interactieve video marketing campagne

Zo maak je gebruik van interactieve video in je marketing campagne

Stel je eens voor dat je een video aan het bekijken bent en deze zich aanpast naar jouw informatiebehoefte? Tof toch? Wij vinden van wel! Dit is mogelijk met een interactieve video. De kijker bepaalt het verloop van de video of animatie door bijvoorbeeld te klikken op elementen waar hij of zij interesse in heeft. Het geeft je publiek de mogelijkheid om actief deel te nemen aan je video en dat is wat je wilt. Lees hieronder hoe jij interactieve video content kunt inzetten voor je video strategie.

Voordelen van interactieve video

De conversion rate van een interactieve video content ligt hoger dan die van andere marketingpromoties, zoals banneradvertenties, geschreven content en zelfs betaalde advertenties. Interactieve video content is veel merkwaardiger dan standaard video. Voor je publiek is de interactie met je video een leuke manier om je bedrijf, product of dienst te ontdekken. Daarnaast onthouden consumenten veel vaker een video waarbij ze actief een bepaalde actie kunnen uitvoeren, dan wanneer ze passief een video bekijken.

Tip: een simpele knop om te kiezen uit verschillende opties maakt een video al interactief. Verspreid en creëer je interactieve video’s op een effectieve manier met video marketing.

blog image interactieve video

Opstellen van een marketing campagne

Bij het produceren van interactieve video’s zijn er meer zaken om over na te denken. Houd rekening met de volgende factoren:

  • Doelgroep: hoe ziet je doelgroep eruit? Wat zouden ze graag willen zien? En wat voor boodschap wil je communiceren met deze mensen?
  • Bedrijfsdoelen: bepaal hoe je de kijkers gaat betrekken bij de content. Wat voor acties moeten ze uitvoeren tijdens het bekijken van de video? Wees hierin zo creatief mogelijk!
  • Moeilijkheid van de actie: hoe moeilijk of makkelijk is de actie die je publiek moet uitvoeren? Wat is uiteindelijk het doel? Wat wil je graag bereiken met de acties?
  • Lengte van de actie: wij nemen aan dat je je kijkers zo lang mogelijk naar je video wilt laten kijken en geboeid wilt houden. Bedenk hoe je dit zo succesvol mogelijk zou kunnen bereiken.

Verschillende platforms

Een van de belangrijkste factoren die interactieve video’s tot een succes maken is het platform waarop de video’s worden verspreid. Het is mogelijk om je interactieve video content te verspreiden via social media. Denk bijvoorbeeld aan de poll op Facebook, of via IGTV op Instagram. Wees daarnaast niet bang om ook op andere platformen, zoals je website, interactieve video content in te zetten. Focus je bij je website op onderstaande pagina’s om interactieve video te plaatsen:

  • Landingspagina: interactieve video’s zijn perfect voor een landingspagina, omdat ze een grotere betrokkenheid kunnen creëren dan alle andere marketingcontent op je website. Daarnaast is interactieve content ook een goede manier om een meeslepend verhaal te vertellen dat aansluit bij je algemene marketingcampagne.
  • Homepagina: door het plaatsen van een interactieve video op de homepagina wek je interesse op bij je bezoekers. Zo kan video op de homepagina de conversion rate verhogen met 20%. Dit percentage zal aanzienlijk stijgen wanneer de video interactief is.
Tags: