YouTube video

Hoe je YouTube video bovenaan de zoekresultaten krijgt

Één derde van alle internetgebruikers maakt gebruik van YouTube waarop zo’n 5 miljard video’s per dag worden bekeken. Nu wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw video bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Lees hieronder hoe je dat voor elkaar krijgt met jouw YouTube video!

YouTube Video beoordelen

De manier waarop YouTube de zoekresultaten rangschikt, heeft veel weg van zoekmachines zoals Google. Maar waar Google kan beoordelen op kwaliteit van de content via bijvoorbeeld backlinks, kan YouTube alleen maar kijken naar de betrokkenheid van kijkers. Focus op de onderstaande factoren om de betrokkenheid van kijkers te vergroten en je plaats in de ranking te verbeteren.

Een voorbeeld van een YouTube video die wij op ons kanaal hebben geplaatst is onze AnyStory. Dit is een uitleganimatie waarin we een complex onderwerp op een heldere manier uitleggen.

Factoren van YouTube video

1. Comments

Wil je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten belanden? Zorg dan dat je video’s veel reacties ontvangen. Spoor je kijkers dus aan om een reactie te plaatsen of om te reageren onder de reacties die er al staan. Wanneer mensen een reactie plaatsen onder een video kan dit betekenen dat ze de YouTube video leuk vonden om naar te kijken. Een reactie betekent in ieder geval dat mensen betrokken zijn bij de content. Hoe meer reacties, hoe hoger de betrokkenheid van mensen en dus hoe hoger je plaats in de ranking.

2. Subscribers

Het aantal abonnees zegt meer over de kwaliteit van video’s dan de reacties. Wanneer veel mensen zich abonneren op je kanaal na het bekijken van je video kan dit maar één ding betekenen: jij hebt goede content! De beste manier om meer abonnees te krijgen is om het simpelweg te vragen. Vraag aan het einde van je YouTube video de kijkers om te subscriben op je kanaal en je zult je erover verbazen hoeveel mensen dit ook daadwerkelijk doen.

YouTube video marketing automation

3. Shares

Hoe vaak is je YouTube video gedeeld op social media platformen? Dit zegt namelijk iets over de kwaliteit van je content. Hoe vaker je content wordt gedeeld, hoe hoger de kwaliteit. Niemand deelt namelijk slechte video’s. Bij veel shares weet YouTube dat het een goede video is en plaatst deze hogerop in de zoekresultaten. Daarnaast is het voor YouTube heel belangrijk dat er ook veel wordt gedeeld op andere platformen. Dit vergroot de kans dat mensen vanuit andere platformen naar YouTube navigeren.

4. Click through rate

Van alle zoekresultaten wil je natuurlijk dat er het meest wordt doorgeklikt naar jouw video. Creëer aantrekkelijke thumbnails en effectieve titels om bezoekers te verleiden om je video te bekijken. YouTube let heel goed op de click through rate, oftewel het percentage mensen dat op jouw resultaat klikt. Hoe hoger je click through rate, hoe beter natuurlijk.

5. Duimpje omhoog (of omlaag)

YouTube bepaalt de kwaliteit van video’s mede op basis van het aantal likes. Bij een YouTube video kun je een duimpje omhoog of omlaag geven wanneer je de content leuk of juist niet zo leuk vind. Jouw doel is natuurlijk om zoveel mogelijk duimpjes omhoog te krijgen en zo min mogelijk duimpje omlaag. Houd die duimpjes onder jouw video dus in de gaten!

YouTube video duimpje omhoog

6. Lengte van de video

Focus je niet alleen op de lengte van de video maar vooral op de kwaliteit ervan! Hoewel langere video’s hoger verschijnen in de zoekresultaten van YouTube, is de kans wel groot dat kijkers eerder afhaken. Dit heeft weer een negatief effect op de ranking. Zorg dus voor een hoge plek door kwalitatief hoge content te plaatsen.

En nu aan de slag met YouTube video!

Hulp nodig bij het zichtbaar maken van je content in zoekresultaten? Sabine, onze video marketing consultant, is altijd bereid om je advies op maat te geven. Neem vrijblijvend contact op.

Tags: ,