Texturen in animatie

Het gebruik van textuur | Inspiration

Je kunt een animatie menselijker aan laten voelen door verschillende elementen toe te voegen. Dit kan met schaduwen, licht en texturen. Deze week zoomen we in de op het toevoegen van texturen. Kunnen bepaalde stoffen een emotie overbrengen? Of hoe laat je iets warm aanvoelen zonder kleur te gebruiken? Je lees het in deze blog!

FNV Mondiaal

Een animatie van eigen productie: FNV komt op voor betere arbeidsomstandigheden. In deze animatie van FNV nemen we je mee langs verschillende slechte werkplekken. De animatie wordt versterkt door veel textuur, hierdoor voelt het bijna alsof je een sprookje of een verhaal uit een boek leest.

Textuur expeditie

Ga mee op expeditie in deze jungle van texturen. Een animatie vol met zandachtige texturen, de animatie voelt rijk en warm aan ondanks dat er geen kleur in verwerkt is en hij volledig zwart-wit is. De textuur is overheersend en creëert zo een animatie die bijna zacht aanvoelt.

NFL Kerst

Waar denk jij aan wanneer je aan kerst denkt? Wij denken dan aan kerstbomen, gezelligheid én kersttruien! En hier speelde NFL het afgelopen jaar op in. Hun jaarlijkse kerstanimatie kreeg een nieuwe dimensie door het toevoegen van een kersttrui op de achtergrond. Door deze extra laag aan textuur toe te voegen, komt het kerstgevoel nog beter over.

Ironie van kranten

In deze sneakpeak van een volledige animatie is te zien hoe onze kranten ons waarschuwen over ontbossing, terwijl kranten zelf van papier zijn gemaakt. Het gebruik van textuur zorgt ervoor dat je in het begin een zacht gevoel ervaart. In het tweede gedeelte slaat dit om naar kilte en hardheid, mede door het toevoegen van schaduwen.

Kijkdoos

Deze animatie is gemaakt met het concept van een kijkdoos. De kartonnen textuur samen met de textuur van acrylverf zijn in deze animatie volledig verwerkt. Dit geeft de animatie een warm en rijk gevoe,l maar ook een realistische uitstraling omdat we allemaal bekend zijn met het alledaagse voorwerp karton.

Horloges

Wanneer we het over textuur hebben denken we vaak aan een wat ruwer uiterlijk, maar ook glas en metalen vallen onder textuur. Zo zien we hier in 3D een animatie van Fossil verschillende close-ups van een horloge en de verschillende texturen die hier bij horen.

Wil je meer weten over het gebruik van texturen in jouw animatie of film? Neem even contact met ons op!

Tags: