video recruitment perfecte match

Video recruitment voor de perfecte match!

Voelt het werven van nieuwe werknemers als een helse klus? Dan ben je niet te enige! Het MKB ondervindt zelfs een stijging van 34% naar 44% in het niet kunnen vinden van de juiste persoon voor een functie. Rest de vraag hoe dit probleem opgelost kan worden… Wij hebben het antwoord: video recruitment! Ontdek wat jij móet weten.

Wat is video recruitment?

Het gebruik van video om nieuwe werknemers te werven wordt video recruitment genoemd. Hierbij maken vacatureteksten plaats voor opvallende vacature video’s. Uit onderzoek is gebleken dat recruitment bedrijven 800% meer engagement kregen door het gebruik van video. Logisch! Video heeft namelijk de volgende voordelen:

  • Visuele beelden komen vele malen beter over dan tekst;
  • Je kunt het bedrijfsgevoel makkelijker overbrengen met beeld;
  • Het kijken van video’s is een stuk makkelijker dan het lezen van teksten.

Zelf hebben wij ook een vacature video ingezet. Benieuwd? Check it out:

Let op, dit moet je juist níet doen!

We willen natuurlijk niet dat je de plank misslaat als je aan de slag gaat met video recruitment. Daarom delen we hieronder 4 zaken die je beter kunt vermijden.

1. Directie aan het woordvideo recruitment directie

Met een recruitment video heb je de kans om de bedrijfscultuur en -visie te laten zien. Vast en zeker dat de directieleden hier alles over weten en dit ook kunnen overbrengen. Maar pas hiermee op! Werkzoekenden willen niet alleen de directie in beeld zien, maar liever hun directe collega’s.

2. Acteurs

Cameraschuwe mensen? Dan is het inhuren van acteurs een optie! Hiervoor schrijf je in principe alleen een script en klaar is kees. Alleen zit er wel aan nadeel aan deze optie… de video verliest namelijk snel zijn authenticiteit. Met acteurs wordt er al snel een minder waarheidsgetrouw beeld gecreëerd van de organisatie, en dat is niet wat je wilt, toch?

3. Mooier maken dan het is

Een goede 1e indruk is erg belangrijk! En dat geldt ook voor je potentiële werknemers. Zorg er dus voor dat je bedrijf goed in beeld komt. Maar pas op: overdrijven kan ook. Probeer geen extraatjes te verzinnen om je bedrijf beter over te laten komen. Keep it real!

4. Te lange video

De lengte van een video kan grote invloed hebben op de response van potentiële klanten. Het is logisch dat je zoveel mogelijk wilt vertellen in je video. Maar onthoud: hoe langer je video, hoe groter de kans op een lagere kijkersloyaliteit.

Video recruitment: hoe het wel moet

Goed. Je weet nu welke zaken je moet vermijden. Dan over op het volgende onderwerp: hoe het wél moet.

video recruitment vacature pagina

  • Show your employees: het kan zenuwslopend zijn om voor de camera te staan. Maar je potentiële werknemers zien liever échte collega’s dan acteurs.
  • Plaats een call-to-action: je wilt natuurlijk dat potentiële werknemers daadwerkelijk gaan solliciteren. Door het plaatsen van een call-to-action aan het einde van de video verhoog je de response.
  • Maak een vacature pagina: maak de stap tot het solliciteren nóg eenvoudiger met speciale vacature pagina’s. Gebruik SEO om deze pagina’s nog beter vindbaar te maken.

Aan de slag met video recruitment

Je weet nu wat je moet doen als je aan de slag gaat met video recruitment (en ook wat je vooral niet moet doen). Wij helpen je graag om een toffe vacature video te maken. Neem vandaag nog contact met ons op. We adviseren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en bijbehorende kosten!

Tags: