b2b marketing video

5 manieren voor b2b-marketing met video

Om video marketing op een goede manier in te zetten voor b2b-bedrijven, is het belangrijk om ‘out of the box’ te denken. Als b2b-bedrijf is het soms moeilijk om barrières te doorbreken betreft creativiteit. Je bent vaak vooral aan het informeren of promoten. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop je als b2b-bedrijf je klanten kunt verrassen en inspireren met video. Onze 5 tips helpen je verder.

Video voor b2b online marketing

Voor b2b-bedrijven horen product video’s, webinars en klantreviews tot het grootste deel van hun video-inspanningen. Het feit dat je als bedrijf video gebruikt, betekent niet dat je video’s alleen maar zakelijk hoeven te zijn.

Hoewel zakelijke video’s essentieel zijn in de b2b-marketingmix, zijn er nog tal van andere manieren waarop je de kracht van video kunt inzetten om je publiek aan je te binden.

video scherm

5x b2b-marketing met video

1. Video op je 404-pagina

We zijn het er allemaal over eens dat het krijgen van een 404-foutpagina frustrerend is voor websitebezoekers. Uit onderzoek van Toptal blijkt dat 88% van je bezoekers geneigd is je website weg te klikken na zo’n pagina. Maar hoe voorkom je dat mensen je website sluiten nadat ze een errorpagina zijn tegen gekomen?

Maak een goede start door een nuttige 404-pagina te ontwikkelen waarbij je een zoekbalk of links naar toppagina’s toevoegt. Video kan hierbij ook een goede oplossing bieden. Een 404-pagina met een video verrast je websitebezoekers doordat je ze toch content biedt. Zo zet je hun ‘slechte ervaring’ om in een vermakelijk avontuur.

2. Video op je bevestigingspagina

Op zoek naar een geheime plek om een verrassingsvideo toe te voegen? Probeer dan eens je bevestigingspagina. Mensen die zaken doen met b2b-bedrijven zijn gewend om formulieren in te vullen en verwachten hier vaak een bevestiging van. Perfecte plek voor een onverwachte video!

3. Video voor e-mailafmeldingen

Het is natuurlijk nooit leuk als mensen zich afmelden voor de e-mails van jouw bedrijf. Toch is het vaak het beste om dit te accepteren en de klant te laten weten dat dit geen big-deal is. Door een video toe te voegen aan de afmeldpagina kun je mensen op het laatste moment nog wat laten zien van jouw bedrijf. Wie weet besluiten ze om toch aangemeld te blijven, of kijken ze nog even verder op je website!

4. Werknemer video’s in e-mailhandtekeningen

Het toevoegen van een video handtekening aan je e-mail is een geweldige manier om nog meer contact te maken met je prospects en klanten. Door deze korte introductie heeft je (potentiële) klant gelijk een gezicht bij de afzender van de e-mail. Dit zorgt voor meer persoonlijkheid. Dit soort video’s hoeven niet lang te zijn, slechts één minuut is al voldoende.

5. Ontwikkel een bedrijfsfilm

Er zijn al een hoop bedrijven die investeren in video content en klaar zijn om hun videomarketingstrategie naar een hoger niveau te tillen. De creatie van een originele bedrijfs-gerelateerde videoserie is de volgende stap in dit proces.

Met een bedrijfsvideo wil je je publiek inspireren en vermaken. Hierbij is je doel niet om te verkopen, maar juist om je te verbinden met je publiek en affiniteit met je merk te creëren. Top als visiteplaatje op je website, maar ook ideaal om in te zetten tijdens (online) events en meetings en bedrijfspresentaties.

Check hieronder de bedrijfsfilm van Total Gas & Power:

Aan de slag met een b2b video

Ben je geïnspireerd geraakt door onze tips en wil jij ook een b2b video laten maken? Neem dan snel contact op met onze uitlegexperts en krijg vrijblijvend advies op maat!

Tags: