Dit moet je weten over LinkedIn native video!

LinkedIn verandert en daarmee ook wat jij dagelijks op je tijdlijn ziet. Sinds 2017 heeft LinkedIn de functie om native video’s te plaatsen. Dit zijn video’s op LinkedIn die je niet via YouTube of Vimeo deelt, maar die je rechtstreeks op jouw LinkedIn pagina plaatst. Maar wat houdt LinkedIn native video nou precies in? Hoe kan jij je marketing optimaliseren en met welke spelregels moet je rekening houden?

Marketing optimaliseren met LinkedIn native video

LinkedIn native video is een vorm van LinkedIn advertising waarbij video’s in je feed verschijnen. Een interessante functie voor marketeers nu video marketing zo’n grote rol speelt in de contentstrategie. Je marketing optimaliseren met native video kan op onder andere de volgende drie manieren.

1. Meer bereik

In feite zou je ook YouTube-video’s in je LinkedIn video kunnen insluiten, maar met native video krijg je meer betrokkenheid van het publiek. Facebook gebruikt ook native video. Dit soort video’s krijgen vaak 10 keer meer shares dan ingesloten video’s. Hetzelfde geldt voor LinkedIn native video.

2. Je kunt er professionele content kwijt

Gezien LinkedIn-gebruikers met zakelijke doeleinden door hun feed scrollen, zoeken ze naar content die bijvoorbeeld hun carrière bevordert of helpt bij hun werkzaamheden. LinkedIn is dus een geschikte plek om professionele video content te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een professionele uitlegfilm voor je LinkedIn native video.

3. Het is geschikt voor b2b-marketing

B2b-marketeers gebruiken LinkedIn om hun b2b-marketing te optimaliseren en hun doelgroep te bereiken. Dit is vaak een nogal lastig opgave op Facebook of Instagram. De demografische gegevens van je b2b-doelgroep zijn namelijk nuttiger op LinkedIn dan op andere kanalen. Zo zie je bijvoorbeeld welke werkfunctie de kijkers van jouw LinkedIn video hebben.

Benieuwd hoe zo’n LinkedIn native video eruitziet? Klik hier en zie hoe wij onderstaande video hebben ingezet op LinkedIn.

Wat zijn de mogelijkheden?

Ieder sociaal platform en ook LinkedIn native video heeft haar eigen mogelijkheden en spelregels. Deze zijn hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Tijdsduur: je video mag tussen de 3 seconden en 10 minuten lang zijn. Video advertenties kunnen zelfs 10 minuten lang zijn.
  • Beeldverhouding: 1:2.4 – 2.4:1. Je kunt zowel horizontaal als verticaal opnemen. Let er wel op dat je niet switcht van horziontaal naar verticaal en andersom.
  • Geluid: het geluid staat standaard uit. Kijkers moeten zelf het geluid aanzetten.
  • Formaat: verschillende formaten worden ondersteund, namelijk: ASF, AVI, FLV, MPEG-1, MPEG-4, QuickTime, MP4, VP8, VP9, WMv2, WMV3, WebM, MKV en H264/AVC.
  • Automatisch afspelen: je video wordt automatisch afgespeeld. Je kunt ‘Autoplay’ uitzetten via je instellingen.
  • Embedden is mogelijk: uh wat is dat? Wanneer je een video op YouTube hebt geupload, en deze ook op LinkedIn wilt plaatsen, blijdt de video op YouTube staan en ook op Linkedin, win-win!

Don’ts voor het plaatsen van video content op LinkedIn

  • Een te lange video uploaden: mensen hebben een korte spanningsboog en krijgen dagelijks duizenden prikkels te verwerken. Informatie op je website wordt bewust opgezocht, informatie op je LinkedIn tijdlijn niet. Zorg er daarom voor dat je video niet langer dan 2 minuten duurt.

Tip: kun je niet je hele verhaal kwijt in 1 video? Maak een serie video’s van ieder maximaal 2 minuten. Heb je ook opeens meer content om te plaatsen!

  • Misplaatste video posten: LinkedIn is een zakelijk platform. Hoewel de een het puur zakelijk houdt, deelt iemand anders ook persoonlijke en privéinformatie. Houdt het zakelijk en deel enkel videocontent die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.
  • Vergeten om de thumbnail aan te passen: een thumbnail is de afbeelding die mensen te zien krijgen voordat ze starten met het bekijken van een video. LinkedIn maakt automatische en thumbnail aan van jouw video. Zorg er altijd voor dat je deze aanpast en dat het een weerspiegeling is van jouw bedrijf en de video. Dit trekt namelijk de aandacht van je publiek als ze door hun LinkedIn tijdlijn scrollen.
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan