Wageningen University & Research

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Wageningen University & Research (WUR)

Onderwerp:
Agrisim Bollenrevolutie

Stijl:
Standaard Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Om ervoor te zorgen dat tulpenbollenkweekers het beste uit hun oogst kunnen halen, heeft Wageningen University & Research een tool ontwikkeld: Agrisim. De werking en voordelen van deze tool worden helder uitgelegd in deze animatie. Op naar de Bollenrevolutie 4.0!

De uitvoering

Wageningen University & Research koos voor een Standaard Animatie voor de uitleg over Agrisim. Dit is een tool die tulpenbollenkwekers gebruiken bij het optimaliseren van hun oogst. De animatie communiceert op een begrijpelijke manier wat de tool doet en welke voordelen dit voor bollenkwekers heeft.

De animatie is ontworpen in onze Casual Designstijl. De simplistische, maar kleurrijke animatie biedt heldere visuele ondersteuning aan de gesproken tekst. Uiteindelijk kan de animatie gebruikt worden voor diverse doeleinden; binnen een video campagne op YouTube, voor een online commercial, op social media en op de website.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Als tulpenbollenkwek­er wil je het beste uit je oogst halen. Vroeger deden we dat met ons boerenverstand en op gevoel. Tegenwoordig kunnen we veel preciezer uitrekenen wanneer je moet oogsten en wat het oplevert.

Hoe werkt dat? Agrisim verzamelt je data in een overzichtelijk dashboard. Je registreert je perceel, gewas en activiteiten. Vervolgens wordt deze data gecombineerd met informatie van weersverwachtingen en bodem- en gewasgroeimodellen van Wageningen Research. We voorspellen hiermee je gewasgroei en het meest ideale oogstmoment met bijbehorende opbrengst. Ook kun je terugkijken naar vergelijkbare teeltseizoenen. We kijken dan naar de overeenkomst in temperatuur, zonlicht en regenval. Zo kun je zelf beoordelen hoe dit invloed heeft op de opbrengst. Gebruik je de modellen meerdere jaren, dan worden de analyses ook nauwkeuriger.

Doe ook mee en ontdek hoe je data voor jou kunt laten werken om nog beter voorbereid te zijn op de toekomst. Zo zorgen we samen voor een ware bollenrevolutie 4.0. Vraag nu vrijblijvend een demo aan.