video ads campagne mobiel

Video ads campagne optimaliseren voor mobiele weergave

Tegenwoordig is multi-device optimalisatie niet meer iets wat ‘leuk is om te hebben’, maar iets wat echt noodzakelijk is voor je advertentie campagnes. Je publiek verwacht namelijk een geweldige ervaring, ongeacht de manier waarop ze je content willen bekijken. Daarom moet je als bedrijf voorbereid zijn om je videomarketingcampagnes op alle mobiele apparaten te presenteren. Dus wil jij je video ads campagne optimaliseren voor mobiele weergave? Wij leggen je uit hoe je dat doet!

Waarom een video ads campagne optimaliseren?

Websites als YouTube en Vimeo zijn al geschikt zijn voor mobiele weergaven, maar het is belangrijk om ook je eigen website te optimaliseren. Een goede videomarketingstrategie zorgt er voor dat mensen naar je eigen website worden geleid voor meer bereik. Op je eigen website krijgen mensen meer inhoud te zien en komen ze steeds verder in de marketing funnel op basis van hun kijkgeschiedenis. Daarom is het belangrijk om je video’s te promoten vanaf je eigen website.

video ads mobiel

3 tips om video ads te optimaliseren voor mobiele weergave

1. Zorg ervoor dat je afspeelapparaten zich aanpassen

Als je je ads campagnes wilt optimaliseren, dan is het belangrijk dat je kiest voor een responsieve afspeelgrootte. Hierbij past de video zich aan aan de grootte van het scherm, afhankelijk van het apparaat waarop je de video bekijkt. Dit kun je gemakkelijk doen in Google Ads, Je uploadt hierbij je afbeeldingen, koppen, logo’s, video’s en beschrijvingen en vervolgens genereert Google Ads automatisch een responsieve video ads campagne.

2. Maak een aangepast video splash screen

Een video splash screen is een scherm dat wordt getoond wanneer de video aan het laden is. Wanneer je afspeelapparaat responsief is, zal je video splash screen zich verkleinen om op meerdere schermgroottes te passen. Toch zit hier een haakje aan: een splash scherm met een te kleine tekst of complexe afbeeldingen kan er op mobiele apparaten niet goed uit zien. Er zijn twee manieren waarop je video splash scherm zich aanpast:

  • Gebruik een dikgedrukt splash scherm ontwerp: een groot beeld met dikgedrukte tekst werkt op elk schermformaat. Bovendien is dit goed voor de zichtbaarheid bij zoekopdrachten en maakt het je video’s herkenbaar.
  • Gebruik meerdere video’s: wanneer je meerdere videoformaten beschikbaar hebt, kun je ervoor zorgen dat de juiste video getoond wordt op basis van de grootte van het scherm. Hiermee kun je mobiel adverteren. Ook kun je ervoor kiezen om de mobiele video kort en bondig maken, terwijl de desktopvideo langer en meer inhoudelijk is.

3. Gebruik call to action zorgvuldig

Zorg ervoor dat je voor je eigen website of pagina een videoplatform gebruikt die het mogelijk maakt om een klikbare CTA op mobiel te hebben, zoals YouTube of Vimeo. Als dit niet mogelijk is, kun je ook een CTA maken die buiten de video staat, maar nog wel op je landingspagina. Door je website te optimaliseren voor mobiel kun je met CTA’s stemmen en interactie hebben met andere CTA’s.

Tags: