video campagne

Meer leads genereren met video campagne | 4 Tips

Klanten mislopen? Dat is zeker niet wat je wilt! Dat snappen wij heel goed. Er zijn gelukkig altijd manieren om meer leads te genereren. Welke dat zijn? Hieronder hebben we er vier onder elkaar gezet die jou helpen bij het stimuleren van je sales middels een video campagne. Lees snel verder.

1 | Marketing Automation

Wist je dat een marketing automation tool meer leads genereert? Zo’n hulpprogramma zorgt ervoor dat opgestelde e-mails automatisch worden verstuurd naar de juiste mensen. Daarnaast kun je je e-mails nog meer personaliseren, zodat je content beter aansluit. Marketing automation scheelt vooral veel tijd en geld. Hierdoor heb je meer tijd om persoonlijke aandacht te geven aan je klanten. Bekijk hieronder de video die wij maakten over Marketing Automation:

2 | De juiste video campagne

Laten we eerlijk zijn: we bouwen campagnes, zodat ze ons helpen onze doelen te behalen. Om meer leads te genereren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je campagne opvalt. Tip: zet daarom een video campagne in. Je kunt hierbij gemakkelijk obstakels en veel voorkomende vragen vanuit je doelgroep wegnemen. Wanneer de kijker van je video het probleem herkent en jij de oplossing weet, zal dit zijn of haar aandacht trekken.

3 | Video campagne

Een video campagne wordt gezien als de meest effectieve vorm van content. Dit komt omdat video 60.000 keer beter blijft hangen dan normale tekst. Een video kan in een vorm van een uitleganimatie of uitlegfilm worden ingezet in je video campagne of in je e-mails. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je doelgroep op je website terechtkomt. Je doel is dat klanten jouw website bezoeken en/of dat ze contact met je opnemen. Video vergroot je kansen hierop. Voor H2O Marine hebben wij dan ook een video campagne ingezet. Bekijk hier zijn ervaring:

4 | Persona

Een verkoopstrategie levert 124% meer rendement op door gebruik te maken van een persona. Dit blijkt uit onderzoek van MarketingSherpa. Een persona is een op maat gemaakt klantprofiel waarmee je meer inzicht krijgt in je doelgroep. Daarnaast wordt het ook gebruikt om bedrijven klantgerichter te maken en de werving van juiste klanten te versoepelen. Hoe meer je over de klant weet, hoe eenvoudiger het is om de juiste berichten te sturen. Het opstellen van een buyer persona is dus zeker aan te raden!

Heb jij al overwogen om een video campagne te gebruiken in je verkoopstrategie? Bij Cooler Media zijn we gespecialiseerd in het maken van uitlegvideo’s! We helpen je graag meer leads te genereren met behulp van video. Neem vandaag nog contact op en wij helpen je verder.

drie-video-worksheets

 

Tags: