat je je huis volledig decoreert, kun je dit ook doen met je website. Veel organisaties plaatsen hun kerstvideo frontaal op de homepage. Geeft je bezoekers meteen een prettig en warm gevoel. Daarbij laat je je ook van je persoonlijke en creatieve kant zien aan buitenstaanders. Je website blijft immers je visitekaartje; dus indruk maken is een must.
  • Promotie: zoals we al eerder aangaven, zijn kerstvideo’s enorme klikboosters. Mensen zijn eerder nieuwsgierig, omdat ze weten dat ze iets leuks kunnen verwachten zonder dat dit té informatief wordt. Daarbij zijn veel kijkers online bewust op zoek naar kerstgerelateerde content. In je online campagnes, als socialmediaberichten of in je nieuwsbrief. Wij merken zelf dat onze jaarlijkse kerstvideo een van de populairste video’s van het jaar is.

Kerstanimatie maken: zo ga je te werk

Een kerstanimatie laten maken is ook de perfecte manier om je creatieve karakter als merk of bedrijf te promoten. Van productvideo’s tot interne explanimations; laat de kerstsferen rijkelijk door je communicatie vloeien! Zoals een kerstgroet die we maakten voor Administratie Portaal:

Of de nieuwjaarsboodschap speciaal voor relaties van Avans Plus:

Hoe start je?

Het draait bij het maken van een kerstanimatie vaak om effectieve video storytelling. Om een goed verhaal op de planken te krijgen, is het belangrijk om tijdig te beginnen met je brainstorm. Zo pakken wij het aan:

  • Actueel: wat speelde er in de wereld? Wat speelde er in en rondom je bedrijf? Wat beïnvloedde je klanten? Genoeg over het afgelopen jaar te vertellen.

Zo gingen we drie jaar geleden nog in op het enorme energieverbruik in Nederland met onze kerstanimatie:

  • Relevant: zorg wel dat het relevant is. Ga uit van één dragende kernboodschap; een korte slogan. En baseer 3 hoofdtopics hierop die je krachtig visueel in je video laat overkomen.

In 2018 maakten we bijvoorbeeld een kerstanimatie die kenmerkend is voor onze smartphone-generatie:

  • Humor: Kerstmis brengt positieve gevoelens met zich mee. Humor kan daarom prima verwerkt worden in je kerstvideo. Zeker nu is wat vaker lachen niet verkeerd. Bovendien werken grappige kerstvideo’s als een enorme booster voor je views. Don’t overdo it! Baseer de hoeveelheid humor op wie je kijkerspubliek is, maar neem je kerstvideo vooral niet té serieus.

En zo zagen we vorig jaar dat onze Alfredo de touwtjes niet meer in handen had…

Een kerstanimatie laten maken: de kosten

Een eigen kerstanimatie in eigen stijl en met unieke boodschap? Onze video-experts helpen je graag een handje! Maar waar kun je op rekenen als het gaat om je budget? Uiteraard maak je het zo bont en kerstig als dat je zelf wilt. Een goede ‘simpele’ kerstanimatie kunnen we realiseren voor €2.000,-. Maak je het wat wilder, dan kunnen de kosten oplopen tot €5.000,-. Stel je je budget af binnen deze range? Dan ben je zeker gegarandeerd van een gepersonaliseerde, unieke kerstvideo.

Benieuwd hoe de Cooler-kerstanimatie à la 2020 eruit komt te zien? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak deel uit van het premièrepubliek in december!

Tags: