Alles wat je wilt weten over LinkedIn video advertenties

LinkedIn staat bekend als hét platform om je professionele netwerk te onderhouden. Toch neigt LinkedIn steeds meer naar een ’traditioneel’ social media platform. Wat bedoelen we daar precies mee? Nou, denk je weleens: waarom staat dit op LinkedIn, dit hoort toch eerder op Facebook? Dat dus.  En dit zie je vooral terug in advertenties. Of adverteren er nou hoort of niet, naast het online netwerken, geeft LinkedIn adverteerders steeds meer mogelijkheden. En dat biedt kansen. Vooral voor b2b-bedrijven en ook voor je video strategie. Wanneer je meer zakelijke bekendheid wilt creëren en jezelf wilt profileren als expert in jouw vakgebied zijn video advertenties op LinkedIn een uitkomst. Hoe je dit succesvol doet? Wij delen 3 belangrijke key factors.

1. Wees waardevol voor je doelgroep

Het allerbelangrijkste: zorg voor waardevolle content. Dit is een gouden regel voor ieder socialmediakanaal, maar geldt vooral op LinkedIn. Je doelgroep is actief op LinkedIn voor voornamelijk professionele doeleinden en is daarom een stuk kritischer vergeleken met dat van Facebook of Instagram. Video advertenties op LinkedIn werken daarom het beste als je tips deelt, uitleg geeft of je mening uit om een (vriendelijke) discussie te starten. Zorg ervoor dat je je netwerk niet het gevoel geeft dat je hun tijd verspild met jouw video content. Hiervoor is het belangrijk dat jij je publiek begrijpt. Bedenk dus als eerst: wat zou mijn LinkedIn-doelgroep leuk vinden om te zien of lezen? Wat is trending, waar liggen de vragen en nog beter: waar kun jij als organisatie antwoord op geven met je video’s? Kijk naar gesprekken op social media, veelgestelde vragen of reacties die worden gegeven. Ook kun je op Twitter of Instagram zoeken naar bepaalde hashtags. Kijk wat mensen erover te zeggen hebben. Zorg dat jouw video content perfect aansluit op de behoeften van je doelgroep.

2. Succesvol met video op LinkedIn

Een korte video van 30-60 seconden is al genoeg om te laten zien wat jij je doelgroep te bieden hebt. Met het gebruik van video op LinkedIn kun je je bedrijf laten zien, je kennis overdragen of nieuwe medewerkers werven. Je kunt bijvoorbeeld video toevoegen aan verschillende profielonderdelen op LinkedIn, zoals je samenvatting, ervaring en opleiding. We leggen je de verschillende mogelijkheden uit.

Video’s die je bedrijf laten zien

Als eerste zijn er de video’s die jouw bedrijf op de kaart zetten. Verschillende mogelijkheden om dit zo effectief mogelijk voor elkaar te krijgen zijn:

  • Client review video’s: dit zijn video’s waarin klanten hun positieve ervaringen met jouw bedrijf delen. Video client reviews wekken vertrouwen en interesse bij je doelgroep en helpen potentiele klanten te kiezen voor jouw bedrijf. Bekijk hier een voorbeeld van een client review van Fleur Loef van Auxilium Offshore B.V.
  • Productkenmerken: hoe verbetert jouw product het leven van je klanten? Grijp de kans om te laten zien wat jouw product speciaal maakt door bepaalde productkenmerken uit te lichten in een video.
  • Bedrijfsmededelingen: wat is nieuw binnen je bedrijf? Met het inzetten van video op LinkedIn kun je gemakkelijk de buitenwereld op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen, deals, partners, locaties, oftewel alles wat er speelt binnen je bedrijf.

Positioneer jezelf als expert in jouw vakgebied

Naast het promoten van je product of bedrijf kun je met video op LinkedIn ook precies laten zien wat jij voor kennis in huis hebt. Dit kan bijvoorbeeld via de volgende soorten video’s:

  • Uitlegvideo’s: wanneer je iets wilt betekenen voor je publiek is het aan te raden om ze iets uit te leggen wat waarde toevoegt aan hun leven. Een duidelijke uitlegvideo zorgt voor een win-win situatie: jij kunt je expertise laten zien en je publiek kan er iets van leren.
  • Industrie updates: zijn er belangrijke gebeurtenissen binnen jouw industrie? Laat het je netwerk weten en geef een duidelijke uitleg. Je kunt ook je eigen kijk op het nieuws aankondigen en eventueel een discussie starten met andere leden van je netwerk.

Video’s die je helpen nieuwe medewerkers te werven

Naast het aantrekken van nieuwe klanten, kan het inzetten van video op LinkedIn je ook helpen in het werven van nieuwe medewerkers. Hieronder staan twee manieren waarop je dit kunt doen:

  • Vacature video: wanneer je een specifieke vacature open hebt staan, kun je ervoor kiezen om een vacature video te plaatsen. Hierin leg je uit naar wat voor profiel je op zoek bent en waarom het zo goed is om bij jouw bedrijf te komen werken. Ook kun je meerdere posities combineren in één video. Voeg een duidelijke call to action toe en verwijs naar je website.
  • Zet je team in de schijnwerpers: deel met je netwerk wat jouw team zo speciaal maakt. Een sterke bedrijfscultuur is een aantrekkelijk aspect van een bedrijf, vooral voor potentiële medewerkers. Laat bedrijfsuitjes zien, geef een rondleiding door het kantoor of laat medewerkers hun mening geven over je bedrijf. Kortom, gebruik alles wat duidelijk maakt dat jouw bedrijf een plek is waar mensen graag komen werken.

3. Je video uploaden

Elk platform heeft specifieke vereisten voor video, zo ook LinkedIn. Het is belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden bij de verschillende stappen van het uploaden van je video op LinkedIn:

1. Upload op de juiste pagina

Ga naar de pagina waar je je video wilt uploaden. Dit kan zowel je bedrijfspagina als je persoonlijke profiel zijn. Kijk goed op welke pagina je je bevindt, zodat je niet per ongeluk iets op de verkeerde pagina post.

2. Vereisten voor LinkedIn video’s

LinkedIn hanteert een aantal specificaties voor het uploaden van video’s:

  • Video formats die worden ondersteund: ASF, AVI, FLV, MPEG-1, MPEG-4, MKV, QuickTime, WebM, H264/AVC, MP4, VP8, VP9, WMV2 en WMV3.
  • Audio extensies die worden ondersteund: AAC, MP3 en Vorbis.
  • Maximale bestandsgrootte: 5GB
  • Minimale bestandsgrootte: 75KB
  • Maximale lengte van de video: 10 minuten
  • Minimale lengte van de video: 3 seconden

3. Beschrijving

Voeg altijd een beschrijving toe aan het bericht met alle nodige context rondom je video. Je kunt andere betrokkenen taggen en een duidelijke call to action toevoegen. Link door naar een andere pagina of website van je bedrijf.

4. Privacy instellingen

Let voordat je je video deelt op de privacy instellingen. Wie kan je video content bekijken? Ook kun je aangeven of mensen mogen reageren op je post. Bij een zakelijk account kun je een specifiek publiek targeten gebaseerd op taal, gebied of functie.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij
Online Marketer

Lars Weijers - Cooler Media

Lars Weijers
Accountmanager

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger
Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher
Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan