social media ideeën bedrijven

8 social media video ideeën voor b2b-bedrijven

Succes op social media is niet alleen weggelegd voor b2c-bedrijven, maar ook voor b2b-bedrijven. Hoewel video content steeds populairder wordt, is het soms lastig voor b2b-bedrijven om doeltreffende en leuke social media video’s te creëren en te verspreiden.

En hoewel LinkedIn natuurlijk de place to be voor b2b-content is, lenen andere kanalen zich hier ook goed voor! Zo kun je bijvoorbeeld Instagram als portfolio gebruiken voor vette en snelle content en Twitter om conversaties te starten met andere merken en organisaties. Wil je weten hoe je video nog meer kunt inzetten? Wij geven je 8 social media video ideeën voor b2b-bedrijven!

Verbeter merkbekendheid met video

Hoe meer b2b-prospects over je bedrijf weten, hoe meer potentiële klanten je kunt werven. Overweeg om social media video’s in te zetten, ook buiten LinkedIn, om de aandacht van je zakelijke klanten te trekken. Met video kun je mensen wat vertellen over je bedrijf en interesse wekken. Zo trek jij de aandacht:

1. Deel trends binnen je sector

Wanneer je sectornieuws en -trends deelt, laat je je expertise zien. Hierdoor vergroot je je merkloyaliteit en vertrouwen van kijkers. B2b-klanten zijn zo eerder geneigd om andere potentiële klanten te vertellen over jouw product of dienst. Hiermee kun je weer meer naamsbekendheid opbouwen. Je wist waarschijnlijk al dat je LinkedIn hier goed voor kunt gebruiken, maar ook Facebook is hier een prima platform voor. Vooral door de vele community-opties die het platform biedt, kun je jouw trends gericht bij de juiste mensen krijgen.

2. Maak eye-catching merkvideo’s

Door het algoritme van social media platforms worden b2b-berichten vaak onder andere soort posts geplaatst. Hoe je dit voorkomt? Met een opvallende video! Goede video content vergroot namelijk de kans dat mensen deze delen. Hoe vaker je bericht gedeeld wordt, hoe sneller het algoritme het bericht interessant vindt, waardoor de juiste mensen meer van dit soort berichten te zien krijgen. Naast dat je video’s bij de juiste mensen terechtkomt, scoor je ook punten op meer bereik en het vergroten van je merkbekendheid. Instagram is het perfecte platform om hiervoor te gebruiken. Je kunt van je Instagram-profiel een algemene verzamelplaats maken van mooie content.

3. Ga live tijdens conferenties en doe een Q&A

Door corona schrijven steeds meer mensen zich in voor online cursussen, videoconferenties en masterclasses om hun vaardigheden te verbeteren. Hierdoor is het hosten van virtuele conferenties populairder dan ooit. Wanneer je als bedrijf live gaat tijdens zo’n conferentie, bereik je nog meer mensen. Ook kun je tijdens zo’n live sessie real-time vragen beantwoorden van je (potentiële) klanten in de vorm van een Q&A.

whitepaper social media video guide

DE ULTIEME SOCIAL MEDIA GUIDE.

Leer alles over het effect van video op social media en de specificaties per platform.

 

Vergroot je merkloyaliteit en vertrouwen

B2b-klanten verschillen in veel opzichten van b2c-klanten. Ze ervaren niet alleen een langere buyer journey, maar nemen ook de aankoopbeslissing met andere collega’s en hechten meer waarde aan een authentieke relatie met merken. Met deze social media video post ideeën bevorder je nauwe relaties met b2b-klanten en win je hun loyaliteit:

4. Laat je team zien

B2b-klanten nemen graag een kijkje achter de schermen om te kijken welk team er achter je organisatie zit. Hiermee geef je je bedrijf een menselijk gezicht én verhoog je je merkloyaliteit en vertrouwen. Daarom geven wij als tip: maak een korte social media video waarin je de dagelijkse taken van je collega’s laat zien.

5. Deel persoonlijke tips van je CEO

Vaak ontwikkelen b2b-bedrijven waarden, standpunten en missies op basis van de visies van hun CEO. Je kunt hierop inspelen door een social media video te maken waarin je de tips van je CEO deelt. Dit vergroot het vertrouwen en de merkloyaliteit.

6. Publiceer succesverhalen van klanten

B2b-prospects lezen vaak online reviews om te bepalen of ze een product of dienst de moeite waard vinden. Je kunt een groot deel van de twijfel en onrust wegnemen door succesverhalen van andere klanten op social media te publiceren. Hierin vertelt een onafhankelijke partij zijn ervaring met jouw organisatie. En dat verkoopt!

B2b-verkoop stimuleren met video

De meeste b2b-prospects maken actief gebruik van social media tijdens het koopproces. Kortom, door de juiste social media video’s kun je je sales ook een boost geven:

7. Kondig nieuwe functies, producten en diensten aan

Het is belangrijk dat je telkens nieuwe functies of producten blijft lanceren en aankondigen. Video content is de perfecte manier om je doelgroep op de hoogte te brengen van updates en vernieuwingen. Door een videopost op social media kun je je nieuwe producten en diensten aan klanten laten zien. Ook kun je via de Instagram Shopping een verkoop linkje in de app toevoegen, zo kunnen mensen nadat ze de content over het product hebben gezien, het product gelijk aanschaffen.

8. Demonstreer je product of dienst

B2b-klanten willen, net als b2c-klanten, zeker zijn dat een product of dienst voldoet aan hun verwachtingen. Daarom bekijken ze vaak uitlegvideo’s of demo’s voordat ze een aankoop doen. Want zeg nou zelf, als je een product niet eerst in het echt kunt zien, dan biedt video dé oplossing om er toch een goed beeld van te krijgen. Het is daarom ook belangrijk om dit soort video’s te delen op je social media kanalen zoals Facebook en Instagram.

b2b verkoop stimuleren

Tags: