Best social media campaign film | Inspiration

Je bent ze vast wel tegengekomen. Grappige, leuke en opvallende social media campagnes die je bijblijven. Bedrijven trekken alles uit de kast om hun fans te bereiken. Facebook, YouTube, Instagram in combinatie van opvallende campagnes. Wij van Cooler Media hebben deze week een lijst met de beste social media campagnes opgesteld om jou te inspireren.

Nike woman | Better for it.

Deze social media campagne gebruikt echte, eerlijke humor. Nike creëert een gevoel van sympathie door de gedachten van vrouwen in de sportschool te gebruiken. Vrouwen kunnen zichzelf hierin herkennen. Door humor te gebruiken in je campagne kan je een voorsprong krijgen op je concurrentie.

Albert Heijn | Buik billen bonus #1

Producten in de bonus gebruiken als gewichten? Dat kan in de social media campagne van Albert Heijn: Buik billen bonus. Fitness-hunk Davy King instrueerde oefeningen aan de kijkers. De eerste aflevering van de campagne was binnen een uur al duizenden keren bekeken. Uiteindelijk behaalde de video meer dan een miljoen views.

Bavaria | #carnavalvrij

Carnaval: hét belangrijkste feest in het zuiden! Daar moet een nationale feestdag van gemaakt worden, dacht Bavaria. Met de campagne #carnavalvrij probeerde de bierbrouwer dat voor elkaar te krijgen. Zie hieronder hoe Sjefje Veraen de strijd aan gaat.

Randstad | 100 dagen 100 banen

Randstad was met haar online commercial (100 dagen 100 banen) een van de genomineerde van the best social awards. De campagne zocht naar inspiratie om mensen te helpen om te worden wie ze zijn. Lonneke gaat in 100 dagen 100 banen proberen.

EDEKA | #heinkommen

De Duitse retailer presenteerde met haar campagne uit 2016 een emotionele boodschap rondom eenzaamheid met kerst. Edeka wist haar kijkers te raken met een eenzame oude man in de hoofdrol. De boodschap was gericht aan alle ouders: het grootste kerstcadeau is dat je tijd doorbrengt met je familie.

Heb jij zelf wel eens nagedacht over een het inzetten van een uitlegfilm of social media campagne? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan