Stichting Breast Care Foundation – KEN JE BORSTEN

Opdrachtgever:
Stichting Breast Care Foundation

Onderwerp:
KEN JE BORSTEN

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands
Engels

Opdracht:
De Breast Care foundation is de campagne KEN JE BORSTEN gestart om meer kennis te verspreiden over de symptomen van borstkanker bij vrouwen én mannen. Wij kregen de taak om de meest voorkomende symptomen visueel en duidelijk uit te leggen in een animatie. Check de video om te zien hoe jij zelf een borstonderzoek kan doen en waar je op moet letten!

De uitvoering.

Stichting Breast Care Foundation zet zich in voor meer bekendheid over de symptomen van borstkanker bij vrouwen én mannen. BCF koos voor een Maatwerk Animatie voor de uitleg over de 12 meest voorkomende symptomen. In de animatie wordt ieder symptoom visueel weergegeven en daarnaast wordt duidelijk uitgelegd hoe mensen thuis zelf hun borsten kunnen checken.

Voor deze animatie is een nieuwe stijl ontwikkeld met unieke karakters in alle vormen en maten. Op deze manier spreekt de animatie iedereen aan, want helaas kan iedereen borstkanker krijgen. De animatie wordt gebruikt voor de campagne KEN JE BORSTEN en staat op de website van BCF.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script.

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Ook krijgen jaarlijks ruim 100 mannen de diagnose.  Ieder jaar overlijden meer dan 3.000 mensen aan deze ziekte. Hoe eerder een afwijking aan je borsten wordt ontdekt hoe groter de kans op genezing. Het is daarom belangrijk dat je je borsten kent. Zo kun je zelf eventuele symptomen herkennen en actie ondernemen.

Maar hoe doe je dat?

Doe regelmatig zelf een borstcheck. Ga voor de spiegel staan en bekijk je borsten. De meeste signalen kun je zien. Kijk dus vooral goed en let daarbij op de 12 meest voorkomende symptomen die kunnen wijzen op borstkanker.

Naast kijken naar je borsten, kun je ook voelen. Leg je rechterarm achter je hoofd en leg je linkerhand op je rechterborst. Maak met vier gesloten, gestrekte vingers kleine ronddraaiende bewegingen van de rand van je borst naar de tepel. Begin rechtsboven, ga je borst rond en eindig waar je bent begonnen. Controleer daarna je tepel en het gebied eromheen. Trek je tepel rustig naar voren; deze moet soepel meegeven. Herhaal deze stappen ook bij de linkerborst.

Twijfel je, of heb je een klacht? Ga naar de huisarts.

Ga voor meer informatie naar kenjeborsten.nl