Facebook video's

Vergroot het bereik van je Facebook video’s: 5 onmisbare tips 

Facebook video’s worden dagelijks bekeken door meer dan 500 miljoen gebruikers. De voorspelling is dan ook dat dit de komende jaren blijft toenemen. Door de populariteit van video op Facebook en de immense hoeveelheid gebruikers, kun je enorm veel mensen bereiken met je video. Daarom zetten veel bedrijven volop Facebook video’s in voor hun marketingdoeleinden. Maar de vraag is: hoe zorg jij voor meer bereik met jouw video’s op Facebook? Wij geven je 5 onmisbare tips.

Meer bereik met video’s op Facebook

Video’s zorgen tegenwoordig voor het grootste bereik van alle content. Facebook video marketing is daarom bij veel bedrijven geïmplementeerd in hun strategie. Een ander leuk voordeel is dat de kosten van video advertenties op Facebook aanzienlijk lager zijn dan die van een advertentie met afbeeldingen of directe links. Het inzetten van video op Facebook is dus érg verleidelijk. We geven je daarom vijf tips waarmee je het bereik van video’s op Facebook een flinke boost geeft!

1. De Edgerank Facebook formule

De Edgerank methode mag niet ontbreken binnen je Facebook video marketing. Deze berekening bepaalt wie jouw berichten zien. Maak hier dus gebruik van! De formule lijkt ingewikkeld, maar is eenvoudiger dan je denkt. We leggen het voor je uit:

Facebook video's

  • Affinity: Facebook voorziet elke post van een score. Wanneer iemand binnen jouw doelgroep je bericht leuk vindt, wordt de kans groter dat hij ook je volgende berichten te zien krijgt. Komt er geen interactie voort uit jouw berichten? Dan resulteert dit in een negatieve affinity. Dit vergroot de kans dat jouw doelgroep toekomstige berichten niet meer te zien krijgt.
  • Weight: Facebook kent ook scores toe aan de acties die een gebruiker onderneemt. Deze acties zijn onder andere het reageren, liken en delen van berichten. Een like weegt minder dan het delen van een post. Een post wordt namelijk vaker geliket dan gedeeld. Het is dus effectiever als je post gedeeld wordt.
  • Decay: dit gaat over de verstreken tijd na de publicatie van een post. Hoe langer het geleden is dat een post geplaatst is, hoe verder de relevantie afneemt.

2. Beter bereik Facebook doelgroep

Wil je de aandacht van je doelgroep? Natuurlijk! Het is dan noodzakelijk dat je jouw doelgroep goed kent. Weet waar de interesses van gebruikers binnen jouw doelgroep liggen en op welke tijdstippen ze door hun Facebook-feed scrollen. Wanneer je je doelgroep goed kent, weet je welke content echt relevant is. Met die relevante Facebook video’s zorg je voor een positieve Edgerank wat weer zorgt voor meer bereik!

3. Bereik van Facebook live video’s

Met Live video kun je snel meer bereik creëren. Volgers van jouw Facebookpagina krijgen namelijk een melding dat je een live video streamt. Zo kunnen zij eenvoudig de stream bekijken en ontstaat er snel interactie. Je kijkers kunnen namelijk direct reageren op jouw video. Vrienden van kijkers krijgen dit vervolgens ook te zien. Je live video verspreidt zich dus snel. Belangrijk is om langer dan 15 minuten live te blijven om je publiek écht te bereiken.

whitepaper social media video guide

DE ULTIEME SOCIAL MEDIA GUIDE.

Leer alles over het effect van video op social media en de specificaties per platform.

 

4. Timing van video op Facebook

Om het meeste uit je video te halen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de timing van je post. Het beste moment om een video te posten vind je in de statistieken van Facebook. Daar wordt weergegeven wanneer je doelgroep online is. Hierbij geven we wel het advies om de video niet op piektijden te posten, maar juist daarvoor. Je concurrenten posten waarschijnlijk ook al tijdens piektijden. Wees hen dus voor en plaats je bericht iets eerder!

5. Interactie met je doelgroep

Het is belangrijk om een relatie op te bouwen met je doelgroep. Waardevolle relaties komen van twee kanten en vergen een zekere mate van vertrouwen. Het is dus belangrijk dat je interactie aangaat met iedereen binnen jouw bereik op Facebook. Hieronder staan een paar manieren om dit te bereiken:

  • Schrijf in een taal die je doelgroep aanspreekt;
  • Zet Facebook gebruikers aan het denken met actuele en vernieuwende onderwerpen;
  • Zet no-brainer-questions in als introductie voor jouw Facebook video. Dit zijn vragen waarvan de lezer in een split second het antwoord weet. Zo wek je interesse en nieuwsgierigheid bij de kijker. Vraag je hierbij af wat hen triggert om de bijbehorende video te bekijken.

Door je publiek uit te dagen tot interactie vergroot je het bereik van je Facebook video’s. Meer interactie betekent namelijk meer likes, meer shares en meer reacties. Alles wat je nodig hebt voor een groter bereik!

Aan de slag met Facebook video’s!

Boost je strategie voor Facebook video marketing met de bovenstaande tips en je bereik gaat er gegarandeerd op vooruit! Wil je graag hulp? Dan staan wij voor je klaar! Neem geheel vrijblijvend contact op met onze video marketing experts.

Tags: