YouTube in ontwikkeling

YouTube: de nieuwe mogelijkheden

Online video wordt alleen maar populairder en daarmee worden platformen als Vimeo en YouTube steeds groter. Deze stijging in populariteit vraagt om nieuwe ontwikkelingen binnen deze platformen. Vandaag vertellen we je alles over de nieuwste ontwikkelingen binnen megaplatform YouTube.

De lancering van YouTube TV

In de USA lanceerde YouTube als eerste haar YouTube TV-pakket. Het pakket bestaat uit zenders van de vier grote Amerikaanse TV-netwerken en wordt daarnaast aangevuld met ruim dertig andere zenders. In vergelijking met wat je gewend bent van streamingdiensten als Netflix, is YouTube TV niet goedkoop. Het Youtube TV pakket kost maandelijks 35 dollar. Wanneer je het echter vergelijkt met de kosten van een kabelaansluiting in de USA, is Youtube TV vele malen voordeliger. Amerikanen betalen gemiddeld namelijk 100 dollar per maand aan kabelaansluiting. Dat is heel wat meer dan we in Nederland gewend zijn.

Een betere kijkerservaring

YouTube TV zorgt voor een betere kijkerservaring door gebruik te maken van de Artificial Intelligence van Google. Deze zorgt ervoor dat krijg je als kijker altijd relevante suggesties krijgt. YouTube is de eerste die Artificial Intelligence systemen toepast op het aanbod van live TV-zenders. Zo kijk je altijd naar programma’s die jij interessant vind! Daarnaast is het net als bij vele aanbieders in Nederland met Youtube TV mogelijk om programma’s op een later tijdstip nogmaals te bekijken. De verwachting is dat YouTube in de toekomst de online TV-diensten ook buiten de USA gaat aanbieden.

En toen was daar: YouTube Music

Een fan van James Bay plaats een video van een optreden op YouTube, een week later tekent James Bay een platencontract bij één van de grootste platenlabels, The Weeknd’s anonieme tracks op zijn kanaal xoxxxoooxo breken records, Ed Sheeran wordt bekend in zijn achtertuin met zijn gitaar en Justin Bieber gaat de geschiedenis in als superster nadat hij op YouTube ontdekt wordt door Scooter Braun. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder YouTube. Kun je het je voorstellen?

Je zal niet snel iemand (onder de negentig) kunnen vinden die YouTube nog nooit heeft gebruikt voor het luisteren van muziek. Muziek heeft de afgelopen jaren binnen het platform dan ook een enorme rol gespeeld. Het ene record na het andere record werd gehaald via YouTube. Daarnaast is het voor artiesten het ultieme platform om te communiceren met hun fans. Voor fans biedt YouTube een uitstekende manier om optredens en ontwikkelingen bij te houden van hun favoriete artiesten.

Beroemd dankzij YouTube

Door het gigantische bereik van YouTube (meer dan 1 miljard gebruikers!), is het niet zo gek dat je met behulp van YouTube binnen no-time een bekendheid kan worden. Het feit dat er meer dan 1 miljard gebruikers muziek luisteren via YouTube, heeft ervoor gezorgd dat Google en Youtube al voor meer dan 3 miljard dollar aan de muziek industrie betaald hebben. Om al deze gebruikers en creators het maximale uit het platform te kunnen laten halen, blijft YouTube innoveren op het gebied van gebruikerservaring. Een resultaat daarvan is de lancering van YouTube Music. Deze app is ontwikkeld om je een nog betere muziekervaring te bieden. Daarbij is het ontdekken van nieuwe muziek nog makkelijker gemaakt. Ook hierbij wordt gebruikt gemaakt van Artificial Intelligence, zodat je alleen nog muziek te horen krijgt op basis van je interesses. Ook geeft de app je toegang tot alle nummers, clips, covers en lyrics die je je kunt wensen.

Helaas is YouTube Music nog niet beschikbaar in Nederland. Wat je wel kunt doen is je nu al hier opgeven. Door je op te geven zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft en dat jij één van de eerst bent die in Nederland gebruik kan maken van deze (verdomd handige) app. Wat in ieder geval zeker is, is dat het onderdeel uitmaakt van YouTube Red.

Wat zijn de grootste voordelen van Youtube Music?

  • Je hebt geen last van reclames tijdens het luisteren naar muziek
  • Je kunt de nummers offline beluisteren
  • Je kunt kiezen tussen video of audio. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer je de clip wel of niet wilt bekijken.

Overal video bekijken met YouTube Go

https://youtube.com/watch?v=GTk2_QSf2Jk

YouTube is niet alleen in het westen een veelgebruikt platform. Het platform wordt over de hele wereld gebruikt. Echter is niet in iedere regio de toegang tot mobiel internet zo vanzelfsprekend als hier in het westen. Wij zijn gewend aan betrouwbaar, stabiel en vooral ook goedkoop mobiel internet. Speciaal voor regio’s waar mobiel internet niet of nauwelijks toegankelijk is, heeft YouTube onlangs de app YouTube Go op de markt gebracht. Met YouTube Go is het mogelijk om video’s in zulke gebieden toch te bekijken. Dus ook in India of Tanzania kun jij jouw favoriete video gewoon bekijken.

Wat zijn de grootste ontwikkelingen?

  • Gebruikers hebben meer controle over hoe ze de video’s bekijken. Zo kunnen ze ervoor kiezen deze offline terug te kijken en deze te downloaden wanneer ze toegang hebben tot WiFi.
  • Gebruikers kunnen kiezen in welke kwaliteit ze de video bekijken. Ter indicatie: voor een video van ongeveer 5 minuten kost het slechts 10MB om deze te bekijken in de laagste beeldkwaliteit.
  • Gebruikers kunnen video’s delen wanneer ze elkaars hotspot delen.

Ondanks dat de app beschikbaar is in de App Store, is deze in Nederland nog niet te downloaden. De app is nu beschikbaar in 130 landen. De kans dat deze echter ook beschikbaar komt in het Westen is vrij gering. Dit komt mede omdat in het Westen YouTube Red beschikbaar is. Dit is de betaalde variant van YouTube Go die het mogelijk maakt om video’s later offline te bekijken en video’s te bekijken zonder commercials.

Vergroot je fanbase met YouTube Reels

Animation - Reels
We zijn allemaal wel bekend met Snapchat en het maken van verhalen op Instagram. Eén van de laatste ontwikkelingen binnen het YouTube platform is YouTube Reels. Een nieuwe feature binnen het YouTube Community gedeelte. Youtube Reels biedt de mogelijkheid om ook binnen YouTube verhalen te plaatsen. Echter, YouTube Reels lijkt niet helemaal op het idee van Snapchat. Waarin verschilt het?

  • Het is speciaal ontwikkelt voor YouTube gebruikers die meer fans willen generen zonder dat zij een compleet geëdite en perfecte video hoeven te uploaden. Het idee is dat de video’s met je telefoon gemaakt zijn en maximaal 30 seconden duren. Net als bij de andere platformen kun je er daarna filters, stickers, tekst en muziek aan toevoegen.
  • De content van YouTube Reel blijft langer dan 24u beschikbaar.
  • De content zal niet bovenaan je YouTube feed verschijnen, maar zal het onder de ‘community’ tab verschijnen.

Helaas is deze nieuwe feature alleen nog maar beschikbaar voor YouTube gebruikers met meer dan 10.000 abonnees. Maar, niet getreurd, wanneer het volledig getest is onder deze groep en de kinderziektes er volledig uit zijn gehaald, zal de feature ook gedeeld worden met andere YouTube gebruikers!

Wil je weten op welke ontwikkelingen jij met je bedrijf en video’s kunt inspelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en een van onze video consultants helpt je graag verder.

Tags: