Waar ben je naar op zoek?
Meest gezocht
Andere zochten naar...
Populaire diensten
Onze populairste diensten en oplossingen
Je hebt vast zelf al eens geëxperimenteerd met AI, zoals ChatGPT of andere tekstgeneratoren. Deze tekst-georiënteerde tools werken al behoorlijk goed. Wij zijn echter meer fan van visuele communicatie en vroegen ons af wat er allemaal mogelijk is met AI op dit gebied. We hebben een aantal mogelijkheden van AI voor het maken van video’s getest en voor je op een rijtje gezet!
First things first: wat is AI? AI staat voor Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie in het Nederlands. Dit betekent dat een computer of een door een computer bestuurde robot taken kan uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Denk aan redeneren, plannen, leren en creativiteit. De computer doet dit door enorme hoeveelheden data te verzamelen en daar op te reageren. Hoe meer data de computer analyseert, hoe slimmer hij wordt.
Er zijn veel verschillende soorten AI en je hebt er waarschijnlijk dagelijks mee te maken zonder het te merken. Denk aan gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen, de zoekresultaten die je krijgt als je iets Googlet en de chatbots bij de klantenservice van grote online bedrijven.
AI biedt tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden. Wij testten de 5 meest interessante AI-tools voor het maken van video’s.
Met AI kun je filmshots uitbreiden en daarmee nieuwe omgevingen toevoegen. In deze video zie je bijvoorbeeld hoe we een camerabeweging van de weg naar het raam creëren, terwijl die beelden oorspronkelijk niet in de film zaten. Het AI-model genereert automatisch een afbeelding die perfect past bij de beschrijving en het originele shot. Zo maak je met deze tool eenvoudig nieuwe shots die je misschien tijdens het filmen vergeten was of later wilt toevoegen.
Bekijk het voorbeeld dat wij gemaakt hebben met behulp van Dall-E 👉
AI-tools voor het genereren van afbeeldingen zijn al behoorlijk geavanceerd. Je hoeft alleen maar een ‘prompt’ in te voeren, oftewel een beschrijving van de afbeelding die je wilt, en de AI-tool maakt het voor je. Hoe specifieker je kernwoorden, hoe beter de afbeelding aansluit op je wensen. Deze beelden kunnen bijvoorbeeld de basis vormen voor een 3D-animatie. Bij Cooler Media gebruiken we deze programma’s wel eens als inspiratie voor onze visuele designs.
Ook voor onze klanten werken we wel eens met AI om afbeeldingen te genereren, bijvoorbeeld voor de video van Art of Dance.
Zelfs de meest simpele schetsen veranderen eenvoudig in kleurrijke afbeeldingen met één druk op de knop. Je kunt de resultaten sturen door specifieke opdrachten te geven. Zo kun je, zelfs als je geen toptekenaar bent, toch prachtige kunstwerken maken die precies overeenkomen met jouw idee.
Bekijk hiet het voorbeeld dat we hebben gemaakt met Stable Diffusion en ControlNet 👉
Van 2D-foto’s 3D maken? Dat kan ook met AI! Onze AI-tool voegt zelf diepte toe aan platte afbeeldingen, waardoor ze echt tot leven komen in een parallax-video. Zelfs de planten op de voorgrond hebben we laten bewegen. Het voelt bijna alsof je daadwerkelijk voor dat prachtige kasteel staat.
Ook deze afbeelding is gegenereerd met Stable Diffusion en ControlNet 👉
De-aging is een Hollywood-techniek om overleden acteurs oude rollen te laten spelen of oudere acteurs hun jongere zelf te laten vertolken. Bekende voorbeelden zijn The Avengers en Indiana Jones. Deze traditionele visuele effecten kosten filmstudio’s miljoenen dollars en veel tijd. Met AI kan dit veel sneller en efficiënter. We trainden ons AI-model op oude posters en filmbeelden van een jonge Harrison Ford (Indiana Jones) waardoor ons AI-model nu precies weet hoe hij er toen uitzag. Dit pasten we toe op scènes uit “Cowboys & Aliens”. Het resultaat? Harrison Ford, 80 jaar oud, ziet er weer uit als 30.
Lars Weijers
Accountmanager
Neem contact op met Lars voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.
Plan afspraakAls je AI op de juiste manier inzet en gebruikt als hulpmiddel, biedt het een hoop voordelen voor het videoproductieproces. Zoals:
Aan de andere kant maken veel mensen zich ook zorgen over AI. Er zijn natuurlijk ook wat risico’s verbonden aan het gebruik van AI:
Gelukkig is het allemaal nog niet zover: AI zal ons niet van de ene op de andere dag vervangen. Sterker nog, dat kan nu nog niet. Uiteindelijk werkt AI nog steeds op basis van de informatie die wij de computers geven. Er zitten ook nog veel foutjes in de software en de kwaliteit kan nog niet tippen aan content die door mensen wordt gemaakt. Wil je een video laten maken met behulp van AI? Neem contact op met een van onze experts!
We gaan deze graag samen met je aan! Vertel ons meer over je vraagstuk en kom direct in contact met de juiste expert.
"*" geeft vereiste velden aan