Blog header - Instagram stories tips

Je succes vergroten met video Instagram stories: 8 manieren

Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per dag is Instagram een van de grootste social media platformen van het moment. Het platform wordt ook wel beschouwd als de koning van visuele content. Niet gek dat talloze bedrijven volop investeren in Instagram marketing. Het is je dan ook vast niet ontgaan dat Instagram Stories razend populair zijn. Niet alleen wordt de feature veel gebruikt door reguliere gebruikers, maar ook bedrijven zijn er fan van. Ondervind ook het succes van video Instagram Stories. Wij geven je 8 manieren waarop je video Instagram Stories kunt inzetten.

1. Gebruik video

Video in je marketing strategie is tegenwoordig onmisbaar. Marketeers die gebruikmaken van video groeien namelijk 49% sneller in omzet dan bedrijven die dit niet doen. Wellicht een vanzelfsprekende tip, maar altijd nog nodig: maak gebruik van video Instagram Stories. Instagram Stories ondersteunen zowel foto als video. Vaak kies je daarom de ‘makkelijke’ weg om voor een foto te gaan. Stories blijven slechts 24 uur zichtbaar voor je volgers. Het effect van zo’n verdwijnende video is dat je je Instagram Story memorabel en opvallend maakt. Daarbij zorg je ervoor dat met een video Instagram Story jouw volgers bewust en aandachtig kijken naar je content. Dat is wat je wilt!

2. Tijdelijke acties

Een andere effectieve manier om video Instagram Stories in te zetten, om te adverteren op Instagram. Communiceer bijvoorbeeld tijdelijke promotieacties. Zo verhoog jij gegarandeerd de betrokkenheid van je volgers op Instagram. Wanneer een bepaald product of een weggeef-actie slechts een korte tijd beschikbaar is, kan je publiek daar sneller op reageren. Deze promoties werken goed in je video Instagram Story, omdat je hierbij je volgers snel bereikt met een teaser of preview van je actie. Zo trigger je hen meer van jou te willen zien. Een voorbeeld van een tijdelijke actie in combinatie met een video Instagram Story is die van Hopper. Zou jij omhoog swipen voor deze te gekke deal?

Hopper Story

Tip: op zoek naar inspiratie voor je Instagram Story? Check dan onze Instagram Story Inspiration blog!

3. Ontwerp je story voor je doelgroep

Al je uitingen zouden speciaal voor een specifieke doelgroep ontworpen moeten worden. Zeker als je zo effectief mogelijk relevante content wilt bieden. Dus ook je video Instagram Story stem je af op je doelgroep. Ga op zoek naar andere video Instagram Stories van soortgelijke merken en concurrenten. Bekijk hoeveel volgers, reacties en likes dit merk ontvangt en hoe zij gebruikmaken van video Instagram Stories. Zo weet je ongeveer in welke richting je kunt denken. Wellicht krijg je enorm veel inspiratie voor je eigen te gekke story. Wanneer je content past bij je doelgroep zal dit sneller gewaardeerd worden en zien de juiste mensen jouw merk als relevante informatiebron.

4. Deel nieuws

Het delen van nieuws dat gerelateerd is aan jouw bedrijf en branche zorgt ervoor dat je volgers interesse in je tonen en dit behouden. Op deze manier laat je je volgers zien dat je een expert bent in jouw vakgebied en houd je hen op de hoogte van ontwikkelingen. Dit draagt bij aan jouw imago als professional en als relevante informatiebron voor je doelgroep. Deel bijvoorbeeld iedere week ‘hot topics’ in je video Instagram Story.

whitepaper social media video guide

DE ULTIEME SOCIAL MEDIA GUIDE.

Leer alles over het effect van video op social media en de specificaties per platform.

5. Speel met je volgers

Uitdagingen? Daar houden volgers van! Een game biedt je volgers een uitdaging op een manier dat een normale Instagram-post niet kan. Wees hier creatief in! Bijvoorbeeld door je volgers te vragen wat een coole naam is voor je nieuwe product en laat ze zien wat zij kunnen winnen met het tofste idee. Of deel een lastig raadsel waar je volgers dagen van in de ban zijn. Denk maar aan het effect van het bekende concept ‘het geluid’ van Qmusic.

6. Laat je product zien

Je kunt je video Instagram Story ook gebruiken om te laten zien wat de look & feel is van je product. Video’s zijn een super goede manier om mensen een realistische impressie van je product te geven. Laat zien hoe je product werkt, hoe deze voelt, welke unieke eigenschappen het heeft en waarom je doelgroep het nodig heeft. Promotie en productvideo’s van kleding komen veel voor in video Instagram Stories. Het kledingmerk Shein heeft die op een opvallende manier toegepast met een carrousel-effect.

SHEIN Story

7. Go behind-the-scenes

Geef je volgers een kijkje achter de schermen. Wij mensen zijn nieuwsgierig aangelegd. Wat wij normaal niet van jou zien is daarom extra interessant als je dit wél laat zien. Dit kun je opnemen in je video Instagram Story door bijvoorbeeld je werknemers een dagje te filmen op normale werkdagen. Maar ook te filmen op (interne) bedrijfsevenementen. Of je laat ze zien hoe jouw product wordt gerealiseerd van idee tot uitwerking. Zo betrek je je volgers bij jouw bedrijf, schep je een band doordat ze je beter leren kennen en straal je ook je missie en visie op een creatieve manier uit.

8. Gebruik calls to action

Calls to action (CTA’s) genereren tot wel 380% meer leads in video’s! Een CTA in je video Instagram Story is dus zeker een aanrader! Zet een CTA in om bijvoorbeeld je volgers te leiden naar je website of naar een landingspagina voor een specifiek product. Wanneer je dit doet, zorg je voor meer websitebezoekers, leads en aankopen!

En nu aan de slag met video Instagram stories

Kun je niet meer wachten om Instagram video in te zetten? Laat ons je helpen om een unieke en opvallende video story voor je te maken! Neem vandaag nog contact met ons op.

Tags: