merkidentiteit video

Waarom je merkidentiteit video nodig heeft: 5 manieren om op te vallen in 2021

Als het op je merkidentiteit aankomt, gaat het steeds minder om het verspreiden van advertenties en steeds meer om het creëren van waardevolle content voor het juiste publiek. Maar is het je marketingbudget waard om te investeren in video? Ons antwoord is volmondig ja!

Het kan een uitdaging zijn om dat eerste zaadje te planten en als deze eenmaal geplant is om deze tot bloei te brengen. Wij geloven dat met de juiste middelen, creatieve ideeën en een beetje oefening, iedereen video’s kan produceren die ze met trots delen. In dit bericht leggen we uit waarom je video nodig hebt in je brandmarketingstrategie.

1. Presenteer je volledige merkidentiteit

Je hebt hard gewerkt om je merkidentiteit te ontwikkelen. Dus waarom geef je je publiek niet een completer beeld van wie je bent als merk? Video is de beste en meest realistische manier om de volledige identiteit van je merk te presenteren.

Als je kijkt naar visuele merkidentiteit, zijn blogberichten een geweldige manier om de ideeën en concepten van je bedrijf te delen, waarbij je de toon en stem van je merk laat zien. Met foto’s en beeldmateriaal kun je ook de mensen die deel uitmaken van je bedrijf laten zien. Video is het enige medium dat deze twee elementen kan samenbrengen om de volledige merkidentiteit van je bedrijf te laten zien, zodat je een persoonlijkere band met je publiek opbouwt.

blog image merkidentiteit

2. Laat de unieke stijl van je merk zien

Met een merkidentiteit video gaat je brand marketing design veel verder dan kleurenpaletten en logo’s (die superbelangrijk zijn; begrijp ons niet verkeerd). Maar met video heb je de mogelijkheid om je merkstijl door te voeren in al je sets, kleurgebruik, kostuums, animaties en natuurlijk muziek. Meer elementen om mee te spelen betekent meer ruimte om een unieke en duidelijke merkidentiteit te creëren, waardoor je een blijvende indruk maakt op je publiek!

3. Breng de persoonlijkheid van je teamleden over

Online marketing branding werkt niet supergoed als het alleen maar wordt gezien als een laag boven op je andere marketing. Om effectief te zijn, moet het voortkomen uit de fundamenten van je bedrijf:

  • Collectieve ideeën
  • Waarden
  • Acties van de mensen binnen je bedrijf

Wanneer je je team op video vastlegt, leg je het volledige scala van hun uitdrukkingen vast. Zelfs de kleine foutjes die ons menselijk maken. Het is een betere mogelijkheid om je karakter te laten zien, waardoor een breder publiek een glimp te zien krijgt van wie je bent en waar je voor staat.

We gebruiken ons team graag als talent in onze video’s. Ook al zijn ze geen professionele acteurs, we zijn in staat om authentieke opnames te maken die onze video’s persoonlijker maken voor ons publiek. Neem hieronder een kijkje naar deze video die we hebben opgenomen met onze head of security Woody!

4. Het opbouwen van een sterke en emotionele band

Je publiek alleen tevreden houden is niet voldoende. Emotionele betrokkenheid geeft een sterke band en dat is het idee van merkbetrokkenheid. Omdat video het meest directe menselijke creatieve medium op het web is, is het de superlijm die je kan helpen om de sterkste band met je publiek op te bouwen.

5. Opvallen op social media

Als je ook maar een beetje tijd doorbrengt op social media, weet je dat video dé manier is waarop deze platforms functioneren. Facebook, Twitter, Instagram – en zelfs LinkedIn – zijn allemaal native video platforms. Een native video is een video die rechtstreeks uploadt naar een social media platform en die in de feed wordt afgespeeld.

Als je wilt opvallen met je merkidentiteit en een betrokken publiek wilt werven op social media, dan zal je video veel inhoud moeten hebben. Maar dat is nog niet alles. Naast het feit dat videoplatforms native zijn, krijgt video op elk platform veel hogere engagement rates dan tekst of beeld posts, wat betekent dat het plaatsen van video de beste manier is om je content gezien te krijgen.

 

blog image social media

Podcasts zijn een goed begin!

We weten dat het moeilijk is om je brand activatie strategie om te buigen naar video. Maar als je de sprong in het diepe nog niet kunt of durft te wagen, zijn podcasts een goed begin. Podcasts zijn een geweldige manier om te experimenteren met het delen van je persoonlijkheid en ideeën in een andere, boeiende vorm.

Bovendien zijn podcasts tegenwoordig vrij eenvoudig te maken en te verspreiden. Om te beginnen heb je alleen een microfoon nodig (zelfs de voice recorder van je telefoon voldoet!) en een relatief rustige ruimte. Ons productieteam helpt je graag met het opzetten van een (video)podcast. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Als je eenmaal een succesvolle brand activatie strategie met podcasts hebt opgebouwd, moedigen we je aan om je brand marketinginspanningen op te voeren en je verhaal te vertellen met video! Lees hier de 5 belangrijkste voordelen van video podcasts.

Tags: