Animated apps | Inspiration

Wie gebruikt het niet dagelijks: apps. Om je vrienden te appen op WhatsApp of juist een geliefde te zoeken op Tinder. Apps zijn in er allerlei soorten en maten: lifestyle apps, zoals Facebook en Instagram, muziek apps om je favoriete muziek te luisteren en betaal apps om je bankzaken te regelen. Allemaal om je leven een stukje makkelijker te maken. Deze week bespreken we de mooiste apps.

Headspace

Heb je een stressvolle dag? Gebruik dan de app Headspace. Headspace is een meditatie app en gaat vooral in op het stukje mindfulness. Mindfulness helpt bij het focussen op een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld als je voor een belangrijke toets aan het leren bent of je hebt een sollicitatiegesprek bij je droombaan hebt. Hieronder zie je een uitlegvideo over de wat de app precies doet.

Kontrast

Deze app is gemaakt door Zwarte Koffie. Zwarte koffie is een puzzelgame. Het spel heet Kontrast omdat alles zwart-wit is, wat een contrast is. Alle componenten in de app kan je bewegen, zoals de lamp hieronder. Deze minimalistische geanimeerde app heeft niet veel levels dus het is een perfect spel om in de bus of trein te spelen.
Kontrast app

eBoy FixPix

Wil je de jaren 80 opnieuw beleven met een pixel game? Dan is deze puzzelgame echt iets voor jou! Deze app is helemaal met pixels geanimeerd. Dat betekent dat de animatie blokje voor blokje is ingekleurd en geanimeerd. Denk maar aan een excelsheet waar alle vierkanten ingekleurd zijn. Kan jij Waldo vinden?

eBoy FixPix

Metamorphabet

Metamorphabet bestaat uit het Engelse woord: morphen. Morphen is het samenvoegen van woorden of letters die gevisualiseerd en geanimeerd zijn. Metamorphabet helpt kinderen om het alfabet te leren en begrijpen door middel van leuke animaties.

Alto’s Oddeyssey

Alto’s Oddeyssey is een avontuurlijk spel dat helemaal gaat over sandboarden. Je komt langs gevaarlijke canyons, hoge rotsen en uitgestrekte duinen. Het is een super mooi geanimeerd spel dat niet voor niets de Apple Design Award 2018 gewonnen heeft.

Wil je meer weten over het gebruik van animatie in apps of een app laten animeren? Neem contact met ons op!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan