Blog header - video in e-mail

6 digitale tips voor video in e-mail

We worden dagelijks overladen met online nieuwsbrieven. Naast gewilde kortingscodes, delen veel bedrijven nieuwsbrieven om mensen op de hoogte te houden van (jawel) nieuws en belangrijke ontwikkelingen. Door video in e-mail te gebruiken, zorg je ervoor dat dit soort mailingen opvallen en dus sneller geopend en gelezen worden. Video in e-mail zorgt namelijk voor een betere klantbeleving, meer conversies en een hogere open rate, maar vaak verloopt het video embedden in mail niet altijd even soepel. Met deze 6 digitale tips zijn technische obstakels zo verleden tijd!

1. De bestandgrootte

Mooi opgemaakte e-mails met afbeeldingen en video’s zien er kwalitatief goed uit, maar vaak wordt je bestand te groot. Check dus vooraf hoe groot je bestand is. Een te grote bestandgrootte zorgt voor een ‘zware’ mailing waardoor je het risico loopt dat je video of zelfs je gehele e-mail wordt geblokkeerd door de server.

Zo wordt je e-mail niet volledig weergegeven bij de ontvangers. Afbeeldingen worden niet helemaal getoond, video’s worden niet volledig geladen of teksten zijn weggevallen. Dit wil je voorkomen! Wij raden je aan om je e-mail onder de 102kb te bewaren. Hierdoor blijven je e-mails 100% zichtbaar en haal jij waarde uit jouw e-mail.

emailmarketing

 

2. Inline video

Zodra je e-mails klaar zijn, kun je op meerdere manieren het verzenden. Zo kun je een link verwerken in je e-mail die leidt naar de video of een inline video gebruiken. Met een inline video noem je direct de video op in je e-mail. De voordelen hiervan zijn:

  • Lezers kunnen rechtstreeks je video kijken.
  • Het is een dynamisch e-mailontwerp dat veel aantrekkelijker is voor het oog dan een link.

Het nadeel: je kunt de conversies niet meten met een inline video. De afzender kan namelijk niet doorklikken naar de website via de video. Dus als conversie verhogen je prioriteit heeft dan is dit niet de beste optie.

video e-mail

3. Testen is noodzakelijk

E-mails kunnen op verschillende apparaten worden gelezen, zoals smartphones en tablets. Naast dat je klanten diverse apparaten gebruiken, kun je ook uitgaan dat ieder land zijn eigen standaard heeft met betrekking tot e-mailwetgeving. Zo is het bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, Zweden en Frankrijk toegestaan om b2b-e-mails zonder toestemming naar bedrijven te sturen. In Nederland is daarvoor toestemming vereist. Het coderen van je e-mail kan daardoor verschillen per afzender. Het is dus noodzaak om je e-mail te testen vóór het verzenden.

Ook is het belangrijk om je template te optimaliseren voor bijvoorbeeld mobiel gebruik. Als lezer wil je liever niet continu in- en uitzoomen. Dit is een echte boosdoener voor het leesgemak. Maak gebruik van een responsive e-mail template. Dit houdt in dat het design van je e-mails zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop de e-mail wordt bekeken.

video e-mail

4. Houd rekening met mobielvriendelijkheid

Uit onderzoek van SIDN is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders hun e-mail op mobiele telefoons leest. Het is daarom bij video e-mail marketing belangrijk om rekening te houden met de mobielvriendelijkheid. Je wilt natuurlijk niet je smartphone-gebruikende doelgroep mislopen.

Zorg ervoor dat berichten zo gemaakt worden, dat ze geschikt zijn voor kleinere beeldschermen en swipende vingers. Hieronder nog wat extra tips:

  • Eenvoudig ontwerp: gebruik een ontwerp dat makkelijk schuifbaar is waardoor de video mail haar rechte lijn behoudt.
  • Voldoende klikruimte rondom een CTA: zonder onvoldoende ruimte kan een lezer per ongeluk op de verkeerde link klinken. Hierdoor raakt de lezer wellicht gefrustreerd. Dat wil je natuurlijk niet hebben!
  • Alternatieve tekst: veel mailprogramma’s blokkeren afbeeldingen van onbekende zenders. Ze worden pas zichtbaar als de lezer dat zelf aangeeft. Om te voorkomen dat je boodschap niet of onvoldoende wordt overgebracht, is het aan te raden om een alternatieve tekst toe te voegen aan de afbeeldingen. Zo weet de lezer over het algemeen wat er wordt bedoeld.

e-mail marketing

 

5. Houd de os-updates in de gaten

We leven in een wereld waar technologieën zich blijven aanpassen en optimaliseren. Als het gaat om video in e-mail kunnen deze veranderingen enorme gevolgen hebben. Zo kunnen besturingssystemen maandelijks of zelfs dagelijks veranderen. Het is een gemiste kans als je video e-mail marketing niet op orde is.

Ben je niet zo technisch aangelegd? Dan kan een E-mail Service Provider (ESP) je hierbij helpen. Een ESP is een tool die verschillende emaildiensten ondersteunt. Het ondersteunt bijvoorbeeld het updaten van e-mailmarketingsoftware én zorgt ervoor dat jouw nieuwsbrief in verschillende browsers goed leesbaar is. Dus geen zorgen meer bij het uitsturen van jouw nieuwsbrief!

Technischer aangelegd of houd je graag zelf de touwtjes in handen? Blijf dan goed op de hoogte van OS-updates, houd rekening met veranderingen en ben ze voor.

6. Houd je eigen e-mailgedrag bij!

Een goede video in e-mail begint natuurlijk bij jezelf! Abonneer op je eigen nieuwsbrief én op die van concurrenten. Houd je e-mailgedrag bij. Welke mails vind je aantrekkelijk om te lezen en welke verplaats je meteen naar de prullenbak? Wat vind je goed of slecht aan nieuwsbrieven van concurrenten? En wat werkt er video technisch niet? Houd al deze punten bij in een bestand. Dit kan je weer gebruiken voor het optimaliseren van video in je eigen nieuwsbrief. Zo embed jij video moeiteloos in e-mail!

Tags: