5x meer video views door effectievere titels

Een goede titel kan je video views verhogen en je click-through-rate ook. Een titel is dan ook cruciaal voor het succes van je video. Dit geldt bij zowel YouTube als andere zoekmachines zoals Google. Hoe schrijf je nu een effectieve titel zodat je meer video views krijgt? De volgende vijf tips helpen je!

1. Weet waar je doelgroep naar zoektvideo views verhogen

Je kunt er precies achterkomen waar jouw doelgroep binnen het web naar zoekt. Dat is geen abracadabra, nee dat kan met Google AdWords. Met deze informatie kun je er voor zorgen dat jouw titel hoog scoort in de resultaten. Je bent op zoek naar het gedeelte tussen een hoog zoekvolume en lage competitie.

De meeste keyword tools zullen je synoniemen geven die een hoger zoekvolume hebben. Houd er rekening mee dat de woorden relevant zijn voor je video en aansluiten bij je bedrijf. Plaats je gekozen zoekterm in het begin van je titel en zorg dat je titel minimaal 5 woorden lang is, zodat deze niet alleen uit je zoekterm bestaat. Plaats je te veel zoekwoorden in je titel, dan heeft dit namelijk een nadelig effect op je plaats in de ranking.

2. Gebruik het woord “video” voor video views

Wanneer jij het woord ‘video’ in de titel hebt staan, zal dit je video views aanzienlijk verhogen. Dit komt doordat het woord ‘video’ vaak gebruikt wordt in de zoekopdracht wanneer er gezocht wordt naar een video. Dit werkt natuurlijk vooral wanneer mensen via Google zoeken, want op YouTube is het vanzelfsprekend dat het een video is. Een voorbeeld van hoe Cooler Media dit heeft gedaan zie je hieronder.

3. Houd het kort

Bij ongeveer 66 karakters kapt Google titels van pagina’s af bij de weergave van zoekresultaten. Je wilt dus een titel van minder dan 66 karakters lang, want anders is misschien maar de helft van je titel te lezen. Gemiddeld zouden titels met 8 woorden een click-through rate hebben die maar liefst 21% hoger ligt.

YouTube voegt automatisch ‘YouTube –’ toe aan het begin van elke pagina’s titel tag. Daarmee mis je nog een extra 10 karakters. Duidelijke, niet afgekapte weergaven van titels zorgen in zoekresultaten een hogere click-through rate. Kijk vooral wat werkt voor jouw specifieke doelgroep en zorg dat de titel niet te ingewikkeld is.

4. Beschrijf wat je gaat zien

Wek interesse door titels te gebruiken die kort samenvatten waar de video over gaat. Vage titels verleiden niemand om door te klikken naar je video dus geef weer wat kijkers kunnen verwachten. Titels die lezers laten lachen, verrassen, vermaken, amuseren of andere emoties oproepen, werken het best. Laat kijkers weten hoe zij er beter van worden om je video te bekijken. Misschien leren ze iets nieuws, worden ze geïnspireerd of vermaakt.

5. Zoekwoorden die video views verhogen

Het gebruik van cijfers in je titel zorgen voor een hogere effectiviteit. Ook zijn er bepaalde woorden die nieuwsgierigheid wekken bij de kijkers. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Geheim video views verhogen
  • Nieuw
  • Feiten
  • Exclusief
  • Doorbraak
  • Wat/waar/wanneer/waarom/hoe
  • Test
  • Review
  • Uitleg

Een goede titel kan je heel wat meer video views opleveren. Wanneer je tijd steekt in het creëren van een kwalitatief hoge video met potentie, besteed dan ook wat extra tijd aan het formuleren van een goede titel.

Onze video strategie consultants zijn altijd bereid om je te helpen bij het succesvol verhogen van jouw video views! Voor meer informatie over de mogelijkheden neem vrijblijvend contact op.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan