Blog header - video marketing op linkedin

Video op LinkedIn: formats & specificaties

Wist je dat LinkedIn berichten met een video gemiddeld tot 3 keer meer weergaven krijgen dan tekstberichten? Video trekt de aandacht, ook op een zakelijk platform als LinkedIn. Ga je er ook mee aan de slag? Weet dan hoe je je video content optimaliseert en inzet op het zakelijke platform van nu. Dit korte overzicht met video specificaties op LinkedIn helpt je hierbij.

Video op LinkedIn

Net als op andere social media platforms biedt LinkedIn meerdere manieren om video’s te delen. Zo deel je kosteloos video’s op je eigen profiel en tegen betaling adverteer je met  video. We zetten de videomogelijkheden even voor je op een rijtje:

 • Native video
 • Embedded video
 • LinkedIn Stories
 • Live video
 • LinkedIn cover video
 • LinkedIn video ads

video op linkedin specificaties schema

Native video

Wanneer je een video direct uploadt op een platform, zonder hosting op een andere website, is het een native video. Een native video wordt in-feed afgespeeld. Dit soort videoberichten hebben over het algemeen een hoger bereik dan berichten met een link. LinkedIn wil namelijk dat gebruikers op het platform blijven in plaats van doorklikken naar een andere website. En daar word je dus in feite voor beloond bij het native uploaden van je video.

Wat zijn de specs?

 • Een native video op LinkedIn mag minimaal 3 seconden en maximaal 10 minuten
 • De maximale uploadgrootte is 5 GB.
 • Je kunt zowel horizontale als verticale video’s plaatsen.

Verticale video’s worden in de feed weergegeven als een vierkant, maar zodra een kijker op de video klikt verschijnt de video over het hele scherm. Native video’s worden in de LinkedIn tijdlijn automatisch afgespeeld, tenzij anders aangegeven in de instellingen. Om ergernissen bij gebruikers tevoorkomen staat de audio van alle video’s op LinkedIn standaard uit. De audio gaat aan wanneer de kijker op de video klikt.

Embedded video

Een embedded video is een video die op een andere website is geüpload, bijvoorbeeld YouTube, Vimeo of je eigen website. Deze link wordt vervolgens gedeeld op LinkedIn. Het belangrijkste verschil met een native video is dat de video met link niet direct wordt afgespeeld. Mensen moeten eerst op de link klikken, worden doorverwezen naar de hosting website en kunnen daar pas de video bekijken.

LinkedIn Stories

De welbekende Stories, origineel een functie van Snapchat, hebben hun weg na Facebook en Instagram ook naar LinkedIn gevonden. Dit was echter niet van lange duur; de Story-functie is in mei 2020 pas in Nederland geïntroduceerd en in september 2021 alweer verdwenen.

whitepaper social media video guide

DE ULTIEME SOCIAL MEDIA GUIDE.

Leer alles over het effect van video op social media en de specificaties per platform.

Live video

Met LinkedIn Live Video kunnen gebruikers via hun LinkedIn profiel livestreamen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om van deze functie gebruik te kunnen maken.

LinkedIn kijkt naar de volgende punten:

 • Heeft je profiel of pagina minimaal 150 connecties of volgers?
 • Heb je recentelijk content op het platform gedeeld?
 • Deel je originele content op het platform? Dit mag in tekst, foto of video vorm.

LinkedIn Cover Video

De LinkedIn Cover Video is de nieuwste toevoeging in dit rijtje. Sinds medio 2021 maakt LinkedIn het mogelijk om een persoonlijke video toe te voegen aan het profielfoto. De video mag maximaal 30 seconden duren. Precies genoeg tijd om jezelf kort maar krachtig voor te stellen dus! De LinkedIn Cover Story kan alleen bekeken worden op een smartphone, daarom is het verstandig te kiezen voor een verticale of vierkante video.

LinkedIn video ads

Naast het gratis plaatsen van video’s op LinkedIn, is het ook mogelijk om met video te adverteren. Adverteren op LinkedIn is zeer geschikt voor bedrijven die B2B zaken doen. Via LinkedIn kun je direct mensen in de juiste branche en op de juiste afdeling targeten. Daarnaast is adverteren op LinkedIn erg waardevol als je een product of dienst levert voor een specifieke groep werkende mensen. Bijvoorbeeld een SEO cursus voor marketeers, een veiligheidstraining voor mensen in de bouw of een educatieve app voor docenten.

Een video advertentie op LinkedIn moet minimaal 3 seconden duren, maar mag tot wel 30 minuten lang zijn! De maximale upload grootte is 200MB. Voor advertenties is het vooralsnog alleen mogelijk om horizontale of vierkante video’s te plaatsen, maar wellicht dat hier met de populariteit van verticale video’s op TikTok en Instagram Reels snel verandering in komt.

Meer weten? Lees onze blog over het adverteren met video op LinkedIn!

Tags: