video content recyclen

Werk slimmer, niet harder: 5 tips voor video content recycling

Door te investeren in video content marketing, zorg je ervoor dat je online goed vindbaar bent. Toch vereist het maken van goede video content meestal veel tijd, geld en energie. En dan komt nog het ergste: vaak wordt dit soort content slechts één keer gebruikt! Dit vinden wij natuurlijk super zonde, want waarom zou je goede content niet hergebruiken? Wij nemen je mee in de wereld van video content recycling. Zo geniet jij langer van je content én haal je meer uit je investering. Dat doe je op deze 5 manieren.

5 Tips om video content te recyclen

1. Kort je video content in

Een goede manier om je video content te recyclen, is door deze in te korten. Mensen hebben een korte aandachtspanne, vooral op social media waar vluchtige content centraal staat. Door lange video’s om te vormen tot korte video’s, maak je ze meer ‘snackable’ voor je publiek. Vorm je lange video bijvoorbeeld om tot bumperadvertentie, story of GIF. Of gebruik korte fragmenten uit video’s in een ad sequence. Hierdoor zijn ze ook meer geschikt om op social media te verspreiden.

2. Transformeer je video tot andere content

Een video omvat vaak veel interessante informatie. Je recyclet een video gemakkelijk door op één specifiek onderdeel van de video te focussen en hier een blogpost over te schrijven of er een infographic of podcast van te maken. Op deze manier hergebruik je de content, maar wel in een nieuw jasje. Bij het transformeren van een video naar andere content, is het wijselijk om slechts één aspect van de video uit te lichten. Hier ga je vervolgens dieper op in met behulp van andere content.

Tip: zorg ervoor dat je de gerelateerde video op dezelfde webpagina plaatst als de blogpost. Op deze manier bereik je een groter publiek met dezelfde content.

3. Transcribeer je video

Video content transcriberen is ook een goede manier van content hergebruiken. Door je video te transcriberen verhoog je je SEO. Je video is op deze manier beter vindbaar. Bovendien is de video nu ook te begrijpen voor mensen die je video kijken zonder geluid wanneer je nog geen ondertiteling hebt uitgebakken. Dit doen wij zelf bijvoorbeeld ook door het script toe te voegen aan onze AnyStory pagina’s.

4. Verspreiden op verschillende manieren

Vaak kiezen bedrijven ervoor om een video enkel op hun website te laten zien. Alleen missen ze zo vaak een groot publiek. Door je content op verschillende platformen te verspreiden, bereik je een meer mensen en dus ook meer potentiële klanten. Dit is een simpele manier van video recycling; je hoeft het enkel op verschillende platformen te posten.

Tip: zorg ervoor dat je native video’s post. A.k.a. direct posten vanaf het platform zelf en niet via een externe tool of door je video als YouTube-link te embedden. Native posts zorgen namelijk voor een groter bereik. In plaats van een YouTube-link toe te voegen aan je LinkedIn post, zorg je er dus voor dat je de video zelf uploadt in LinkedIn.

5. Opnieuw delen

Een andere tip voor content recycling is om oude video content opnieuw te delen op relevante dagen. Heb je bijvoorbeeld een video over een winters thema, dan kun je deze elk jaar rond de wintermaanden opnieuw posten. Op deze manier geef je je video op verschillende momenten een boost.

 

video content recyclen

Voordelen van video content recycling

Content recycling is niet alleen aantrekkelijk, omdat het je veel tijd bespaart. Er zitten nog veel meer voordelen aan:

  • Verbetering van video content SEO
    Als bedrijf streef je er vaak naar om bovenaan de organische zoekresultaten te komen. Door je content op een goede manier te recyclen draag je hieraan bij. Door je bestaande content opnieuw te posten onder dezelfde URL kom je hoger in de zoekresultaten. Dit komt doordat Google oudere domeinen meer vertrouwt dan nieuwe. Zorg er wel voor dat je andere zoewkoorden gebruikt, anders gaan je pagina’s met elkaar concurreren.
  • Meer bereik
    Zoals eerder vermeld, is het omvormen van oudere content een goede optie voor video content recycling. Het voordeel van dezelfde content op verschillende manieren aan te bieden, is dat je je bereik aanzienlijk vergroot. Je doelgroep blijft natuurlijk wel hetzelfde, maar waar de een liever een blog leest, kijkt de ander liever een video. Op deze manier heb je voor iedereen in je doelgroep wat te bieden.
Tags: