Blog header - YouTube Premieres

YouTube Premières

Afgelopen dinsdag landde de NASA een zonde op Mars en dit was live te volgen met YouTube Premières. Wil je ook jouw video als een blockbuster een eigen première geven en direct feedback van kijkers ontvangen? Het kan met de nieuwste feature van YouTube. Wij vertellen je er alles over in deze blog.

Wat is YouTube Premières

Met YouTube Premières is het vanaf nu mogelijk om samen met je kijkers op hetzelfde moment een nieuwe video te bekijken. Het gave hieraan is dat je jouw kijkers meer betrokken kunt maken bij jouw YouTube-kanaal. Je kunt je video-upload namelijk inplannen en aankondigen bij je kijkers. Zo krijgen zij bijvoorbeeld een half uur voordat de première begint een bericht en een tweede bericht wanneer de première van start gaat.

Daarnaast kun je op de weergavepagina die aangemaakt wordt direct communiceren met jouw kijkers. Je kunt dit op 3 verschillende manieren doen:

  • Reacties: kijkers kunnen onder de video reacties plaatsen.
  • Live chat: naast de video verschijnt een chatbox waarin kijkers kunnen chatten. Deze chat is voor iedereen zichtbaar. Kijkers kunnen dus ook reacties van elkaar lezen.
  • Super Chat: een Super Chat kan door een kijker worden gekocht in de live chat. Dit zorgt ervoor dat de chat opvalt met een kleur en voor een bepaalde tijd wordt vastgezet, afhankelijk van het gekozen bedrag.

Tip: ga je aan de slag met YouTube Premières? Houd er dan rekening mee dat je deze alleen op je desktop kunt instellen. Kijkers kunnen deze wel op verschillende apparaten bekijken.

Hoe ziet zo’n weergavepagina er precies uit?

Als het goed is weet je nu wat YouTube Premières zijn, maar dan is de vraag: hoe ziet zo’n weergavepagina er precies uit? Op deze pagina wordt de metadata van de video, inclusief de titel, thumbnail en beschrijving genoemd. Ook zal de videopremière plaatsvinden op de weergavepagina. Bekijk de afbeelding hieronder om een beeld te krijgen van hoe jouw weergavepagina eruit kan zien. YouTube Premiere weergaven

YouTube Premiere

 

 

 

 

 

Hoe krijg je de meeste kijkers?

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk volgers krijgen voor je YouTube Premières met video. Wij geven 5 tips hoe jij deze het beste kunt krijgen:

  • Deel je video: de juiste mensen trekken voor jouw videopremière? Deel je weergavepagina daarom op je kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Kanalen waar tegenwoordig veel video’s worden gedeeld, zijn o.a. Facebook en Instagram. Lees de social media blog als jij wilt weten hoe jij een social media baas wordt!
  • Gebruik metadata: met behulp van deze data kan Google identificeren waar jouw video over gaat. Google is erg slim, maar nog niet zó slim om dat zelf te zien. Gaat je video over bijvoorbeeld de nieuwste producten van jouw webshop? Noem dan in de metadata de productnaam.
  • Maak een thumbnail: informeer je kijkers met een opvallende thumbnail! Dit is de afbeelding/foto die wordt gebruikt als preview van jouw YouTube Première.
  • Reageer op je volgers: hoe leuk is het dat je met je kijkers kunt chatten? Gebruik deze functie dan ook! Eerder is al aangegeven dat je volgers de mogelijkheid hebben om te live chatten en te reageren op de weergavepagina vóór en na de première. Maak je kijkers enthousiast door met ze in gesprek te gaan en door op hun reacties te reageren. Zo creëer je meer interactie met je volgers! Leuke feature: jouw berichten die je hebt geplaatst in de live chat blijven aan het begin van YouTube Premières een tijdje bovenaan staan. Zo weten je kijkers dat je ook actief bent in de chat.
  • Stuur een reminder: abonnees zien de première ook in hun abonnementen feed en op je kanaal! Niet vergeten: communiceer naar je kijkers dat ze de bel inschakelen naast de subscribe button. Zo krijgen je volgers een melding zodra de première live gaat.

Inkomsten genereren met YouTube Premières

Het is zelfs mogelijk om geld te verdienen met YouTube Premières. Dat doe je op de volgende manieren:

  • Kanaallidmaatschap: heb je meer dan 30.000 abonnees en maak je deel uit van het YouTube-partnerprogramma? Grote kans dat je in aanmerking komt voor kanaallidmaatschap. Dit betekent dat kijkers maandelijks terugkerende betalingen doen aan je kanaal. In ruil daarvoor geef je ze exclusieve voordelen, zoals badges, emoji’s of de Super Chat (zie hierboven).
  • Advertenties: net zoals bij standaard YouTube video’s is het mogelijk om inkomsten te genereren met het weergeven van preroll-advertenties. Het is echter bij YouTube Premières niet mogelijk om midroll-advertenties te laten zien.

En nu aan de slag met YouTube Premières!

Kun je niet wachten om van start te gaan met YouTube Premières, maar wil je hierbij hulp? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou om een toffe video te maken en deze bij de jouw doelgroep terecht te laten komen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Tags: