bedrijfsvideo

Zo verbetert een bedrijfsvideo jouw sales

Je sales verhogen en verkoop stimuleren is iets wat elke organisatie wil. Een bedrijfsvideo is dé manier om dit te bereiken. Door video in te zetten op verschillende sales touch points kun jij veel meer uit jouw sales halen. Aan de hand van een bedrijfsvideo voorzie je je doelgroep van relevante informatie, hiermee kun je tevens een goede (eerste) indruk maken. Je kunt een bedrijfsvideo laten maken, of zelf aan de slag gaan. In dit artikel lichten wij je in over hoe jij een bedrijfsvideo inzet voor sales optimalisatie!

Vervang cold calls door video voicemail

Het eerste contact met een potentiële klant is bepalend voor het verloop van zijn customer journey. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je op precies het verkeerde moment belt. Gebruik daarom een video voicemail om dit probleem te omzeilen. Naast het achterlaten van een standaard voicemail, stuur je deze ook in de vorm van een video naar de potentiële klant. Zo ziet hij niet alleen wie er heeft gebeld en waarom, maar is ook de kans groter dat hij terugbelt.

Vooral anno 2021 waarin we ons nog altijd in een pandemie begeven, is video dé manier om toch een personal touch toe te voegen aan je bericht. Want, zoals we waarschijnlijk allemaal gemerkt hebben, is videobellen toch ietsje persoonlijker dan gewoon telefoneren.

Wat neem je op in je video voicemail?

Een video voicemail kun je versturen op ieder moment. Een video voicemail valt ook nog eens op vanwege het visuele aspect. De ontvanger heeft daarbij direct een gezicht bij je bedrijf, plus het komt veel persoonlijker over. Je laat tevens zien dat je net dat ene beetje extra moeite en tijd steekt in de klant. Je kunt in je video voicemail onder andere het volgende kwijt:bedrijfsvideo video voicemail

  • Wie is het bedrijf?
  • Welke producten en diensten bieden ze aan?
  • Kunnen zij mijn probleem oplossen?

Weetje: gebruik video in e-mail om de conversie tot wel 300% te doen stijgen. Dit is dus niet alleen de perfecte manier om je video voicemail te versturen, maar ook om je conversie te verhogen!

Mensen houden zo van video omdat het lekker wegkijkt en informatie eenvoudig wordt opgeslagen. Wanneer je een boodschap probeert over te brengen dan onthoudt de gemiddelde persoon 10% van die boodschap wanneer het wordt gelezen, terwijl bij het kijken van een video de gemiddelde persoon 95% van de boodschap onthoudt. De concentratieboog van een mens is erg kort, dus een korte en krachtige video valt meer op en is ook effectiever.

Introduceer sales consulenten met persoonlijke video

Heeft je prospect interesse getoond in jouw bedrijf? Dan is het tijd om een relatie op te bouwen. Een persoonlijke welkomstvideo is wat je nodig hebt om een goede start te maken. Het inzetten van een persoonlijke video zorgt namelijk voor veel meer clicks (tot wel 16x meer!).

Zaken die behandeld kunnen worden in een persoonlijke video zijn:

  • Wie jij bent als salesmedewerker;
  • Een speciale aanbieding voor de klant;
  • Een specifiek probleem van de klant benoemen en een oplossing bieden.

Product demo

Het komt nog vaak voor dat prospecten vragen hebben over jouw product. Pak die verwarring met beiden handen aan en gooi hem weg met behulp van een videoproductdemo! Geef in deze professionele bedrijfsvideo antwoord op de vraag: hoe gebruik ik dit product nu eigenlijk? Een videodemonstratie is dé perfecte manier om je prospect kennis te laten maken met jouw product.

Follow-up video

Meer dan 40% van de salesconsulenten geeft op na één follow-up call of e-mail. Een gemiste kans als je het ons vraagt. Prospecten kunnen mogelijk nog twijfelen of ze je product willen aanschaffen, ook al wijzen ze je af bij je follow-up. Een follow-up video biedt daarvoor uitkomst. Deze bedrijfsvideo geeft ze nét dat ene zetje dat de doorslag geeft om toch te kopen. Zo geef je onder andere informatie over het bedrijf, producten en de medewerkers. Dit wekt vertrouwen.

Video voicemail

In de follow-up herinner je jouw prospect waarom jij de juiste partij bent om mee in zee te gaan. Je geeft in deze bedrijfsvideo immers informatie over wie je bedrijf is en waar je voor staat.

Show your friendly face met video

Heeft je prospect aangegeven je product aan te willen schaffen, maar heb je al een tijd niks van hem gehoord? Zet dan een ‘vriendelijke video’ in om weer contact met ze op te nemen. Met deze bedrijfsvideo kun je je potentiële klanten weer de goede richting opsturen en laat je weten dat je aan ze denkt. Een andere manier om je potentiële klant wat meer van jezelf te laten zien is door middel van een video handtekening. Hierdoor maakt de klant kennis met je bedrijf en je medewerkers en kunnen ze, nog voordat ze contact met je opnemen, al zien met wie ze een gesprek aan gaan.

Tip: benoem op welke manier je de potentiële klant van dienst kunt zijn in de toekomst.

Tags: