linkedin video marketing

LinkedIn video marketing: adverteren met video

LinkedIn is de perfecte plek om een zakelijke doelgroep aan te spreken. Van company owners tot studenten, van universiteiten tot multinationals. Voor iedere recruitment strategie, b2b-business of freelancer is deze vijver de ideale om in te vissen. In onze vorige blog heb je daarom alles kunnen lezen over video op LinkedIn voor organisch bereik. Nu gaan we dieper in op LinkedIn video advertenties.

Waarom adverteren met video op LinkedIn?

Door te adverteren met video op LinkedIn kun je verschillende bedrijfsdoelstellingen behalen. Zet het verhaal achter jouw merk in de spotlight door te focussen op merkbekendheid. Of je kom in contact met potentiële klanten en ga direct een connectie met ze aan. Juist doordat er op LinkedIn veel zakelijke geschreven content te vinden is, springt video er extra tussenuit.

Hoe adverteer je met video op LinkedIn?

Als je op LinkedIn een advertentiecampagne aanmaakt kun je kiezen uit de volgende advertentiedoelen:

 • Awareness
  • Brand awareness
 • Consideration
  • Website visits
  • Engagament
  • Video views
 • Conversions
  • Lead generation

Wil jij video inzetten op LinkedIn? Kies dan voor de optie ‘Video Views’.

3 Tips voor LinkedIn Video advertenties

1. Voeg ondertiteling toe

Tot wel 85% van alle video op social media wordt bekeken zonder geluid. Wanneer een kijker jouw video zonder geluid niet kan begrijpen, zal diegene de video weer snel wegklikken. Zorg dus voor goede ondertiteling, zodat de kijker in stilte kan genieten.

2. Hoe korter, hoe beter!

Volgens LinkedIn zijn de meest succesvolle video’s korter dan 15 seconden. Afhankelijk van je marketingdoelstellingen en de positie van de klant in de salesfunnel raadt LinkedIn verschillende videolengtes aan. Bij Cooler Media werken we met het See-Think-Do-Care model van Google. Aan de hand van deze fasen raden we het volgende aan:

 • Wil jij meer naamsbekendheid en zorgen dat mensen jouw merk overwegen? Dan zit je aan het begin van de funnel in de See- of Think-fase. Een video onder de 30 seconden werkt het beste voor jou!
 • Is jouw doel meer conversie en klantloyaliteit? Dan zit je aan het einde van de funnel in de Do- en Care-fases. Hiervoor raden we een video van 30 tot 90 seconden aan.
 • Wil jij je merkverhaal vertellen, veel informatie geven of een probleem uitleggen? Kies dan voor een langere video. Dit is alleen effectief als er een complex verhaal wordt verteld en kijkers actief betrokken zijn.

3. Meet, weet & optimaliseer

Bij iedere video zijn de statistieken te zien als het aantal weergaven, reacties en commentaren. LinkedIn telt één weergave wanneer iemand ten minste 3 seconden van een video heeft bekeken. Daarnaast laat LinkedIn zien in welke branche je kijkers werkzaam zijn en welke functie zij beoefenen. Leg deze statistieken naast je bedrijfsdoelen en analyseer of je LinkedIn marketing activiteiten het gewenste effect hebben.

Heb jij moeite met het bedenken en schrijven van LinkedIn posts? Lees dan onze blog met 6 tips voor het creëren van succesvolle linkedIn-posts.

Tags: