is emailmarketing nog waardevol

Is e-mail marketing nog waardevol?

Dagelijks worden er meer dan 250 miljard mailtjes verstuurd. Vind je dat al veel? Bedenk dan dat dit aantal blijft stijgen tot wel 333 miljard e-mails in 2022! E-mail is nog steeds onmisbaar in veel organisaties. Niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als strategie voor marketing en sales. Toch wordt e-mail marketing steeds vaker gedowngrade. Menig marketeer vraagt zich af of e-mail marketing nog steeds waardevol is. Wij geven je antwoord op deze vraag!

E-mail marketing niet waardevol?

Voor we antwoord geven op de vraag of e-mail marketing nog waardevol is, gaan we in op de vraag waarom het niet waardevol zou zijn. Volgens marketeers:

 • Is het ouderwets: e-mail is een wat ouder communicatiemiddel die met de opkomst van het internet groots werd. Met de huidige social media kanalen wordt e-mail marketing echter vaak als ouderwets gezien.email marketing spam
 • Voelt het aan als spam: door de gigantische hoeveelheid e-mails die mensen dagelijks in hun mailbox ontvangen, wordt het vaak gezien als spam. Ook al steek je zoveel moeite in jouw nieuwsbrief, mensen houden nu eenmaal niet van de massa. Het is dus een hele uitdaging om jouw e-mail op te laten vallen en de spambox te vermijden.
 • Zijn er betere alternatieven: Marketeers kiezen steeds vaker voor andere communicatiekanalen om hun boodschap te verspreiden. Zo worden WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram Stories steeds vaker ingezet door bedrijven.

Wel waardevol!

Oké, let’s be positive! E-mail marketing heeft namelijk ook veel positieve impact. Uit de volgende punten blijkt dat e-mail marketing wel degelijk waardevol is.

1. Eenvoudig te meten

E-mail marketing is een van de meest eenvoudige varianten van online marketing. Dit komt doordat het inzichtelijk is om de resultaten van je campagne te meten. Dit biedt jou als marketeer veel waarde. Voorbeelden van data zijn:

 • Het aantal klikken
 • Inschrijvingen/uitschrijvingen
 • Welke e-mails geopend worden

2. Betaalbaar

email marketing betaalbaar

Bij e-mail marketing zijn de kosten per conversie zeer laag in vergelijking met andere marketingopties. Hoewel men vaak denkt dat social media de goedkoopste marketingoptie is, is het feitelijk niet waar. Marketing op Facebook is vrij duur (vooral voor een klein of beginnend bedrijf). Om nog maar te zwijgen over Google Adwords of soortgelijke aanbieders.

3. E-mail + marketing automation = (L)

Met marketing automation kunnen marketeers en salesmedewerker hun mails relevanter en persoonlijker maken. E-mail marketing automation zorgt ervoor dat de juiste e-mailinhoud op het juiste moment naar de juiste mensen wordt verstuurd (juist ja!). Hierdoor kunnen jouw marketeers en salestalenten meer uit hun tijd halen en hebben zij ruimte om meer tijd te besteden aan de klant. Efficiënter werken: check.

Vooral vanuit marketing is er veel vraag naar e-mail marketing automation. Speciaal daarvoor hebben wij een uitleganimatie gemaakt die dit onderwerp toelicht:

4. Rich content

Creativiteit en originaliteit zijn erg belangrijk bij e-mail marketing. Om je e-mail op te laten vallen, wordt rich content gebruikt. Hiermee kunnen e-mails worden opgemaakt met tabbladen. Zo kun je meer content bundelen, zonder dat het vervelend is om te lezen.

5. Geen algoritmes

Profiteer jij van onlineadvertenties? Dan heb je vast wel gehoord van de steeds veranderende algoritmes. Of je hebt ze aan den lijve ondervonden. Niet alleen Google, maar ook social media kanalen zoals Facebook en Instagram maken er graag gebruik van. Hierdoor kan het voor jou als marketeer een uitdaging zijn om je boodschap bij je doelgroep te krijgen.

Ben jij even blij: e-mail marketing maakt geen gebruik van algoritmes. Als je eenmaal iemands e-mailadres hebt, kan niemand daar iets aan veranderen, behalve jij en de subscriber. Jouw e-mails komen dus sowieso in de mailbox van je doelgroep terecht, bovenaan de lijst! Dus zijn algoritmes niet je vriend? Dan is e-mail marketing wellicht een goed alternatief.

E-mail marketing met video

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat e-mailmarketing met video voor een lead stijging van meer dan 200% zorgt. Dit komt onder andere doordat men niet verwacht een video aan te treffen in een e-mail. E-mail marketing met video geeft de mogelijkheid om creatiever en opvallender te zijn met je e-mailcontent. Daarnaast wordt informatie via video veel beter opgeslagen dan via het lezen van een tekst. Denk aan de volgende mogelijkheden voor video in e-mail:

Uitleganimatie: in een uitleganimatie vertaal je complexe zaken op een visuele manier. Dit kan een bedrijfsproces zijn, de werking van je product of een concept dat lastig is in te beelden voor de ontvanger via enkel tekst.

Productvideo: in een productvideo laat je zien wat je product is, wat het doet en hoe het werkt. Je doelgroep krijgt op deze manier een beter beeld van je bedrijf en je producten.

Video Client Review: een klantreview is voor veel potentiële klanten een betrouwbare informatiebron tijdens de oriëntatiefase van het aankoopproces. Neem een video client review in je e-mail op waarin een van je bestaande klanten spreekt over de ervaringen met jouw bedrijf en product. Hieronder zie je een voorbeeld van een client review voor onze klant h20 Marine.

Persoonlijke video is hot

Bereid om net dat éne stapje extra te zetten? Zet dan persoonlijke video in! Een persoonlijke video zorgt namelijk voor 500% meer conversie. Elke ontvanger ontvangt een aangepaste video met relevantie informatie. De personalisatie kan zo groots gemaakt worden als je zelf wilt. Zo kun je alleen de naam van je ontvanger, de functietitel of het bedrijfslogo aanpassen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gehele inhoud per ontvanger te variëren.

email marketing persoonlijke video-

Een voorbeeld van een persoonlijke video is een welkomst video. Zo kun je iedere nieuwe klant persoonlijk welkom heten bij jouw bedrijf en veel plezier wensen met de aankoop, bijvoorbeeld met een vette animatie die wordt aangepast op product en naam niveau. Je kunt er ook voor kiezen om zelf in beeld te komen! Ga zelf voor de camera staan en neem een toffe boodschap op.

Antwoord op de vraag!

Om antwoord te geven op de vraag of e-mail marketing nog steeds waardevol is, zeggen wij volmondig ja! Ondanks de vele communicatiekanalen die in opmars zijn, mag e-mail nog altijd niet ontbreken (en e-mail marketing met video zeker niet!). Hieronder vind je een korte samenvatting waarom e-mail marketing waardevol is:

 • Het is eenvoudig te meten
 • Het is zeer betaalbaar
 • Meer leads door e-mail marketing automation
 • Kan op een opvallende manier rich content presenteren
 • Er worden geen algoritmes gebruikt
 • Zorgt voor veel conversie in combinatie met video

Wees niet bang om e-mail marketing te gebruiken! Wij kunnen je helpen om opvallende video content te maken die jouw e-mail marketing naar een hoger niveau tilt. Neem vandaag nog contact met ons op.

Tags: