low budget video promotie

11 tips voor low budget video promotie

Je kent het wel: je bereidt een pitch voor, zet de koffie klaar en zorgt dat je laptop is opgeladen. Je hebt alles tot in de puntjes geregeld. Tot dat je je beseft dat je het belangrijkste bent vergeten: het uitnodigen van je gasten. Bij video promotie kan hetzelfde gebeuren. Je besteedt behoorlijk wat tijd aan het filmen en editen van je video, maar als er slechts een handje vol mensen naar kijkt, is het zonde van je investering. Een goed video marketing plan helpt je hierbij. Hoe zorg je ervoor dat je video vaak wordt bekeken zonder dat de euro’s rondvliegen? Met deze 11 budget vriendelijke tips voor effectieve video promotie helpen wij je op weg!

Video promotie met e-mail

Hoewel e-mail misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij een videocampagne, is het voor veel bedrijven de ultieme plek om video onder de aandacht te brengen bij publiek. Nieuwsbriefabonnees zijn al betrokken (geweest) bij je organisatie. Daarom is het een van de slimste manieren voor low budget marketing met video.

1.      Thumbnail video

Voorzie je ontvangers van de beste content. Video dus! Bij veel e-mailprogramma’s ervaar je technische obstakels bij het implementeren van video. Een thumbnail is in dit geval een makkelijkere variant die gegarandeerd werkt! En met een klikbare video thumbnail leid je jouw kijkers direct naar de juiste landingspagina van je website. In combinatie met je e-mailmarketingstrategie is dit een effectieve manier om je video te promoten en meer bekendheid te creëren, zonder dat je portemonnee hieronder lijdt.

Tip: gebruik het woord video in de onderwerpregel. Uit onderzoek blijkt dat je de klikfrequentie verhoogt met 300%.

2.      Link naar video-landingspagina’s

Zo voor de hand liggend, maar toch zo vaak vergeten; een link naar een video-landingspagina in je e-mailhandtekening. Ieder die klikt op je link komt gelijk terecht bij je video. Het kost je niks en het effect ervan kan aanzienlijk zijn. Zeker als je een e-maillijst hebt met veel leads en klanten. Dat is pas low budget video promotie!

3.      Creëer een word of mouth-netwerk

In plaats van social media video adverteren of door andere websites te betalen voor video promotie, stuur je een paar e-mails naar marketeers binnen jouw netwerk. Overtuig ze kort en krachtig waarom jouw video relevant is voor hen om te delen. Bied daarbij een wederkerende gunst aan. Bijvoorbeeld dat je hun video ook deelt. Zo zet je snel en effectief een mond-tot-mond reclamenetwerk op zonder een euro uit te geven.

word of mouth

Low budget video promotie op social media

4.      Videolink in je bio

Op bijna alle social media platforms kun je een videolink toevoegen in je biografie. Willen social media gebruikers meer weten over je bedrijf, dan checken zij eerst je bio voor de meest belangrijke info. Met een videolink hierin, vergroot je de kans op meer kijkers. Check hieronder hoe onze bio mét video link er uit ziet.

Cooler Media LinkedIn

5.      Verspreid je video in online community’s

Wil je dat er wordt gepraat over je video? Verspreid deze dan in online community’s binnen jouw branche. Facebook, LinkedIn en Reddit zijn ideale plekken om dit te doen. Op deze manier wordt je video niet alleen door meer mensen in jouw branche gezien, je bouwt ook geloofwaardigheid op, omdat mensen je video belangrijk genoeg vinden om erover te praten. Start eerst door te reageren op posts van anderen. Ben je thuis in de online community? Dan is het jouw tijd om te posten!

6.      Meer views op Facebook

Wachten tot je organische bereik op social media groeit? Dan kun je wachten tot je een ons weegt. Geld investeren is dus onvermijdelijk. Facebook is zelfs zo ingericht dat je als bedrijf praktisch gedwongen wordt betaalde advertenties te gebruiken om views en engagement te generen. Toch hoeft dit niet duur te zijn. Op Facebook kun je heel veel views genereren met een laag budget. Het zit ‘m in het juist instellen van je video campagne. Op Facebook doe je dit als volgt:

  • Stel als doel in dat je meer video views wilt krijgen.
  • Stel je gewenste dagbudget en totaalbudget
  • Geef specifieke tijdskaders op voor het uitvoeren van je campagne.
  • Target super specifiek je doelgroep.

Hypertargeting maakt het mogelijk dat je via Facebook enorm specifiek je doelgroep kunt targetten. Zo kun je bijvoorbeeld targetten op Noord-Brabantse mannen tussen de 25 en 40 jaar die op het platteland wonen of werken en op zoek zijn naar automatische grasmaaiers. Houd er bij hypertargeting wel rekening mee dat je andere potentiële kijkers buiten deze groep elimineert. Zoek daarom naar de plek waar jouw doelgroep zich het meest bevindt. Raadpleeg hiervoor je huidige klantenbestand en creëer een look-a-like publiek die je hiermee kunt vergelijken.

7.      Meer views op Twitter

Actief op Twitter? Ook hierbij kun je eenvoudig en goedkoop voor video promotie gaan. Denk aan vastgepinde videotweets of een tweet-thread.

  • Vastpinnen van videotweets bovenaan je feed: een gratis manier voor video promotie op Twitter is door een tweet met centrale, interessante info over jou bovenaan je feed vast te pinnen. Zo zien Twitteraars die op jouw account kijken altijd als eerste deze tweet. Met een video in de gepinde tweet verhoog je het aantal weergaven van je video aanzienlijk. Daarbij kun je 10 keer meer conversies genereren met een vastgepinde tweet. Alle reden om dit te doen, toch?

Ook is het invoegen van video’s in tweets een snelle manier om je video te verspreiden en meer kijkers te krijgen. Plus je maakt je feed aantrekkelijker. See for yourself: https://twitter.com/coolermedia

  • Creëer een tweet-thread: Tweet-threads zijn in feite discussies die momenteel enorm populair zijn onder bedrijven. Kort gezegd zijn het een reeks korte gedachten die met elkaar zijn verbonden om een verhaal te vertellen. Hiermee creëer je meer context en spanning dan bij een eenmalige tweet. Gebruik tweet-threads dan ook om je video aan te kondigen door je lezers iets te leren of hen te overtuigen om te kijken.

8.      Meer views op Instagram

Instagram is de koning van visuele content en ondersteunt video optimaal. Als een van de populairste social media platforms wereldwijd is Instagram marketing voor bijna ieder bedrijf een must. Met de functie Instagram Stories kun je makkelijk en succesvol korte video’s delen met je volgers. Deel bijvoorbeeld een teaser van een promovideo of een interview met een klant.

Ook voor Instagram geldt dat het hopen op een groot organisch bereik verloren zaak is, mits je honderdduizenden volgers hebt.

Experimenteer daarom ook hier met gericht video adverteren. Het platform hanteert hetzelfde advertentiesysteem als Facebook. Dat betekent dat jij precies kunt bepalen hoeveel je uitgeeft aan je video promotie en dat je ook hier aan hypertargeting kunt doen.

Low budget video promotie op je website

9.      De juiste call to action

Een andere manier voor low budget video promotie is het toevoegen van een share-button. Deze call to action is gratis en eenvoudig toe te voegen in en rondom je video. Talloze websites gebruiken dit. Kijk maar naar je favoriete nieuwssite. Wanneer je video wordt gedeeld op de social media kanalen van je kijkers krijg je gegarandeerd meer views en waarschijnlijk meer leads!

10.     Video bovenaan je belangrijkste pagina’s

Bij video adverteren hoef je jezelf niet alleen te beperken tot betaalde campagnes. Je hebt vast websitepagina’s waar veel verkeer plaatsvindt. Staat je video hier nog niet op? Doet dit dan wel! Vaak doe je je bezoekers écht een plezier door hen te voorzien van leuke en informatieve video content. Bovendien kost het je niks. Daarbij geldt: hoe hoger de video op je pagina staat, hoe hoger de afspeelsnelheid. En een hoge afspeelsnelheid is bevorderend voor de ervaring van je kijkers.

Video op website

11.      Optimaliseer je video voor SEO

Search Engine Optimalisation (SEO) is niet alleen meer noodzakelijk bij geschreven content, maar zorgt er ook voor dat je video sneller wordt gevonden. Video’s die makkelijk en snel te vinden zijn, worden uiteraard vaker bekeken. Pas je geen SEO-regels toe dan mis je verkeer, kijkers en leads voor je video.

Hoewel je op onder andere YouTube en Google kunt betalen voor betere zoekresultaten, kun je ook bijdragen aan een SEO-proof video zonder dat het je direct geld kost. Gebruik hierbij deze regels:

  • Doe een uitgebreide zoekwoordanalyse;
  • Plaats je gekozen zoekwoord altijd in je titel;
  • Voeg net als bij blogs een metadescriptie toe;
  • Voeg een onderschrift toe, zodat zoekmachines genoeg tekst hebben om erachter te komen waar je video precies over gaat.

Een andere low budget manier om de vindbaarheid van je video te boosten met SEO is om een korte blog eraan te wijden. Perfect als teaser of als aanvullende informatie op je video.

Tags: