Meer views op youtube met automatische transcriptie tool blog header

Meer views met de automatische transcriptietool van YouTube

YouTube is een platform met enorm veel concurrentie. Elke minuut wordt er 300 uur aan video content geüpload. Opvallen is niet bepaald appeltje eitje. Hoe je doe je dat toch? Nou, het antwoord ligt ergens tussen je video’s toegankelijk maken voor alle kijkers en zorgen dat ze snel vindbaar zijn. Gelukkig, hoef je dat niet altijd helemaal zelf te doen.

YouTube biedt namelijk hulp met verschillende tools. Eentje die we graag aan je voorleggen, is de automatische transcriptie tool. Dus nu resten de vragen: wat doet deze tool precies? Welke voordelen heeft het en hoe maak jij er gebruik van? Blijf even hangen en je komt erachter!

Wat is de automatische transcriptie tool?

YouTube blijft zich ontwikkelen en verbeteren om de gebruikerservaring van zowel kijkers als creators te optimaliseren. Zo ook met de automatische transcriptie tool, maar wat is het precies?

De transcriptie tool scant de audio van je video en transcribeert automatisch je gesproken tekst. Zo kun je snel en makkelijk een tekstuele versie van je video genereren. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee op het gebied van SEO, toegankelijkheid en effectiviteit van je video’s. Daarover later meer.

Allereerst, moeten we wel een kleine kanttekening plaatsen bij deze tool. Want hoe slim bepaalde tools ook mogen zijn, ook die maken weleens fouten. Een verkeerde interpretatie is immers zo gemaakt. Het is dus wél belangrijk dat­­ je de transcripten altijd checkt voordat je de video uploadt. Wanneer je fouten corrigeert geef je de transcriptie tool nieuwe informatie. Deze nieuwe informatie helpt de tool om in de toekomst andere teksten weer beter te kunnen begrijpen en transcriberen. Daarom werkt deze tool naarmate tijd verstrijkt ook steeds beter.

Automatische transcriptie tool blog image

Voordelen van video transcriptie

De automatische transcriptie tool zorgt er dus voor dat alle gesproken audio uit je video omgezet wordt naar tekst. Maar wat zijn de voordelen hiervan?

  • Meer toegankelijke video’s: door je video’s te transcriberen zorg je ervoor dat ook slechthorende en dove mensen je video’s kunnen bekijken. Deze groep mensen wordt vaak uitgesloten als het gaat om audiovisuele content. Met een video transcriptie betrek je ook deze doelgroep bij je content, waardoor je video’s voor een grotere groep mensen toegankelijk zijn. Dit zorgt uiteindelijk voor meer YouTube views.
  • Hogere SEO: Google rangschikt content op basis van tekstuele informatie. Dit is iets wat vaak ontbreekt aan video’s. Door een transcript toe te voegen aan je video stel je Google op de hoogte van alles wat er gezegd wordt. Op deze manier verhoog je niet alleen je zoekwoorddichtheid, maar ook je zoekwoorddiversiteit. Hierdoor rangschikt Google je video beter, maar ook doordat het een grote hoeveelheid aan relevante zoektermen krijgt. Het toevoegen van transcripties en bijschriften aan je video’s is daarom een bewezen strategie voor het verbeteren van SEO, betrokkenheid, zoekrangschikking en views op YouTube.
  • Past goed in onze vluchtige wereld: tegenwoordig gaat alles snel en vluchtig. Dit geldt ook voor het bekijken van online content. Mensen kijken steeds vaker video’s in het openbaar. Hierdoor wordt het geluid er niet altijd bij afgespeeld. Door je video te transcriberen weten mensen ook zonder geluid wat er in je video gezegd wordt.
  • Het is goed voor internationaal bereik: YouTube is beschikbaar in 80 verschillende talen en 91 landen. Wanneer de audio onder een video getranscribeerd is, kan de kijker deze op YouTube automatisch vertalen. Zo kunnen ook mensen die de taal van de video niet spreken de video begrijpen. Scheelt je ook weer kosten in het maken van meerdere versies van je video in verschillende talen!

Hoe gebruik je de automatische transcriptietool?

De transscriptie tool is eenvoudig te gebruiken. Wij helpen je natuurlijk graag op weg! Daarom een kort stappenplan, zodat je direct aan de slag kunt:

  1. Log allereerst in bij de YouTube Studio;
  2. Klik in het linker keuzemenu op ‘Ondertiteling’;
  3. Klik op de video waar je een ondertiteling aan toe wil voegen of waar je de ondertiteling van wil bewerken;
  4. Wanneer er al een ondertiteling beschikbaar is klik je op ‘Dupliceren en bewerken’. Wanneer er nog geen ondertiteling beschikbaar is klik je op ‘Toevoegen’.
  5. Bewerk de tekst of voeg een ondertiteling aan je video toe (en vergeet deze niet op te slaan 😉). Wanneer nodig kun je ook de timing van de ondertiteling aanpassen.

Wanneer je een nieuwe video uploadt, kun je direct een ondertiteling toevoegen. Het duurt dan vaak wel even voordat de automatische ondertiteling van de video verwerkt is. Dit is afhankelijk van de lengte en de complexiteit van de audio.

Benieuwd hoe je je YouTube SEO nog meer kunt verbeteren? Lees dan . Heb je een vraag of kun je hier hulp bij gebruiken? Onze video marketing experts helpen je graag! Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Tags: