Case study
Visma | Raet

De Visma | Raet services haarfijn uitgelegd

In deze case studie ‘Visma Raet’ vertellen we hoe we verschillende communicatie uitdagingen voor Visma | Raet hebben vormgegeven. Vanuit een animatie style guide ontwikkelden wij uitleganimaties over producten en diensten, video templates, huisstijl animaties en een eigen audio identiteit. Lees hieronder verder hoe we dat hebben gedaan!

Style guide

Bij Cooler Media vinden we het belangrijk dat een reeks animaties structuur bevat. Dat doen we met de ontwikkeling van een style guide. Een huisstijl in beeld en taal wordt zo doorgevoerd in alle media producties binnen een bedrijfsmerk.

Samen met Visma | Raet hebben we de motion branding ontworpen binnen de vaste stijlregels van Visma | Raet. Vaak  leggen bedrijven wel vast hoe je met een logo en kleuren om moet gaan, maar de regels rondom bewegend beeld en online media uitingen zijn minstens net zo belangrijk. Vooral in een wereld die constant in beweging is.

We leggen in een style guide de basis regels vast van motion branding. Denk hierbij aan regels over kleurgebruik, logo animatie, logo gebruik, typografie, verhaalstructuren, karakterbeschrijvingen, animatie regels, compositie bepalingen, en het gebruik van audio.

visma styleguide compositie

Onderdelen uit de style guide

Identiteit & jingle

De ‘rode draad’ door de animatiestijl is de identiteit van Visma | Raet hierbij hebben we de animatiestijl gebaseerd op de beleving die de eindgebruiker heeft van het softwarepakket. De oplossingen van Visma | Raet brengen rust, structuur en maken het de eindgebruiker eenvoudig. Of zoals het zelf zeggen: Visma | Raet maakt jouw HR Leven makkelijker. Zo komen de eindgebruikers van de software terug in verschillende animaties en kijken we door de bril van de gebruikers.

Beeld en muziek gaan hand in hand samen. Ze versterken elkaar en de boodschap die je wil vertellen. We spreken over een complete indentiteit als deze 2 elementen samenkomen. Zo hebben we voor Visma | Raet een logo jingle en een overall sound thema gemaakt.

Maaike Berger-Laarakker
Marketing director at Visma | raet

“De magic meetings met Cooler media zorgen er altijd voor dat we van een inhoudelijk onderwerp een script met humor maken.”

Humor is key

Binnen de stijl van Visma | Raet wordt er rekening gehouden met een ludieke insteek op het betreffende onderwerp. We knipogen naar: toekomst, verleden en media referenties. Dit doen we om het onderwerp luchtig te houden voor de kijker en een punt van herkenning te creëren. We vinden het belangrijk dat mensen met plezier naar de animaties kunnen kijken en elke keer iets nieuws zien.

Herkenbaarheid

Naast de kleuren en het herkenbare character design maken we gebruik van verschillende terugkomende herkenningspunten. Dit doen we door hommages te maken naar films en series die voor de doelgroep te herkennen zijn. Bijvoorbeeld: In de animatie van Robotics as a Service gaat het over de toekomst. Hierbij hebben we de link gelegd naar “The Jetsons”. Bij de video’s van interim professionals maken we referenties naar verschillende superhelden films. Daarnaast heeft elke Visma | Raet animatie een eigen ‘mascotte’. De Raet Robot.

De “robotics as a service” a.k.a  ‘RAAS’ robot heeft in elke animatie een ‘cameo’. Hij staat op het bureau bij medewerkers en softwaregebruiker en is meestal in het thema van de overkoepelende verhaallijn verkleed. Zo is de robot de ene keer een personage uit The Matrix, diverse superhelden films, Go Go Gadget of Woody van Toy Story. Kan jij ze allemaal vinden?

Daniël Visscher
Art director

“Samen met de communicatie en marketing afdeling van Visma | Raet weten we elke keer weer een bijzondere draai te geven aan de thema’s.”

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij
Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger
Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher
Art Director

Hoe kunnen wij helpen?

Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan