Agile marketing met video

5 voordelen van agile marketing met video

De wereld verandert voortdurend. En daarmee ook de wensen en interesses van klanten. Het is daarom noodzakelijk dat bedrijven steeds flexibeler worden, in hun werkwijze én in hun marketing. Dankzij innovaties wordt marketing steeds meer data-driven, waardoor je beter kunt inspelen op de behoeftes van je doelgroep. Wil jij dit zo optimaal mogelijk doen? Lees dan snel verder over agile marketing met video!

Wat is agile marketing met video?

Agile marketing helpt organisaties om hun marketing zo efficiënt mogelijk in te zetten. De marketingafdeling wordt ingedeeld in multidisciplinaire teams. Hierbij worden de werkzaamheden zo ingericht dat ze worden uitgevoerd door de medewerkers die daar het meest geschikt voor zijn.

Agile marketing wat is het

 

 

 

 

 

Door agile marketing aan video te koppelen, wordt deze manier van werken nóg interessanter. Video is namelijk een krachtig middel dat in elke organisatie ingezet kan worden voor talloze doeleinden. Denk aan:

  • Sales en marketing nader tot elkaar te brengen;
  • Medewerkers onderwijzen door middel van video e-learning;
  • Video’s gebruiken voor e-mail marketing automation;
  • Een extern communicatiemiddel voor al je marketingcampagnes.

Waarom Agile marketing met video inzetten?

Je weet nu wat agile marketing betekent. Ontdek hieronder de redenen waarom agile marketing met video zo’n goed idee is.

Voordeel 1 | Data-driven

Of het nou om het aantal views van je video gaat of het bereik van je Facebook-campagne, marketing is steeds meer gebaseerd op data (data-driven). Ieder multidisciplinair team kan leren van relevante resultaten en gegevens. Zo optimaliseer je eenvoudig aankomende processen. Vertrouw altijd op je data, aannames doen is een no-go!

Tip: gebruik Google Analytics om meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de data van je website. Houd o.a. rekening met het volgende:

Agile marketing met video data

  • Hoeveel mensen je website verlaten (bounce rate);
  • Via welke kanalen je bezoekers op je website terecht zijn gekomen;
  • Welke landingspagina’s de meeste bezoekers trekken;
  • Hoelang bezoekers op je website zitten.

Voordeel 2 | Agile en iteratieve video campagnes

Met agile marketing speel je in op actuele ontwikkelingen rondom je doelgroep en concurrenten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van iteratieve campagnes. Dit zijn verschillende kleine campagnes, die minder risico meedragen dan één grote campagne. Bovendien kun je ze eenvoudiger aanpassen. Veel grote marketingcampagnes, zoals die van Coca Cola of McDonald’s, zijn volledig doordacht. Het nadeel hieraan is dat deze campagnes niet gemakkelijk aan te passen zijn. Dat is met een iteratieve campagne dus wel mogelijk!

Voordeel 3 | Behoefte van de klant centraal

Je klanten zijn dé belangrijkste stakeholders, uiteindelijk wil je voor hen de beste klantervaring creëren. Agile marketing helpt je om de behoefte van de klant centraal te houden. De basis van agile marketing is namelijk om vanuit de klant te kijken en niet vanuit het bedrijf zelf. Daarnaast zorgt data ervoor dat je weet hoe je in deze klantbehoeften kunt voorzien.

Agile marketing met video focus op klant

 

Voordeel 4 | Duidelijke focus

Agile marketing met video staat bekend om efficiëntie. Door het planmatige werk zijn de doelen duidelijk geformuleerd en wordt er tijdig en snel op veranderingen ingespeeld. Hierdoor worden onnodige zaken sneller van tafel geveegd, waardoor er meer tijd is om op de wensen van de klant te focussen.

Voordeel 5 | Grote hoeveelheid content

Tegenwoordig gebruiken veel marketingcampagnes social advertising, waarbij er content wordt gemaakt voor social media. Door agile marketing met video te combineren, produceer, test én verbeter je je content in hoge snelheid. De traditionele wijze om langdurig op één advertentie te focussen werkt niet meer in deze snel veranderende wereld. Daarnaast bewaakt je marketingteam de kwaliteit en de tone of voice van de content.

Ja, ik heb interesse in agile marketing met video!

Ben jij al overtuigd van de kracht van agile marketing? Implementeer het in jouw bedrijf! Wij staan voor je klaar om de mooiste video’s te creëren en adviseren je graag over agile videomarketing. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Tags: