video strategie

Meer klanten met een video strategie

Wist je dat meer dan 55% van de mensen dagelijks video bekijkt? En dat 74% van het online traffic uit videocontent bestaat? Stel eens voor hoeveel traffic je misloopt als je daar geen gebruik van maakt. Je begrijpt het goed; anno 2018 is een video strategie een must. Hieronder vertellen we je precies waarom.

Waarom heb je een video strategie nodig?

Informatie wordt 60.000 keer beter onthouden wanneer deze in een video wordt gepresenteerd. Dat video populair is, is wel duidelijk. Maar wist je dat op YouTube al 1 miljard uur per dag naar video gekeken wordt? Je zou wel gek lijken als je deze kans niet benut. Als je video gebruikt, zorg en dan voor dat je het wel goed doet. Zet dus eerst een goede video strategie op. De drie onderstaande redenen vertellen je waarom een video strategie nodig is.

Reden 1 | Een video strategie houdt je op schema

Plannen van een campagne zonder kalender is niet voor te stellen. Voor social media worden tegenwoordig content kalenders gebruikt. Hierin staat alles gepland; van de datum dat je iets gaat posten tot specifieke onderwerpen. Net zoals je je social media berichten plant, zullen ook video’s ingepland worden.

social media

 

Reden 2 | Het houdt je uit de sleur

Er is een verschil tussen consistent zijn en saai zijn. Video’s van twee minuten die erg op elkaar lijken zullen je klanten doen vervelen. Spelen met lengte en onderwerpen laten jouw video’s opvallen. Door vooruit te plannen kan je bepaalde zaken op elkaar afstemmen. Varieer bijvoorbeeld met de lengte van je video’s en kijk wat het doet met de kijkersloyaliteit.

Reden 3 | Het volgen van resultaten wordt eenvoudiger

Het opstellen van een duidelijk doel is erg belangrijk. Wanneer je de resultaten bijhoudt, zie je sneller of je je doelen bereikt. Zo heb je makkelijk voor ogen of je bepaalde zaken kan aanpassen of juist door moet gaan. Voorbeelden van statistieken zijn weergavetijd, klikken en aanmeldingen.

Ben je overtuigd waarom je een video strategie nodig hebt? Wij  kunnen jou daarbij helpen! Wist je dat wij gespecialiseerd zijn in uitleganimatie en video optimalisatie? Contact ons vandaag nog en wij helpen jou verder.

Tags: