videotrends

6 videotrends die belangrijk zijn voor B2B-bedrijven

Trends worden veelal gevolgd door mensen. Als marketeer wil je natuurlijk vooruitstrevend zijn en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op marketinggebied om tijdig hierop in te spelen. Daarom hebben we in deze blog 6 b2b-videotrends voor je op een rijtje gezet, die elke marketeer wil toepassen!

Hieronder 4 facts waarom video zo belangrijk is:

  • 92% van de B2B klanten kijkt online video’s
  • 52% van de marketeers beweren dat video content de best ROI heeft
  • 43% van de B2B klanten zoekt producten en services online.
  • 54% zoekt via YouTube

Deze facts laten zien dat je niet om video heen kunt. Maar wat voor trends spelen er op het gebied van video marketing?

Video in de b2b-wereldbedrijfsvideo video voicemail

Hoe jij het beste in de b2b-sector video kan gebruiken? Je leest het in de onderstaande trends. Benut optimaal je video marketing strategie.

1. Video-overtuigingskracht

Vergroot de koopintentie van je klanten met video. Uit onderzoek blijkt namelijk dat daar een enorme kans ligt waar jij als marketeer op kan inspelen. Om voordeel te halen uit video zal je in elke fase van het marketingproces je video moeten meten. Hierdoor verzamel je specifieke data waarbij je de video nog specifieker kan inzetten en personen met een zoekopdracht beter kan voorzien met antwoorden op hun vragen. Net zoals een klant in de b2c-sector zal ook een klant in de b2b-sector simpelweg op zoek zijn naar een antwoord op zijn of haar vraag. Wil je meer uit je video halen? Sluit dan af met een CTA. Je maakt niet voor niets video’s. Je wilt wel graag dat er reactie of een lead uitkomt. Dit kan je makkelijk doen door een button in het scherm te laten opkomen. Plak er de specifieke link achter waarnaar je de klant wilt leiden.

2. Testimonial: laat je klanten aan het woord

Mensen luisteren liever naar échte mensen, dan naar merken. Steeds meer bedrijven maken daarom video’s met hun klanten. Je kunt een klanten review of Q&A opnemen in je testimonial. Hierin kan je jouw klant naar de goede ervaringen, maar ook naar de leermomenten vragen. Alleen een succesverhaal kan soms te rooskleurig overkomen. Laat je klanten dus transparant zijn en de echte ervaringen delen in plaats van geregistreerde stukken. Hieronder een voorbeeld:

 

3. Smartphone wordt steeds populairder

facebook video's

Een belangrijke videotrend in de b2b-wereld is dat video steeds vaker zakelijke weergaven wordt gegenereerd via een smartphone. Uit onderzoek blijkt dat mobiel gebruik per medewerker groeit van 2 naar 3 uur per dag in 2020. Dit komt door de opkomst van millennials, generatie Z en de algemene groei van het gebruik van smartphones in de b2b-sector. Het is dus belangrijk dat je video op smartphones goed worden weergegeven en mobile proof is. Dit houdt in dat een video ook goed te volgen moet zijn als iemand geen audio kan laten afspelen. Voeg bijvoorbeeld ondertiteling toe aan je video.

4. Voice Search

Voice Search wordt steeds meer toegepast in ons dagelijks leven. Zo heb je verschillende virtual assistants zoals Siri, Alexa, Google en Cortana. Daarom is het ook van belang dat jouw video bovenaan komt in een voice search opdracht. Maar hoe doe je dat? SEO werkt voor voice search anders. Hier volgen een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Schrijf teksten (in het geval van video, het transcript) in spreektaal. Een zoekmachine werkt met voice search beter als er een vraag wordt gesteld en daarop een antwoord wordt gegeven, in plaats van losse steekwoorden.
  • Er wordt geadviseerd om de juiste keywords toe te voegen. Dit zijn sleuteltermen waar gebruikers op zoeken. Zo speel je specifiek in op de zoekopdracht die de gebruikers inspreken.
  • Belangrijk om te weten, voeg een transcript toe als je een video uploadt bij bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. Zo wordt je video bruikbaar voor een voice assistent.
  • Ten slotte, zorg ervoor dat je laadsnelheid optimaal is. Hoe sneller je website met video laadt, des te groter de kans dat een voice assistant je site meeneemt.


5. VLOG

Video wordt groter en groter, dus vloggen ook. Je neemt iemand letterlijk mee in hetgeen je doet. In de B2C-sector zien we het al veel, maar in de B2B-sector is het steeds meer up and coming. Je krijgt meer engagement met je klanten als zij naar jouw vlog kijken en neemt daardoor de drempel weg om contact met je op te nemen. In een business vlog kan je van alles vertellen. Dit kan variëren van tips & tricks, tot een masterclass. Zie hier voorbeelden:

Wil jij zelf aan de slag en een vlog laten maken? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze uitlegexperts!

6. Interactieve video

Interactieve video is booming! Video waarbij de medewerker zelf kan kiezen en dus kan bepalen wat diegene te zien krijgt. Zo kan de medewerker zelf kiezen waar zijn of haar interesses liggen.  Interactieve video’s zijn efficiënter en effectiever bij het overdagen van informatie. Een belangrijk aspect voor een interactieve video is de modulaire verhaalstructuur. Ook doordat de inhoud flexibel is. Een interactieve video is breed inzetbaar. Denk hierbij aan werven van nieuw personeel of een specifieke aanvraag indienen.

Motion graphics voordelenExtra tip!

Onderzoek op welke dagen en tijden de grootste kans is dat (potentiële) klanten je video zien. Post je jouw video op de meest populaire dagen dan loop je de kans veel weergaven te krijgen, maar dan heb je wel last van veel competitie. Vermijd je liever competitie? Deel dan op een ander moment je video. Hoe dan ook moet je blijven meten welk moment het meest effectief is.

Hulp nodig bij het maken van een video of op het gebied van video marketing? Bij Cooler Media ben je aan het juiste adres! Neem een kijkje op onze website en neem contact op.

Tags: