inspiration 18 VR

360 videos | Inspiration

Een nieuwe feature in YouTube-land is 360° video’s. Dit is een video waar je alle kanten op kunt kijken. Dit wordt niet zomaar met een DSLR opgenomen, maar met een speciale 360 camera. Deze camera heeft aan weerszijden een wide angle lens, zodat voor en achter met een groothoek wordt gefilmd. Met een speciale software kun je deze beelden aan elkaar plakken en heb je een 360 graden video! 360 graden video’s worden ook voor professionele doeleinden gebruikt, zo ben je als bedrijf heel origineel en spring je boven je concurrenten uit als het gaat om creativiteit. Deze week hebben we verschillende voorbeelden op een rijtje gezet.

Doodle by Google

Je kent het wel, als je Google opent en je oude vertrouwde logo is veranderd in een waar kunstobject. Dit worden doodles genoemd, gecreëerd met logoanimatie. Meestal komen deze tevoorschijn op een feestdag of als er iets belangrijks gebeurd is. Deze doodle is een 360 graden animatie. En de kwaliteit en de beleving spreekt voor zich..

Music of the Future

Deze componist is een genie als het gaat om menselijke instrumenten. Hij gebruikt kleuren en mensen om een goed beeld te krijgen bij de geluiden. Deze man beweert dat hij de toekomst van de muziek is.

Dreams of Dali

De schilderijen van Salvador Dalí komen echt tot leven nu 360 graden 3d zijn in plaats van tweedimensionaal. Normaal kon je al uren kijken naar een schilderij van Salvador Dalí, nu is dat door al die details en extra dimensie verlengt naar enkele dagen. Deze animatie kan je het beste bekijken met een VR-bril.

Lions

Met deze 360 graden sta je oog in oog met de koning van de natuur. Als je een VR-bril opdoet dan maak je dit intens mee. De nieuwsgierige leeuwen welpjes kijken je recht aan en zijn eigenlijk de boel aan het verkennen. Leuk dat technologie en natuur een compromis hebben gevonden.

A Star Wars Story

Op 23 mei komt de nieuwe Star Wars: Solo in de bioscopen. Als klein aperitief is een belangrijke scene uit de film in een 360 video vrijgegeven. Je bevindt je letterlijk midden in het legendarische potje Sabacc. Dit is natuurlijk waar elke Star Wars fan van droomt!

Ook een 360 graden video laten maken of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Tags: